Mama i 6 kociąt! Ogród, piwnica pilnie potrzebne! Tychy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 13:14 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Nie, nie uwierzę.

Mam sporą gromadkę, a mimo to przygarnęłam matkę z 3 kociakami.
I jestem zdana sama na siebie.
Uśpić też musiałam ... byłam bezsilna.

Ale nie wierzę w to co czytam i nie uwierzę.

Za znalezienie mamki! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 20, 2010 13:22 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Erin pisze:.

To napisz jasno co cię szokuje w tej propozycji, że nie wierzysz że może paść.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto lip 20, 2010 13:26 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

karolinah pisze:
Erin pisze:.

To napisz jasno co cię szokuje w tej propozycji, że nie wierzysz że może paść.

Jeśli nie zrozumiałaś, to nie zrozumiesz.
Tak więc, z mojej strony koniec dyskusji.

Erin

Post » Wto lip 20, 2010 14:30 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Co innego matka z małymi, a co innego małe bez matki!!
Nie odchowywałaś nigdy osieroconych osesków kilkudniowych?, jeśli nie to nie wypowiadaj się na temat usypiania. Jeśli za wszelką cenę chcesz uratować maluchy to możesz się tego podjąć. Nic nie stoi na przeszkodzie.

Wybacz, ale za dużo już widzieliśmy, za dużo błędów popełniliśmy...
One nie mają szans!
Portrety zwierząt na zamówienie:
magda-parzonka.fotosik.pl
Moje GG: 3447235.

mada:)

Od: Pon lip 16, 2007 8:26

Post » Wto lip 20, 2010 14:53 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Nie wiem jak jedna osoba może dać radę wykarmić strzykawką szóstkę maluchów? A ewentualne choroby i opieka nad chorymi?

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Wto lip 20, 2010 15:04 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Ja też bym je uśpiła.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Wto lip 20, 2010 15:05 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

ja mam matkę karmiącą, ale w malborku;(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto lip 20, 2010 15:14 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

To niestety zbyt daleko... Nawet jeśli transport by się znalazł, maluchy nie przeżyją tak długiej drogi. Pan, który je znalazł ma mi dac znać, co się z nimi dzieje, bo to niestety akcja pośrednia. Czekamy na informacje...

Post » Wto lip 20, 2010 15:46 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Wychowywałam na gumowym cycku 4 noworodki na raz w tym jeden chory, chodząc z nimi do pracy , karmiąc co 2-3 godziny. 6? tez by się pewnie dało ale to czasowo bardzo absorbujące i finansowo obciążające.
No i potem znaleźć domki ... 6 domków :?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro lip 21, 2010 10:03 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Dowiedziałam się, że do maluchów przychodzi matka. Co za ulga! Kociaki są z mamką na terenie firmy. Grozi im niebezpieczeństwo ze strony pracujących, którzy już powiedzieli, co myślą na temat tych kotów... :evil:
Nie mamy ich gdzie przechować, wszystkie tyskie tymczasy są zakocone i zapsione.
W schronisku wiadomo, że miot zostanie uśpiony.

Gdyby ktoś z okolic Tychów zdecydował się na odchowanie rodzinki, prosze o kontakt.

Post » Śro lip 21, 2010 11:26 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

mada:) pisze:Co innego matka z małymi, a co innego małe bez matki!!
Nie odchowywałaś nigdy osieroconych osesków kilkudniowych?, jeśli nie to nie wypowiadaj się na temat usypiania. Jeśli za wszelką cenę chcesz uratować maluchy to możesz się tego podjąć. Nic nie stoi na przeszkodzie.

Wybacz, ale za dużo już widzieliśmy, za dużo błędów popełniliśmy...
One nie mają szans!

Jeżeli od razu z góry wiesz lepiej, to sama się nie wypowiadaj, nie naskakuj na ludzi i rób po swojemu, zamiast potem się pienić. Była osoba, która oferowała pomoc, ale nie chciałaś, bo po co ... lepiej pozbyć sie kłopotu :roll: Uwielbiam osoby, które zakładają wątki na forum, ale i tak wiedzą lepiej :?
Całe szczęście, że matka się znalazła, bo marny byłby los tych maluszków.

