Taka śliczna BABUNIA-WILCZKA w innym futerku: BLEKUNIU...(*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 16:04 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

To się chyba nazywa Latchorzew czy coś takiego - dokładnie wie joshua_ada :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 20, 2010 16:12 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

Marzenia11 pisze:To się chyba nazywa Latchorzew czy coś takiego - dokładnie wie joshua_ada :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nic mi to nie mówi...
mam nadzieję, ze kotka nie zostanie dziś uśpiona.....
czy w razie czego nie mozna jej wypuścić tam, skąd przyszła? czy ona jest oswojona?
ja pewnie moglabym ją umieścić w domu, ale w tym domu jest ponad 20 kotow, i dla nije byłoby to bardzo zle rozwiązanie...
zobacz na Kropkę - sytiacja beznadziejna, kotka z FIV, a dt się znalazł. Dajcie jej jeszcze trochę czasu, jak widzę jest ktoś gotowy zapłacić za kolejną dobę?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lip 20, 2010 16:19 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

Never pisze:
Marzenia11 pisze:To się chyba nazywa Latchorzew czy coś takiego - dokładnie wie joshua_ada :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nic mi to nie mówi...
mam nadzieję, ze kotka nie zostanie dziś uśpiona.....
czy w razie czego nie mozna jej wypuścić tam, skąd przyszła? czy ona jest oswojona?
ja pewnie moglabym ją umieścić w domu, ale w tym domu jest ponad 20 kotow, i dla nije byłoby to bardzo zle rozwiązanie...
zobacz na Kropkę - sytiacja beznadziejna, kotka z FIV, a dt się znalazł. Dajcie jej jeszcze trochę czasu, jak widzę jest ktoś gotowy zapłacić za kolejną dobę?

Koteczka dziś nie będzie uśpiona :piwa: udalo się wynegocjować pobyt - tylko jak długo?
DOM potrzebny jak nie wiem co.
Nie można jej wypuścić, bo ona niedowidzi i niedosłyszy - nie poradzi sobie sama na ulicy. Poza tym to ewidentnie domowy kot - nie boi się obcych, chce być głaskana... żaden dzikus tak się nie zachowuje.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lip 20, 2010 16:21 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

:ok: :ok: :ok: za domek!!!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto lip 20, 2010 16:30 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

Never, nikt tam nie chce uśpić kotki, żaden wet, opiekun szpitala itp. Żaden wet nie idzie na uśpienie zdrowego (choć) starego kota. Dziś na 100% kotka nie zostanie uśpiona i powiedziałam im, że mają się wstrzymać, a gmina niech się wypcha mokrymi trocinami. Warunek gminy jest taki: kota wypuścić albo uśpić.
Opiekun szpitala jest w kropce: nie zgadza się na eutanazje ale też na wypuszczenie, bo wg niego to także zgoda na uśmiercenie (przez samochód, psa itp.) Dlaczego? Otóż kotka trochę niedowidzi i niedosłyszy. Ulica to dla niej zagrożenie!!!
Obiecałam mu, że kota znajdzie dom, że nie dopuścimy do jej uśpienia.

Kota jest super. Głaskałam ją. Mruczała. Ma bardzo miłą w dotyku sierść. Jest szczuplutka, za to sierść sprawia wrażenie, że to gruba kulka. Ma tylko seniorkowe problemy: niedowidzi, niedosłyszy i trzeba jej trochę rozdrabniać jedzenie: z kawałków mięsnych robić papkę widelcem czy coś takiego. No staruszka jest. Ale nie niedołężna. I nie cierpi. Miała depresję przez pierwsze dni szpitala. Nie chciała jeść. Teraz zaczęła. Daje się głaskać wszystkim, lekarzom, obsłudze, mi dzisiaj i aamms. Urocza.
(możliwe, że ze względu na wiek porzucona, może ktoś sobie wziął młodego. Ponoć ludzie, którzy zgłosili jej błąkanie się dość dziwnie się zachowywali... :roll: )
Teraz jestem w biegu, mam chwilę dostępu do sieci. Po powrocie do domu puszczę zdjęcia. I pogadam z zuzzik :1luvu: - wierzę, że przed Babunią jeszcze sporo lat życia. :ok:
Marzenia11, dzięki za założenie wątku :1luvu:

Kwestię finansową na razie zostawmy. Potem napiszę, ale tajemniczo dodam, że opiekun puścił do mnie oko. :wink:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lip 20, 2010 16:45 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

za DOM !! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lip 20, 2010 16:56 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

Marzenia11 pisze:za DOM !! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto lip 20, 2010 17:04 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

:oops: :oops: nie tracimy nadziei...
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto lip 20, 2010 17:35 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

zuzzik pisze::oops: :oops: nie tracimy nadziei...

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto lip 20, 2010 17:42 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

Też trzymam kciuki za koteńkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto lip 20, 2010 18:06 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

:oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto lip 20, 2010 18:31 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

:!: :!:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto lip 20, 2010 18:54 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto lip 20, 2010 19:17 Re: Taka śliczna BABUNIA... nie dajmy jej zabić! TDT/DT/DS cito!

:1luvu: gdzieś Ty mi się babuniu tak nisko podziałaś :!: :!:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

[poprzednia][następna]