"uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 21, 2010 9:40 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

Skoro Kikou pisze, ze ten "pan" przyniosl go na rekach, to moze Borysek byl kiedys kotem domowym? Moze biedak nie potrafi sie odnalezc w nowej sytuacji po prostu.

Tak sobie mysle, ze jakbym moja Manie zamknela w klatce i dala komus obcemu do zapsionego domu, to tez by byla agresywna.

Kikou kota uratowala przed smiercia, ale wiecej zrobic nie moze. Kto pomoze Borysowi? Ja mam 3 koty w mieszkaniu. Dla mnie 3 to maksimum. Nie moge wiecej. TZ by mnie z domu wyrzucil.

Przypominam, ze szukamy w okolicach Jeleniej Gory.

BTW szkoda, ze temat watku nie ma wiecej liter do wykorzystania. Dodalabym info o miejscowosci.

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Sob sie 21, 2010 10:24 "Uśpij go pan"-Dzikunek szukaDT-oswójGo!-JeleniaGóra

Hmm,a jakbyście napisały ten tytuł "bez spacji"? Tak, jak się Pisze,ŻebyZaoszczędzićMiejsce? ;) ALBOnaPRZYKŁADtak? :) wiem, że mało czytelnie, ale chociaż nazwa może wejdzie... może tak jak dałam w moim poście?

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Sob sie 21, 2010 11:16 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

Biedactwo..

Albo nie był kiedyś taki dziki, albo był w tak strasznej kondycji, ze "miły pan" mógł go nosić bezkarnie na rękach..

W każdym razie podrzucamy temat!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob sie 21, 2010 12:15 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

Borysku :(

Może ktoś....

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Sob sie 21, 2010 12:19 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

Westi,w jakiej klatce siedzi teraz Borysek? chodzi mi o wymiary-w przybliżeniu oczywiście.

bo jak rozumiem z wątku to wolność u niego absolutnie odpada,czyli
czy chciałabyś abym go wzięła do klatki,tyle że większej niż twoja?

Bo jak wiesz do domu go wziąć nie mogę,tym bardziej że to dzikusek więc nawet tego mu nie potrzeba.
Czy dobrze rozumiem że dla Boryska idealna byłaby duża klatka do której po prostu nikt poza karmiącymi nie małby wejścia i tak na zawsze?
Bo przyznam,że taka klatka jest jeszcze u mnie możliwa,tzn wielkości powiedzmy kilku m.kw. zadaszona z ciepłą budka i michą pod nos ale za siatką,czyli łagodne koty co najwyżej jako publiczność? 8O 8O 8O 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sie 21, 2010 12:36 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

W obliczu braku bijących się DS o Boryska, to chyba byłoby idealne: kot miałby opiekę, bezpieczeństwo, brak agresji, z czasem może i polubiłby człowieka..

Kaprys2004

Post » Sob sie 21, 2010 13:30 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

smarti pisze:Westi,w jakiej klatce siedzi teraz Borysek? chodzi mi o wymiary-w przybliżeniu oczywiście.

bo jak rozumiem z wątku to wolność u niego absolutnie odpada,czyli
czy chciałabyś abym go wzięła do klatki,tyle że większej niż twoja?

Bo jak wiesz do domu go wziąć nie mogę,tym bardziej że to dzikusek więc nawet tego mu nie potrzeba.
Czy dobrze rozumiem że dla Boryska idealna byłaby duża klatka do której po prostu nikt poza karmiącymi nie małby wejścia i tak na zawsze?
Bo przyznam,że taka klatka jest jeszcze u mnie możliwa,tzn wielkości powiedzmy kilku m.kw. zadaszona z ciepłą budka i michą pod nos ale za siatką,czyli łagodne koty co najwyżej jako publiczność? 8O 8O 8O 8O

Smarti - Borysek nie jest u mnie. Jest u Kikou. Ja tylko poruszona historia z dogomanii zalozylam mu watek na miau i szukam dla niego ratunku. Nie znam wymiarow klatki, moze Kikou sie wypowie.

Mam szczera nadzieje, ze gdyby mial warunki, to by sie oswoil. Wierze, ze to nie jest 100% dzikus (skoro jego "pan" przyniosl go na rekach i mial przez jakis czas) tylko potrzebuje spokoju i przede wszystkim kontaktu z czlowiekiem bo Kikou pisze, ze przy 20 psach nie moze mu tego ofiarowac.

Na wolnosc nie moze byc nigdy wypuszczony bo jest niepelnosprawny, a powiedzmy sobie szczerze, kto wezmie niepelnosprawnego, dzikiego kota? Szansa na wyadoptowanie ma niewielkie, wiec moim zdaniem, u Ciebie byloby mu lepiej.

