Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 22:53 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Podrzucę wątek... i pójdę poszukać pomocy u bardziej doświadczonych. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt sie 06, 2010 23:28 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

mam 5 kotów w kawalerce i jest wesoło :D
wszystkie oswojone w pierwszym pokoleniu, pozabierane z ulicy i piwnic

koty małe bez problemu się oswajają, nie martw się. Najlepiej poczytaj o żywieniu kotów i zaprzyjaźnij się z nimi - będą kochane i wdzięczne do końca życia :D
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Sob sie 07, 2010 0:12 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

No ale jak ja wyjadę kiedykolwiek na wakacje, mając 4 koty? :(
Mam dobre serce, ale myśl o takiej rewolucji trochę mnie przytłacza.
I moją żonę też.

Feniks

Od: Pt sie 06, 2010 17:26

Post » Sob sie 07, 2010 0:30 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

feniks,jesteś wspaniałym facetem!!
jeśli masz możliwość to całą gromadkę do weta.-mama na sterylizację(ok 150zł-zrobimy zbiórkę na forum)
a małe do odrobaczenia i obejrzenia czy zdrowe.
Wet Ci powie jak dalej postępować z kocią rodzinką-poszukamy im domu na forum-ma duże szanse się znależć.

ale taka miłość na zawsze 4+1 kociaków-wierz mi-bezcenne doświadczenie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sie 07, 2010 0:32 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

jak jedziesz na wakacje to wystarczy aby raz dziennie ktoś przyszedł i dał michę kociakom.
sama to praktykuję.
oczywiście będą tęsknić,po powrocie przez 1,góra 2 dni będą obrażone ale nie dajmy się zwariować kocia mama i tata też urlop muszą miec.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob sie 07, 2010 0:34 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

koty w takiej grupce są same dla siebie rodzinką i przez to są o wiele mniej kłopotliwe niż gdybyś miał 1 kotka .
wiem co mówię,mam duuuze stadko

smarti

Post » Sob sie 07, 2010 0:37 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Obrazek

Malk

Post » Sob sie 07, 2010 2:19 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

wania71 pisze:
Feniks pisze:Jeśli kotka zostawi te 3 kocięta i sobie pójdzie, to mogę je wziąć, ale skąd pewność, że zaraz nie wróci z kolejnym miotem?
Mam jedyną działkę w okolicy, na której nie ma psa...
Dodajcie mi trochę otuchy.

Nie zostawiaj tej kotki na pastwę losu, to fajnie, że chcesz się zaopiekować maluchami, ale trzeba też pomóc ich mamie, która właśnie Ciebie obdarzyła zaufaniem. Wysterylizuj ją po to, by nie rodziła cztery razy w roku kociaków, które być może nie będą miały tyle szczęścia, by trafić do kogoś takiego, jak Ty. Rozejrzyj się na forum, ogłaszamy tu setki kotów, których nikt nie chce. Dobrych domów jest zbyt mało.

pozwolę sobie jeszcze dodać, że kolejny poród może zabić kotkę- kastracja aborcyjna, jeśli byłaby potrzebna, to lepsze wyjście także dla niej. Dlatego nie ma się nad czym zastanawiać. A może się okazać, że kotka nie jest w ciąży i odpadną wyrzuty sumienia.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sie 07, 2010 8:13 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Feniks, mieszkacie w Łodzi? oferuję pomoc przy sterylizacji i wszystko Wam o tym opowiem w drodze do weta:) Odezwij się proszę na PW, podaj swój nr telefonu. Pozdrawiam.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob sie 07, 2010 8:40 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

smarti pisze:feniks,jesteś wspaniałym facetem!!
jeśli masz możliwość to całą gromadkę do weta.-mama na sterylizację(ok 150zł-zrobimy zbiórkę na forum)

smarti, domyślam się, że Feniks jest też dorosłym facetem i jeśli poważnie rozważa opiekę nad tym stadem, to musi się liczyć z pewnymi wydatkami.
Ale zbiórkę zawsze możesz spróbować zrobić - mnóstwo osób potrzebuje tu pomocy.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Sob sie 07, 2010 11:42 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

był tu taki z podobnym problemem: viewtopic.php?f=1&t=92186&start=0

nawet do prasy trafił ;)
Obrazek

Malk

Post » Sob sie 07, 2010 11:50 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Jestem z Lodzi i chetnie pomoge w organizacji sterylki dla kotki, podpowiem jak oswajac male, moge zrobic tez dla nich ogloszenia itd.
prosze o kontakt na PW

