SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 18:24 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Siatka metalowa ocynkowana, była w rolkach ok 30zł (tyle płaciliśmy). Do kupienia w każdym sklepie budowlanym. My kupiliśmy w Castoramie.
Mąż zrobił sam własnoręcznie, czas ok trzech godzin z tym, że z jednodniową przerwą na wyschnięcie farby.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto wrz 21, 2010 8:02 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

jhet pisze:dzięki wielkie za informacje :D Carmella, mozesz cos więcej napisać o swojej siatce? Czy sie sprawdza, czy jest mocna, czy koty ją przegryzają itd., na jakiej aukcji kupowałaś i ogólnie jak te siatki oceniasz. I seidhee - czy jesteś zadowolona ze swojej siatki? Nie psuje się itd.?

Jestem bardzo zadowolona, mam ją od półtora roku i trzyma się bardzo dobrze. Jedyny minus, jak już pisałam, to kolor i grubość - wolałabym coś mniej widocznego.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto wrz 21, 2010 8:35 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

teraz mam taką i wygląda bardzo estetycznie, to chyba to samo co ma mirka_t; to tworzywo, ale mocne; moje koty akurat nie pogryzają jej; na pewno gdyby się wspinały po niej nie zerwie się
(kupowałam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3424147)

Obrazek

Obrazek

ta siatka a'la sieć, która miałam poprzednio przetarła mi się; poza tym była kupiona biała z zdejmowana czarna.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto wrz 21, 2010 16:43 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

dzięki za info :P I zapraszam innych do chwalenia się swoimi siatkami! Szczególnie zalezy mi na informacjach co do typu i jakości użytej siatki i jej wytrzymałości na kocie zeby i pazury (siatka jednej znajomej wytrzymała tylko dwa dni, była to siatka Trixie) oraz gdzie można ją dostać. I może ktoś korzystał z usług fachowców zakładających takie siatki? PROSZĘ O NAMIARY NA FIRMY I OSOBY ZAJMUJĄCE SIĘ MONTAŻEM SIATEK! Jak uzbiera się trochę więcej informacji to zrobię podsumowanie. Zapraszam! :ok:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Wto wrz 21, 2010 20:05 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

fachowcy niestety wychodzą bardzo drogo, pytałam się i nie dosyć, że robią to tylko na takich cienkich ramkach to jeszcze za okno policzyli w tamtym roku 380zł :evil: ( kurcze jak nie więcej, nie pamiętam dokladnie, ale na dwa okna wyszło mi to bardzo za dużo)
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Wto wrz 21, 2010 20:16 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

zaznaczę sobie ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto wrz 21, 2010 20:24 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

masz rację zunia, ale nie każdy jest w stanie zrobić sobie sam takie ramki z siatkami i je zamontować - dlatego jeśli ktoś zna jakiegoś porządnego fachowca, to fajnie jakby się namiarami na niego podzielił :)

jhet

Post » Wto wrz 21, 2010 20:39 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Szkoda, że Warszawa mój mąż chętnie by pomógł :wink:
Ale z Warszawy jest chyba forumowicz Damork ( mam nadzieję, że nie przekręciłam), wlaśnie jego jest ta strona z zabezpieczeniami, wiem, ze dużo osób na forum korzystało z jego pomocy.
Obrazek

zunia

Post » Wto wrz 21, 2010 20:59 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Ja na razie siatek nie zakładam :wink: Nawet właściwie nie mam kota :lol: Ale jak oddaję koty do domów i uświadamiam ludzi co do siatek, to nawet nie wiem kogo im polecić itd. A Damork ma zlecenia do listopada. Ale ten wątek to nie tylko pod moim kątem założyłam, tylko aby zgromadzić informacje pomocne wszystkim forumowiczom z całej Polski - więc proszę o wszelkie "infa" odnośnie siatek jakie ktokolwiek ma i uznał, że mogą się komuś przydać :ok:

jhet

Post » Śro wrz 22, 2010 20:41 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Zapraszam do dzielenia się informacjami! :ok:

jhet

Post » Czw wrz 23, 2010 15:36 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Czy ktoś zna dobre, sprawdzone firmy montujące siatki antykocie w oknach i na balkonach? Wszystkie miasta.

jhet

Post » Sob paź 02, 2010 14:25 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

zaznaczam sobie wątek

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob paź 02, 2010 14:39 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Nie znam żadnej firmy, ale siatkę na moim balkonie zakładał kolega - oczywiście płatnie. Zrobił to świetnie. Nasza (tzn. moich koteczek) lekarka mówiła, że wystarczy siatka do jakiejś wysokości, uparłam się, żeby założył także sufit siatkowy. O tym, że jest potrzebny, przekonałam się, kiedy kilka lat później na balkonie właśnie otworzyłam pudło ze złapanymi bezdomnymi kociakami, jeden z nich zniknął mi z oczu, byłam przerażona, aż do chwili, kiedy zerknęłam do góry - wisiał tuż pod sufitem. Gdyby sufitu nie było, mógłby skoczyć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 02, 2010 14:56 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

ja jestem zdania, że dla kota nie ma rzeczy niemożliwej :roll: Jak znajdę chwilę to uporządkuję wątek i w pierwszych postach zamieszcze ładnie wszystko, czego się jak dotąd dowiedziałam. Jak ktoś jeszcze ma jakieś rady, namiary itd. to poproszę :D

jhet

Post » Czw paź 28, 2010 16:02 Re: SIATKI na okna i balkony - informacje, opinie, rady, zdjęcia

Firma produkująca siatki: http://www.sieci-korsze.pl/zastosowanie3.htm

A firmy montujące zabezpieczenia znam trzy, z Warszawy:http://phuaxon.pl/ i już wymienioną http://www.osiatkowania.pl/ oraz z Krakowa: http://www.linarem.pl/siatki.html
Niestety, żadnej z Wrocławia, a ja mam w dodatku kłopotlwy balkon - bo nie ma nad moim żadnego, przz co potrzebuję porządnej, rozbudowanej konstrukcji. Sama nie zrobię :(

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

[poprzednia][następna]