ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 18:26 Re: ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

tillibulek pisze:na poczatek sukcesem bedzie jesli kicia przerzuci sie z zalatwiania na lozko na zalatwianie potrzeb do kuwety w sypialni, jak juz regularnie bedzie sie tam zalatwiala - do kuwety - to zaczniesz powoli przestawiac ją o kawałek w kierunku wlasciwego miejsca załatwiania

no to bedzie miała niezły survival... tranzytem przez niemal całe mieszkanie w głównym ciągu komunikacyjnym :roll: ... nie wiem czy taki step by step będzie wykonalny... również dlatego, że mam 2-letniego synka i 4,5-miesiączne szczenie, które to osobniki z pewnością chętnie przegrzebią taką "wędrującą" kuwetę :| ale spróbuję.

Wstawiłam drugą kuwetę do sypialni.
po raz kolejny zmieniłam zasikaną pościel, usunęłam w ogóle przesikaną kołdrę i poduszki (kupiłam nowe), ale z materaca nie dam rady usunąć kuszącego smrodu :roll: przewróciłam materac na drugą stronę, ale nic to nie dało bo jest przesikany na wylot :roll:

Właśnie mamy w tej chwili burzę z piorunami.
Fiona siedziała skulona przy starej kuwecie w pralni. Przeniosłam się z kompem z dużego pokoju do sypialni, a ona za mną. Teraz siedzi w kucki pod krzesłem... nie wiem skąd jej się to wzięło, ogólnie to bardzo zrównoważona i odważna panienka :?

Myślałam nad Feliwayem lub kroplami Bacha, ale nie wiem czy to dobry pomysł...
Obejrzałam ją wcześniej dokładnie... srom nadal ma przekrwiony...

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Pt sie 06, 2010 19:22 Re: ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

Majszczur pisze:Myślałam nad Feliwayem lub kroplami Bacha, ale nie wiem czy to dobry pomysł...
Obejrzałam ją wcześniej dokładnie... srom nadal ma przekrwiony...
Zatem najlepiej najpierw do weta.

Gosiara pisze:Polecam sprawdzoną vet Dominika Borkowska-Bąkała W-wa ul.Berensona 45 własna klinika dobry fachowiec...!
Wszystko się zgadza, tylko adres - Berensona 4E

Majszczur pisze:po raz kolejny zmieniłam zasikaną pościel, usunęłam w ogóle przesikaną kołdrę i poduszki (kupiłam nowe), ale z materaca nie dam rady usunąć kuszącego smrodu :roll: przewróciłam materac na drugą stronę, ale nic to nie dało bo jest przesikany na wylot :roll:
Spróbuj użyć Vitopar. To działa. Mam w domu lejki, więc przećwiczyłam już różne środki.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt sie 06, 2010 19:52 Re: ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

hanelka pisze: Spróbuj użyć Vitopar. To działa.

Masz na myśli to :arrow: http://www.vitopar.pl/ :?:

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Pt sie 06, 2010 20:09 Re: ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

dokładnie to. :D
Vitopar Fresh. Podobno Vitopar MSC jest najlepszy, ale nie miałam okazji sprawdzić.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie sie 08, 2010 16:26 Re: ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

wierze, ze Twoja kotka przypomni sobie jakie jest wlasciwe miejsce do załatwiania się :ok: :ok:

odezwij sie po wizycie u weta

do likwidowania smrodów w czasie prania zaopatrz sie w:
sode oczyszczoną
płyn do płukania Lenor Aromatherapy Active Fresh (jaskrawozielona butelka)

sodę dosypujesz do proszku do prania - soda neutralizuje zapachy
Lenor, o którym napisalam pachnie intensywnie cytrysowo, a wiekszosc kotów nie znosi zapachu cytrusów, wiec kicia moze sie poczuc zniechecona i przestac zalatwiac sie na lozko

są specjalne podkłady sanitarne, czyli przescieradla nieprzepuszczajace wody/moczu, dostaniesz je w hurtowniach medycznych np. hurtownia CEZAL - koszt ok. 100 zł

u niektorych dziewczyn sprawdzila sie metoda z plasterkami cytryny poukladanymi w miejscu, gdzie kot sie zalatwiał

poza tym niektore koty lubią zapach Domestosa - jak przemyjesz kuwete domestosem, to chetniej sie w niej załatwiają (z moich 3 kotek, jedna wprost szaleje za Domestosem, reaguje na niego jak na kocimiętke)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie sie 08, 2010 18:00 Re: ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

zaznaczę sobie bo moja młoda małpa :wink: tez sika na pościel , w zabawki i ostatnio kupe zrobiła za łóżkiem :evil:
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Pon sie 09, 2010 7:30 Re: ruja po sterylce, zasikana sypialnia, najlepszy wet w wawie

zajrzyjcie na watek wsparcia dla zasikanych, tam jest wiele roznych przypadkow sikaczy, glowna przyczyną sa problemy zdrowotne, czasem behawioralne..
viewtopic.php?f=1&t=62704&hilit=dla+zasikanych

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia]