TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 10:00 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Zacytuję na wszelki wypadek.

cypisek pisze:Nie ma przesłanek co do odebrania Maxa.Max jest pod stałą opieką weta.Odpowiednio karmiony i zadbany. Mam na to dokumenty. Chwilowe problemy finansowe nie są tu podstawą prawną.Mogło sie wszystko zmienić. Maxa mogę jedynie oddać dobrowolnie.

Albert ma dom i dlaczego jest już w trzecim domu skoro umowa obowiązywała jeden stały dom.!!!Stres jaki mu fundujecie jest karygodny. Jak ten kot ma zdrowieć , skoro jest w stresie.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro lip 14, 2010 10:00 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

cypisek pisze:Nie ma przesłanek co do odebrania Maxa.Max jest pod stałą opieką weta.Odpowiednio karmiony i zadbany. Mam na to dokumenty. Chwilowe problemy finansowe nie są tu podstawą prawną.Mogło sie wszystko zmienić. Maxa mogę jedynie oddać dobrowolnie.

Albert ma dom i dlaczego jest już w trzecim domu skoro umowa obowiązywała jeden stały dom.!!!Stres jaki mu fundujecie jest karygodny. Jak ten kot ma zdrowieć , skoro jest w stresie.

Wymagasz od kogoś aby respektował twoją umowę, sama postępując inaczej?
Nie będę pisać na jakiej podstawie odbiorę Maxa bo już mnie się nie chce z toba dyskutować.
Oczywiście, że oddasz Maxia dobrowolnie. Nie naślę na ciebie komandosów :lol:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro lip 14, 2010 10:32 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Nadal ciekawa jestem, co z tym Cyrylem... O ile taki kot w ogóle istnieje. :roll:

No bo:

Według zdjęć, które na prośbę cypiska zostały opublikowane w wątku poprzednim, Krewetka, Szczupak i Cyryl mają ucięty czubek prawego ucha. Wśród kotów cypiska, na dzień 24.04.2010, był tylko jeden kot z uciętym czubkiem prawego ucha. Był to Morus (tak przedstawiła go cypisek, choć przyznam, że dużo wcześniej, gdy przesyłała mi oferty adopcyjne swoich tymczasowych kotów, to kot z uciętym czubkiem prawego ucha widniał na zdjęciach w ofercie Szczupaka, jednak po 24.04 cypisek wysłała do mnie wiadomość z informacją, że jednak ucięte ucho ma Morus, a Szczupak ma uszy w całości). Szczupak i Krewetka w dniu 24.04. mieli całe uszy. Na zdjęciach z wątku uszy Morusa są w całości.

Wklejam fotki z pierwszej części wątku:
Krewetka około 1,5 lat
Obrazek

Szczupak brat Krewetki około 1,5 lat
Obrazek

Cyryl około 2 lata
Obrazek

Morus około 1,5 lat
Obrazek

Reasumując - na pierwszych 3 zdjęciach najprawdopodobniej widnieje ten sam kot. A Morusowi cudem odrósł ucięty kawałek ucha. Ja tego nie ogarniam. Jaki sens (i cel) mają takie kombinacje?

Edit:

Wklejam jeszcze te fotki, które cypisek wysłała po raz pierwszy, gdy przesyłała oferty adopcyjne swoich tymczasowych kotów:

Obrazek to kot zgłoszony 22.11.2009 jako Morus
Obrazek to kot zgłoszony 7.12.2009 jako Szczupak
Ostatnio edytowano Śro lip 14, 2010 10:51 przez reddie, łącznie edytowano 1 raz

reddie

Post » Śro lip 14, 2010 10:37 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Chciałabym zwrócić uwagę założycielce wątku, że w tytule jest błąd.
Jak sama zainteresowana zaznaczyła domów szuka tylko czesc z jej kotów. Jeśli dobrze policzyłam to 5.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro lip 14, 2010 10:42 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Mnie się wydaje, że ilość kotów w tytule nawiązuje do tematu poprzedniego wątku, dlatego jest informacja, że to kontynuacja tamtego wątku...

