Pchły

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 07, 2010 17:44 Re: Pchły

Dzięki jeszcze raz dzisiaj zadzwoniłam i brat wyśle mi te krople które były wcześniej polecane. Na razie nie będę robiła nic poczekam na kropelki ok środy powinny już u mnie być. Dziękuje jeszcze raz a te krople bob martin dał mi sam wet, niestety ja się nie znam na tym bo mam koty pierwszy raz, ale na przyszłość będę najpierw tutaj zaglądała a potem dopiero do weta widać nie są dobrymi specjalistami przynajmniej u mnie.

gucha86

Od: Śro cze 23, 2010 16:46

Post » Pt sie 13, 2010 19:18 Re: Pchły

Cześć, dzisiaj doszła paczka ! Mam Fiprex KOT 52,5 mg/0,7ml. I teraz moje pytanie brzmi czy dać całą tubkę na kotka trzy miesięcznego czy może tylko połowę? Czytałam że jest to bardzo silny środek a nie ma żadnej wzmianki na temat kociąt. Jak wiecie co i jak to piszcie! Dzięki.

gucha86

Post » Pt sie 13, 2010 20:15 Re: Pchły

Jak dużo ważą kociaki? Od tego uzależniłabym dawkę. Na pewno nie powinny dostać całej dla dorosłego kota.

Te czarne kropeczki o których pisałaś to nie jaja pcheł tylko odchody.

Aha - nawet jeśli na kociakach nie będzie już pcheł, mogą jeszcze przez jakiś czas być w domu i Was gryźć :?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt sie 13, 2010 20:55 Re: Pchły

0,7ml w spot on jest na 4 kg kota. Zważ je, to bardzo ważne. Powinno być napisane na opakowaniu np od 2 do 4 kg. Jeżeli kot wazy ponad kilogram, możesz podać, jeżeli nie, nie możesz, wtedy tylko spray.
Zobacz, co tam jest napisane - jaka jest dolna granica wagowa. Jeżlei np 2 kg, to wtedy możesz strzykawką wyciągnąc ten płyn ze środka i potem (bez igły) nałozyc na kark po 3 ml dla każego. (Musisz mieć małą strzykawkę). Ja robię jeszcze inaczej, nabieram do dwóch strzykawek po tyle ile na jednego kota, (żeby przypadkiem nie nacisnąć i nie zakroplic jednemu całej strzykawki podwójnej) i wtedy mogę naciskac do końca bez nerwów.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt sie 13, 2010 21:30 Re: Pchły

Niestety mieszkam w Szkocji i nie ma mowy o dostępie do strzykawek ale opakowanie jest przezroczyste to sobie namaluje markerem ile powinnam wstrzyknąć. Kociaki ważą ok kilograma ale na opakowniu jest tylko informacja o dorosłych kotach. Jak brat to kupował to powiedziano mu żeby tylko połowę na jednego kociaka. Dzięki bardzo za pomoc i o tych kropeczkach też doczytałam, ale znajduje codziennie dużo jajeczek bo mam czarne skórzane sofy i to idealnie widać a one na nich śpią więc też mam codzienne odkurzanie domu jak na święta :lol: !!!

gucha86

[poprzednia]