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Sob sie 07, 2010 16:07 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Ale Wy jesteście szajbusy :)
Namawiacie człowieka na 4 koty i udajecie, że w sumie nic się nie zmieni. Że to żaden obowiązek itd.
Wy jesteście kociarze - nie jesteście obiektywni.
Ale podziwiam za pozytywne zakręcenie :)

No co mam zrobić - nie wiem, czy którekolwiek oddam.
Cała 4 siedzi już w jednym pokoju i smacznie sobie śpi. Po obiadku, po wizycie weterynarza. Po podaniu pasty odrobaczającej. Mama nie jest w ciąży, jest już umówiona na sterylkę za tydzień.
Wtedy od razu zajmiemy się świeżbem. Małe dostaną po odrobaczeniu szczepienia.
Mają 3-4 miesiące, a kotka rok-półtorej. Dzisiaj cały dzień się miziała. Tyle, że płacze, że chce wyjść.
Ktoś jej chyba kiedyś coś zrobił, bo ma jakiś taki krótki ogonek - wet zwrócił uwagę.
W kącie stoją już 4 kuwety, w drugim 4 miski. Mam kilogram Royala, ale to kosztuje fortunę.
Jest drapak. W poniedziałek jadę po zabawki.

Na razie zostają u mnie. Są takie kochane. Jak nie będę dawał rady, to odezwę się za tydzień lub dwa.
Muszę ochłonąć.

Jesteśmy ze Zduńskiej Woli.

Feniks

Od: Pt sie 06, 2010 17:26

Post » Sob sie 07, 2010 17:10 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Feniks pisze:Ale Wy jesteście szajbusy :)
Namawiacie człowieka na 4 koty i udajecie, że w sumie nic się nie zmieni. Że to żaden obowiązek itd.
Wy jesteście kociarze - nie jesteście obiektywni.
Ale podziwiam za pozytywne zakręcenie :)

No co mam zrobić - nie wiem, czy którekolwiek oddam.
Cała 4 siedzi już w jednym pokoju i smacznie sobie śpi. Po obiadku, po wizycie weterynarza. Po podaniu pasty odrobaczającej. Mama nie jest w ciąży, jest już umówiona na sterylkę za tydzień.
Wtedy od razu zajmiemy się świeżbem. Małe dostaną po odrobaczeniu szczepienia.
Mają 3-4 miesiące, a kotka rok-półtorej. Dzisiaj cały dzień się miziała. Tyle, że płacze, że chce wyjść.
Ktoś jej chyba kiedyś coś zrobił, bo ma jakiś taki krótki ogonek - wet zwrócił uwagę.
W kącie stoją już 4 kuwety, w drugim 4 miski. Mam kilogram Royala, ale to kosztuje fortunę.
Jest drapak. W poniedziałek jadę po zabawki.

Na razie zostają u mnie. Są takie kochane. Jak nie będę dawał rady, to odezwę się za tydzień lub dwa.
Muszę ochłonąć.

Jesteśmy ze Zduńskiej Woli.

8O 4 kuwety, kilo Royala 8O facet ale ty jesteś niesamowity :mrgreen:
I Ty nam mówisz, że jesteśmy pozytywnie zakręceni :ryk:
No nie wiem, czy któras z nas zdecydowała się na 5 kociąt hurtem z deklaracje, że ich nie odda :ryk:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob sie 07, 2010 17:25 Re: Pomocy! Przyszła do mnie kota i 3 młode. Co robić?

Miło się czyta takie historie ^^

Na taką gromadkę to polecam zakup dużego worka karmy w internecie. Wychodzi najtaniej.

(Np, 7 kilo Orijen'a)

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

[poprzednia][następna]