Ale mogę się mylić...
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Śro lip 14, 2010 10:48 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Monika 74 robiąc opisy do zdjęc pomyliła się w ich poznaniu.!!!!sama się do tego przyznajać gdyż nie zna tych kotów .Krewetka jest tym kotem co leży na zielonym. Zresztą na jego wątku jest jego zdjęcie. Jak był mały i potem już po zwrocie z adopcji.Morus ma obcięte ucho. Tu zaszła pomyłka ze strony Moniki,więc redie nie doszukuj się .Nikt tu nic nie kombinuje.!!!!!!!!!!Zresztą koty są do siebie podobne , w trakcie wydawania nie dojdzie do żadnej pomyłki.Nie doszukuj sie znowu znamion przestępstwa.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro lip 14, 2010 11:04 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

cypisek pisze:Monika 74 robiąc opisy do zdjęc pomyliła się w ich poznaniu.!!!!sama się do tego przyznajać gdyż nie zna tych kotów .Krewetka jest tym kotem co leży na zielonym. Zresztą na jego wątku jest jego zdjęcie. Jak był mały i potem już po zwrocie z adopcji.Morus ma obcięte ucho. Tu zaszła pomyłka ze strony Moniki,więc redie nie doszukuj się .Nikt tu nic nie kombinuje.!!!!!!!!!!Zresztą koty są do siebie podobne , w trakcie wydawania nie dojdzie do żadnej pomyłki.Nie doszukuj sie znowu znamion przestępstwa.

Nie zdziwiło mnie, że winą za pomyłkę obarczyłaś Monikę. Spodziewałam się tego, szczerze mówiąc. A kogo obwinisz za pomyłkę, która zaszła gdy zgłaszałaś oferty Szczupaka i Morusa w zeszłym roku do Fundacji? Oferty wysyłałaś ze swojego adresu e-mail. I raczej trudno pomylić te dwa koty będąc ich tymczasowym opiekunem - wszak różnią się charakterystycznym szczegółem.

Myślę, że skoro zdjęcia są nieprawidłowe, powinnaś wkleić prawidłowe. Przecież szukasz domów dla tych kotów. A już na etapie prezentacji, wprowadzasz potencjalnych adoptujących w błąd.

reddie

Post » Śro lip 14, 2010 11:36 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

nie bij piany. !!!!Morus nie ma ucha . Zaręczam przy wydawaniu kotów nie dojdzie do żadnej pomyłki. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Krewetka jest na wątku jako Krewetka wraz z bratem. Jeśli jesteś zainteresowana adocją któregoś z nich przygotuję książeczke.
Obrazek

cypisek

Post » Śro lip 14, 2010 11:41 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Nie krzycz :roll: . Przecież Ty sama pomyliłaś swoje tymczasy i gdyby nie zapytanie o nie reddie po dłuższym okresie istnienia ofert adopcyjnych wysłane do Ciebie, nadal widniałyby niewłaściwe zdjęcia przy ofertach... Dlatego jest to zastanawiające... Jak również fakt, że tak bardzo chciałaś oddać do adopcji koty, bo miałaś trudną sytuację materialną, że to monika74 zakładała wątek na forum, ona robiła zdjęcia twoich tymczasów i Ty nawet nie skorygowałaś pomyłki na forum, chociaż ja w wątku też zwracałam na to uwagę, że zdjęcia kotów chyba się nie zgadzają...
Obrazek

Igulec

Post » Śro lip 14, 2010 11:47 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

cypisek pisze:nie bij piany. !!!!Morus nie ma ucha . Zaręczam przy wydawaniu kotów nie dojdzie do żadnej pomyłki. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Krewetka jest na wątku jako Krewetka wraz z bratem. Jeśli jesteś zainteresowana adocją któregoś z nich przygotuję książeczke.

Mam nadzieję, że w ofertach adopcyjnych Twoich kotów, które będziesz przygotowywać, umieścisz właściwe zdjęcia. Nie jestem zainteresowana adopcją Twoich kotów, bo nie mamy niestety możliwości finansowych, aby adoptować kolejnego, czwartego rezydenta. Stać nas tylko na 3 własne zwierzęta.

reddie

Post » Śro lip 14, 2010 11:50 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Nie oglądałam zdjęcia kotów, nie katowałam się tym.

Ponadto cytyję wypowiedz..04.07.2010
Zgłosił się dom tymczasowy, który zechciał przyjąć pod opiekę jednego z kotów. Dzisiaj Albert trafił pod opiekę naszej wolontariuszki. Kocurek ma około roku, jest czarnego umaszczenia i ma dłuższą sierść. W przyszłym tygodniu zostanie dostarczona jego książeczka wraz z aktualnymi szczepieniami. Albert jest w dobrej kondycji zdrowotnej.
insp. Magdalena Drews

06.07.2010
Na początku Albert był lekko zdezorientowany nowym otoczeniem. Dzisiaj zachowuje się już normalnie, zwiedza zakątki nowego domu. Z apetytem pochłania mokrą karmę, załatwia się do kuwety.

