W-WA - zabierzcie kociaki... Śliczny kociak szuka DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 05, 2010 22:30 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Dopiero wróciliśmy od weta, zahaczyliśmy jeszcze o znajomą po wielką klatkę na wszelki wypadek, żeby na początku izolować malca od naszego pokaźnego kocura i szylki- tymczaski. Czarno- biały chłopak już odrobaczony, odpchlony, uszy wyczyszczone, a tam świerzbu co nie miara. Miziak z niego, w dodatku zabawowy - z transportera wyciągał łapki i zaczepiał, a jak ktoś wkładał palce przez kratkę, to się porządnie z nimi rozprawiał:)
Kociak został jeden, kiedy zadzwoniłyśmy do pani rozdającej koty. Potem podobno w drodze na spotkanie z nami, zainteresowała się nim "pani z warzywniaka", ale był już zamówiony (przez nas). Jutro będą zdjęcia, bo już dziś nie mamy siły.

fekete macska

Od: Sob maja 23, 2009 18:03

Post » Czw sie 05, 2010 23:14 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

czekam na zdjęcia i w razie czego pomogę ogłaszać. bo właśnie siadam do zaległego ogłaszania :oops:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pt sie 06, 2010 7:21 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

qlenka pisze:czekam na zdjęcia i w razie czego pomogę ogłaszać. bo właśnie siadam do zaległego ogłaszania :oops:

a moze jak beda zdjecia, to znajomi znajomych go wezmą :wink: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt sie 06, 2010 12:02 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

znajomi znajomych okazali się zupełnie bez sensu i lepiej żeby nie brali żadnego kota :evil:
dostali wczoraj nawet mmsa z maluchem...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt sie 06, 2010 12:41 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

fekete macska pisze:Dopiero wróciliśmy od weta, zahaczyliśmy jeszcze o znajomą po wielką klatkę na wszelki wypadek, żeby na początku izolować malca od naszego pokaźnego kocura i szylki- tymczaski. Czarno- biały chłopak już odrobaczony, odpchlony, uszy wyczyszczone, a tam świerzbu co nie miara. Miziak z niego, w dodatku zabawowy - z transportera wyciągał łapki i zaczepiał, a jak ktoś wkładał palce przez kratkę, to się porządnie z nimi rozprawiał:)
Kociak został jeden, kiedy zadzwoniłyśmy do pani rozdającej koty. Potem podobno w drodze na spotkanie z nami, zainteresowała się nim "pani z warzywniaka", ale był już zamówiony (przez nas). Jutro będą zdjęcia, bo już dziś nie mamy siły.

Laska odpisała mi (na mojego niezbyt przyjemnego mejla o rozdawaniu kociaków), że mam jej nie osądzać, że kociaki znalazły dobre domy ("byłam i widziałam" hmm no nie mnie to oceniać...) "oprócz jednego, którego wydarli jacyś wolontariusze z fundacji, ale i takim trzeba ufać!!!" - z jednej strony przezabawne, a z drugiej arcysmutne... Mam nadzieję, że nie będziemy zaraz pozostałej piątki zbierać z Pragi :(

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt sie 06, 2010 12:46 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Hehe, ale niezłe. Dziewczyny, nie osądzajcie jej - co miała zrobić? Sama ma 4 psy, kota i... kozę. Dowiedziała się o tcyh kociakach do utopienia przypadkiem. Zrobiła, co mogła. Nie czarujmy się - miała im znaleźć domy w 24 godziny czy oddać do schronu? Nie wiem, co lepsze.
To nie jest zła osoba. Będę z nią w kontakcie.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt sie 06, 2010 13:15 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

qlenka pisze:znajomi znajomych okazali się zupełnie bez sensu i lepiej żeby nie brali żadnego kota :evil:
dostali wczoraj nawet mmsa z maluchem...

rozumiem, niestety tacy tez sie zdarzaja i to czesto :roll: :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt sie 06, 2010 13:55 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Chyba za szybko osądziłam tę kobietę, ale treść ogłoszenia była przyznacie szokująca. Mam nadzieję, że pozostałe kotki trafiły dobrze.
Dziewczyny :ok: :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r., Pikuś [*] 25.06.2025 r., Dizelek [*] 24.10.2025 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt sie 06, 2010 14:18 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Karena pisze:Chyba za szybko osądziłam tę kobietę, ale treść ogłoszenia była przyznacie szokująca. Mam nadzieję, że pozostałe kotki trafiły dobrze.
Dziewczyny :ok: :1luvu:

Dziewczyna ma bardzo dobre intencje, dzisiaj do mnie dzwoniła próbując pomóc w innej sprawie. Jest wyraźnie zaangażowana.
A treść ogłoszenia... no cóż, cieszyła się, że fajnie je sformułowała, bo jest skuteczne ;) I nie można jej mieć tego za złe, robi co może.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt sie 06, 2010 14:47 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Dziewczyna zdecydowanie chciała dobrze. Chociaż trochę żałowała, że nie dała małego pani z warzywniaka, jak się okazało, kim jesteśmy ;) Ale dzięki niej wszystkie kotulce żyją.
Tak, a teraz przejdźmy do okazania nabytku:

Obrazek ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Wybaczcie wątpliwą jakość, ale nie jest łatwo okiełznać małego hultaja, tak, żeby nie objawił się na zdjęciu w postaci impresjonistycznej plamy.

fekete macska

Post » Pt sie 06, 2010 14:54 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

fekete macska pisze:Dziewczyna zdecydowanie chciała dobrze. Chociaż trochę żałowała, że nie dała małego pani z warzywniaka, jak się okazało, kim jesteśmy ;) Ale dzięki niej wszystkie kotulce żyją.

No bo przecież wydarliście kociaka :lol: Ale trzeba wam ufać :lol:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt sie 06, 2010 16:18 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

fekete macska pisze:Dziewczyna zdecydowanie chciała dobrze. Chociaż trochę żałowała, że nie dała małego pani z warzywniaka, jak się okazało, kim jesteśmy ;) Ale dzięki niej wszystkie kotulce żyją.
Tak, a teraz przejdźmy do okazania nabytku:

Obrazek ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Wybaczcie wątpliwą jakość, ale nie jest łatwo okiełznać małego hultaja, tak, żeby nie objawił się na zdjęciu w postaci impresjonistycznej plamy.

ale słodziak! :1luvu: jak fajnie napiera na drapak :mrgreen:
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt sie 06, 2010 16:59 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Cudny jest. Jak wasze koty na niego zareagowały? Potrzebujecie Oridermylu? Mogę odciągnąć do strzykawki.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt sie 06, 2010 19:33 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Na razie siedzi w łazience, a do pokoju przybywa tylko pod nadzorem. Nasz kot jak zwykle jest zainteresowany i zdziwiony, zachowuje się jakbyśmy mu przynieśli jakieś osobliwe stworzenie, ale na pewno nie kota. Szylkreta trochę gorzej, syczy na małego i się jeży. Zresztą młody też jest bojowy, a drze paszczę chyba głośniej niż dwa dorosłe koty razem wzięte.
Oridermyl już mamy, dzięki. Zaczniemy mu dziś robić ogłoszenia.

fekete macska

Post » Sob sie 07, 2010 8:06 Re: WARSZAWA - zabierzcie kociaki, bo je dziś zostawię!!!!!!!!!

Jaku cudny :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r., Pikuś [*] 25.06.2025 r., Dizelek [*] 24.10.2025 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

[poprzednia][następna]