Poczekajmy tylko co napisze Kikou.

Kikou- przyblize Tobie, ze znalazlam oferte Smarti na innym watku, w ktorym opisala, ze ma wielki ogrod ogrodzony murem, a w nim woliere dla kotow i posiada miejsce jeszcze dla jednego kota. Zglosilam wiec kandydature Borysa. Koty co prawda do domu nie wchodza (chyba, ze w mega mrozy), ale maja budki z podgrzywanymi poduszkami :) Co sadzisz?

Westi

Post » Sob sie 21, 2010 14:34 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

To może i ja tu zajrzę :roll:

Smarti :twisted: :roll:

Śliczny kotek :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 21, 2010 14:36 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

CatAngel pisze:To może i ja tu zajrzę :roll:

skad te minki ? :twisted:
przeciez Smarti pisala, ze ma miejsce dla 1-2 kotow :P

Westi

Post » Sob sie 21, 2010 14:57 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

Westi pisze:
CatAngel pisze:To może i ja tu zajrzę :roll:

skad te minki ? :twisted:
przeciez Smarti pisala, ze ma miejsce dla 1-2 kotow :P

Wiem wiem ja na bierząco w sprawach Smarti jestem :mrgreen: Tam gdzie ona to i ja i na odwrót :1luvu:
A minki to nie , że źle tylko mi chodzi o TAJEMNICZY OGRÓD Smarti :roll:
pokićkałam tamtego posta niezrozumiale :twisted:

CatAngel

Post » Sob sie 21, 2010 15:41 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

właśnie-my z Aniołkiem ślad w ślad za sobą.
dzięki Niej zwróciłam uwagę na 3 śliczne maluszki tymczaski,które niedługo już wyfruną do własnych...ale nie chcę zapeszać(dlatego Ci się Aniołku nie pochwaliłam :oops: :oops: )

Westi,rozmawiałam z TZ i on pyta ,
jeśliby dzikuska przez kilka tygodni przyzwyczaić do nas,do klatki i do stałych pór posiłku , to czy uważacie że gdyby go potem wypuścić to ta jego niepełnosprawność w czym by mu mogła zaszkodzić?
pytam poważnie bo tu wszystkie koty bezjajeczne,napasione do obrzydliwości i terenu dostatek-więc o co mieliby walczyć?
bo on się porusza samodzielnie,prawda?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob sie 21, 2010 15:57 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

smarti pisze:właśnie-my z Aniołkiem ślad w ślad za sobą.
dzięki Niej zwróciłam uwagę na 3 śliczne maluszki tymczaski,które niedługo już wyfruną do własnych...ale nie chcę zapeszać(dlatego Ci się Aniołku nie pochwaliłam :oops: :oops: )

Ale ja wiem :mrgreen: podejrzałam posty że 28 :ryk: i nie zapeszamy :ryk:
maluchy do domku robić miejsce dla innych :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :1luvu:

CatAngel

Post » Sob sie 21, 2010 17:15 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

smarti pisze:właśnie-my z Aniołkiem ślad w ślad za sobą.

Westi,rozmawiałam z TZ i on pyta ,
jeśliby dzikuska przez kilka tygodni przyzwyczaić do nas,do klatki i do stałych pór posiłku , to czy uważacie że gdyby go potem wypuścić to ta jego niepełnosprawność w czym by mu mogła zaszkodzić?
pytam poważnie bo tu wszystkie koty bezjajeczne,napasione do obrzydliwości i terenu dostatek-więc o co mieliby walczyć?
bo on się porusza samodzielnie,prawda?

Mnie jest ciezko powiedziec. Kikou na dogo napisala tak:

potrafi wskoczyć na co chce... no może nie na wysokie drzewo ale wskakuje na różne średnio wysoko położone rzeczy
i jak idzie to niemal nie widać że nie opiera sie na stopie tylko na tej innej części nóżki ale w porównaniu ze zdrowym kotkiem jest dużo mniej sprawny.

Mam nadzieje, ze moznaby go potem do kotow wypuscic. Tylko on potrzebuje czasu i spokoju.

Westi

Post » Sob sie 21, 2010 17:29 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

i czasu i spokoju u nas dostatek.
Carmen,czyli dziką od "aniki" niepokoimy tylko dwa x dziennie przynosząc żarełko i ze 2x chodząc ją popodglądać. A moje koty dotąd nie bardzo się zorientowały że mają kuzyneczkę-rezydentkę,nie wiedzą fujary jakie są gościnne... :ryk:

smarti

Post » Sob sie 21, 2010 20:15 Re: "uspij go pan"szukamy DT,kto oswoi dzikunka?kto mu da spokoj

:ryk:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]