mam pytanie skoro Albert był w dobrej kondycji,Jadł i pił , to ewidentnie widać ,ze stres przezwycięzył u niego skoro odmawia jedzenia picia, sikał poza kuwetą. Dlaczego dopuszczono do tego aby tak się stało. Dlaczego kot ma 3 dom. Na to nie wyrażałam zgody , to nie jest zabawka aby kota przenosić z domu do domu. Kot jest w stresie i możecie to tak spokojnie czytać.W innym wypadku od razu byście krzyczeli o oddaniu kota.!!
Obrazek

cypisek

Post » Śro lip 14, 2010 11:54 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

cypisek pisze:mam pytanie skoro Albert był w dobrej kondycji,Jadł i pił , to ewidentnie widać ,ze stres przezwycięzył u niego skoro odmawia jedzenia picia, sikał poza kuwetą. Dlaczego dopuszczono do tego aby tak się stało. Dlaczego kot ma 3 dom. Na to nie wyrażałam zgody , to nie jest zabawka aby kota przenosić z domu do domu. Kot jest w stresie i możecie to tak spokojnie czytać.W innym wypadku od razu byście krzyczeli o oddaniu kota.!!

Kot jest chory i z tego co czytam - obecnie leczony.
Rozumiem, że skoro masz osobiste kłopoty i szukasz pomocy w zmniejszeniu stada, miałabyś obecnie problem z zapewnieniem mu odpowiedniej opieki.
Może więc lepiej niech zostanie tam, gdzie jest?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lip 14, 2010 12:09 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

cypisek pisze:mam pytanie skoro Albert był w dobrej kondycji,Jadł i pił , to ewidentnie widać ,ze stres przezwycięzył u niego skoro odmawia jedzenia picia, sikał poza kuwetą. Dlaczego dopuszczono do tego aby tak się stało. Dlaczego kot ma 3 dom. Na to nie wyrażałam zgody , to nie jest zabawka aby kota przenosić z domu do domu. Kot jest w stresie i możecie to tak spokojnie czytać.W innym wypadku od razu byście krzyczeli o oddaniu kota.!!

Jak już wspomniano - kot jest leczony. Anemii (o której pisano w innym wątku i którą stwierdzono po badaniach, po zabraniu go od Ciebie) i innych stwierdzonych nieprawidłowości w wynikach (nie będę przytaczać jakich, bo nie pamiętam) nie nabawia się zwierzę w ciągu tygodnia, zatem miał już je wcześniej, jak mieszkał u Ciebie.
Kot byłby oddany, ale zrzekłaś się go, nie masz warunków ani finansów, aby go leczyć, został zabrany od Ciebie pewnie z tego powodu, dla którego teraz nie wraca do Ciebie...
Obrazek

Igulec

Post » Śro lip 14, 2010 12:26 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Kot w tej chwili nie zostanie nigdzie oddany. Jest pod opieką jednego z najlepszych weterynarzy, do którego mam zaufanie. Gdy poczułam woń moczu obawiałam się o nerki, na całe szczęście to pęcherz, który można wyleczyć. Jest chory od kilkunastu tygodni, zapalenie jest ropne z widoczną krwią. Anemia spowodowana jest najprawdopodobniej robakami..... bo nie był odrobaczany w ostatnim czasie. Albert je ale w bardzo małych ilościach, choć dzisiaj rano mnie zaskoczył i wsunął całą saszetkę royala. Sucha karma po nocy też znika w dzień woli saszetki. Problem jest z wodą. Z informacji jakie otrzymałam o Albercie to o jego ulubionym przysmaku "zagęszczone mleko do kawy". Fakt tylko mleko pije, w chwili obecnej dla maluchów żeby się nie odwodnił. Z dnia na dzień mieszam więcej z wodą, żeby się nauczył jej pić. Otworzył się, nabrał zaufania i z pewnością nie cierpi.
Powtarzam, że kocurek jadł i pił mleko przez cały czas ale w bardzo małych ilościach.
W nowym domu jednak zbuntował się na kuwetę. U mnie nie ma z tym problemu.
Wieczorem lub jutro rano postaram się zeskanować wszystkie wyniki oraz wydruk wizyty.
I opiszę jak ja widzę dalsze postępowanie w tej sprawie.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Śro lip 14, 2010 12:29 Re: TRAGEDIA 20 KOTÓW BŁAGA O DT\DS- kontynuacja

Albert był odrobaczony w ostatnim czasie, na co mam wpis w jego ksiązeczce zdrowia.
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]