Milosnicy zwierzat, obudzcie sie!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2003 18:38

Wyslalam

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Czw sty 01, 2004 14:04

W górę :!:

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw sty 01, 2004 23:10

Do góry :!:

ryśka

Post » Sob sty 03, 2004 16:20 Zostało już niewiele czasu na wysyłanie listów

Wątek w górę!
Zapraszam do zachęcenia ludzi również na innych forach, aby pisali listy w temacie Czy tego chcemy w Polsce m.in na forum Gazety.pl oraz Interii.pl:

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28

http://hyde.interia.pl/WebX?13@45.OaOaa2pFmBf^0@.ee6b2aa

Barbs

Od: Pon lis 24, 2003 22:41

Post » Nie sty 04, 2004 15:13

Juz tylko praktycznie trzy dni pozostaly- prosze, mobilizujcie innych!
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pon sty 05, 2004 9:07

podnoszę i proszę, dajcie informacje na swoje regionalne fora w gazecie.pl i na newsach z linkiem do stronki ARKI, ja na zwierzakach w forum gazety.pl już od jakiegoś czasu umieściłam prośbę o reagowanie i o to by inni pomogli mi rozesłać gdzie się da ale widzę, że nikt nie przeklejał ogłoszenia na fora regionalne a ja nie mam za bardzo czasu :( (dostęp do netu mam w pracy) tak więc jak każdy z Was umieści info z linkiem na swoim forum i niewsach regionalnych to byłoby super, jesli ktoś to zrobi to proszę niech da znać, że gdzieś przekleił i gdzie
myślę, że ludzie będą reagować i wysyłać maile, problem w tym, że mało kto wie o tej ustawie - mówię o ludziach, którzy nie zaglądają na forum zwierzaków ani tutaj, trzeba do nich trafić
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Pon sty 05, 2004 13:06

Wysłałam kilkanaście e-maili,
po południu wyślę jeszcze faxy.

Jeszcze jedno, co możemy zrobić,
to zwracać szczególną uwagę na produkty - kosmetyki,
które kupujemy. Ci, którzy o to dbają,
piszą WYRAŹNIE: NIE TESTOWANE ZA ZWIERZĘTACH
lub stawiają odpowiedni znak (przekreślony królik).

Pozdrawiam
kawa

kawa

Od: Śro mar 19, 2003 20:35

Post » Pon sty 05, 2004 13:18

to ja jeszcze dorzucę trzy grosze :) jeśli napiszecie na fora to koniecznie tak by temat rzucał się w oczy a więc wielkimi literami, właśnie szukałam podanego przez Barbs wątku i jakoś nie mogę znaleźć :(
piszcie, że APEL lub coś w tym stylu z wykrzyknikami by naprawdę rzucało się w oczy
pozdr
miki

miki

Post » Pon sty 05, 2004 13:24

Ja zrezygnowalam ze swoich ulubionych perfum - "Splendor" Elizabeth Arden, gdyz oni testuja kosmetyki na zwierzetach.
Problem z firmami, ktore nie testuja kosmetykow na zwierzetach tez jest. Niektore z nich uzywaja do wyrobu swojego produktu polproduktow, ktore na zwierzetach sa testowane. Wtedy firma sobie napisze: produkt nie testowany na zwierzetach, a jednak...
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto sty 06, 2004 0:56

miki pisze:podnoszę i proszę, dajcie informacje na swoje regionalne fora w gazecie.pl i na newsach z linkiem do stronki ARKI, ja na zwierzakach w forum gazety.pl już od jakiegoś czasu umieściłam prośbę o reagowanie i o to by inni pomogli mi rozesłać gdzie się da ale widzę, że nikt nie przeklejał ogłoszenia na fora regionalne a ja nie mam za bardzo czasu :( (dostęp do netu mam w pracy) tak więc jak każdy z Was umieści info z linkiem na swoim forum i niewsach regionalnych to byłoby super, jesli ktoś to zrobi to proszę niech da znać, że gdzieś przekleił i gdzie
myślę, że ludzie będą reagować i wysyłać maile, problem w tym, że mało kto wie o tej ustawie - mówię o ludziach, którzy nie zaglądają na forum zwierzaków ani tutaj, trzeba do nich trafić

Podpisuje sie obiema. Zaczelam wysylac na fora GW ale po dwoch zablokowalo mnie,ze spam! Piszcie na swoje regionalne, w GW-tam duzo ludzi zaglada.
Okazuje sie, ze czas mamy do 12 STYCZNIA!! Proponuje nie czekac na ostania chwile.
PETA umiescila alert na swoje stronie, poprzednio nam to bardzo pomoglo-bylo wiecej e-mail spoza Polski niz naszych-nie wiem czy cieszyc sie czy plakac ale napewno to bardzo pomoglo- mowili nam w kancelarii prezydenta-nacisk z zachodu!
http://www.peta.org/Automation/AlertItem.asp?id=923

W desperacji umiescilysmy, w zakladce, naszej strony zdjecia-zalamujace kompletnie- moze to ludzi przekona aby pisac:( Juz sama nie wiem, jestem taka trescia ustawy ZALAMANA(wnoszaca zmiany w ustawie o ochronie zwierzat)-ona nie bedzie chronila zadnych zwierzat-teoretycznie kazdy zwierzak moze byc brany na, testy,bez kontroli jakiejkolwieki na dsowiadczenia. :cry: :cry: :cry: :cry:

ARKA

Post » Wto sty 06, 2004 11:02

up! ten wątek nie może zejść! proponuję przykleić go może więcej ludzi przeczyta?? no i proszę dajcie znać jak napiszecie na jakieś forum lub newsy, ja dałam na forum gazety.pl do wrocławia, kraju, zwierzaków i na urodę
pozdr
miki

miki

Post » Wto sty 06, 2004 11:34

Moze to sie przyda, przy pisaniu listu. Slowa Prezydenta przy wecie ustawy o ochronie zwierzat, 2001, o doswiadczeniach na zwierzetach.
cyt:
"...Odmawiam podpisania ustawy, która mając dostosować prawo polskie do prawa wspólnotowego, bezzasadnie i niepotrzebnie ogranicza zakres ochrony zwierząt, bądź to wprost, bądź przez niedookreśloność przepisów powodującą ich niewykonalność lub niemożność kontroli ich przestrzegania..."

oraz

"... Działalność gospodarcza i badania naukowe stanowią społeczną wartość, lecz nie powinny być realizowane kosztem innej istotnej etycznej wartości - sprowadzania do niezbędnego minimum cierpienia zwierzęcia. Humanitaryzm wymaga podjęcia wszelkich starań, aby ewentualne wykorzystywanie zwierząt w celach doświadczalnych polegało na zadawaniu im jak najmniejszych i jedynie niezbędnych cierpień..."

Moze nalezalby przypomnice Prezydentowi jego wlasne slowa.

ARKA

Post » Wto sty 06, 2004 12:33

W górę.

ryśka

Post » Wto sty 06, 2004 19:54

:!: UP!
Agata i kotfory

Agata

Od: Pt sie 23, 2002 19:55