Erin

Post » Śro lip 21, 2010 12:01 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Erin, pomagam zwierzakom od kilku lat i przykro, że mówisz o pozbyciu się kłopotu. Życie zwierząt jest dla mnie najważniejszą rzeczą pod słońcem, dlatego m.in. nie jem mięsa, pomagam w wolnych chwilach zwierzakom tak, jak jestem w stanie.
Wątek został założony w celu ewentualnego znalezienia karmiącej mamki w okolicach Tychów i to był ułamek tego, co zrobiliśmy żeby uratować maluchy! Przez wczorajszy dzień szukaliśmy po znajomych wolontariuszach sposobu na uratowanie maleństw. Schronisko odpada, miejsca na przetrzymanie maluszków brak, a karmiąca mamka, bądź DT gdzieś daleko nie wchodziły w grę z powodów fizycznych. Czy to tak trudno zrozumieć, że transport w upale 6 kociąt kilkudniowych, głodnych w dodatku, jest tragicznym rozwiązaniem?! A zanim transport się zorganizuje potrzeba dużo czasu! One nie miały czasu...

Masz rację, z góry wiem sama najlepiej... Wiele kocich osesków odeszło, jak już wspominałam przy idealnych warunkach domowych. Przyczyną śmierci był brak matki. Nie będziemy już nigdy ryzykować i patrzeć jak nagle maluchy umierają w koszmarnych męczarniach i patrzeć na tę śmierć w naszej bezmocy...

Wątek ten nie służył dawaniom rad typu 'uśpić, 'nie uśpić!'. Jasno napisane było, że maluchy szukają mamki, w przeciwnym wypadku zostaną uśpione.

Post » Śro lip 21, 2010 12:37 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

mada:) pisze: Czy to tak trudno zrozumieć, że transport w upale 6 kociąt kilkudniowych, głodnych w dodatku, jest tragicznym rozwiązaniem?! A zanim transport się zorganizuje potrzeba dużo czasu! One nie miały czasu...

Hmm, tak trochę trudno to zrozumieć, kiedy czyta się rady w stylu "sama się nimi zajmij".
Ale nie ma o czym dyskutować. Na szczęście matka się znalazła.

Erin

Post » Śro lip 21, 2010 20:51 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

Proponuję zmienić tytuł wątku:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw lip 22, 2010 8:19 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA dla 6 maluchów! mamy 2 godz!

To nie była rada, to była propozycja. Po prostu zaczęłam wierzyć, że skoro jesteś w stanie je odratować to i cudowny transport też wykombinujesz.

Ale nie kłóćmy się już, bo wchodząc na jakiekolwiek forum w każdej kwestii liczę się z poparciem i sprzeciwem i na prawdę szkoda mi czasu na przegadywanki, kiedy cierpią zwierzęta.

Kociaki są z mamką, mieszkają na palecie przy firmie. Znajomy, który poinformował nas o kociętach dogląda ich co dzień. Jego zadaniem jest uchronienie kociej rodzinki przed działaniem szkodników - większości pracowników firmy.
Ma wywiesić kartkę z informacją, że koty zostaną zabrane w niedługim czasie i przeznaczone do adopcji, a mamuśka wysterylizowana. Kotka jest podobno bardzo dzika.

Na tę chwilę nic nie zrobimy, bo najzwyczajniej w świecie nie mamy gdzie umieścić 7 kotów, a jak wiadomo małe muszą być z matką jeszcze przez dosyć spory kawałek czasu.

Dziękuję wszystkim za wsparcie i ciepłe słowa. :)
Zmieniam tytuł wątku i szukamy, co jest szukaniem złotej kropli w morzu, DT dla rodzinki do czasu odchowania malców.

[poprzednia][następna]