Wrocław, Leoś po przejściach, ma dom stały:)i to jaki:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 04, 2010 19:05 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

:( :( :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lip 04, 2010 19:11 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

Zaznaczam
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie lip 04, 2010 19:24 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

Hej tu Chaulowa Hebe - miau'owa Turkawka. Przeklejam maila, którego wysłałam Jessie:

"Pani ma 7 kotów i jednego psa. Jutro ma przyjść do niej jej siostra z synem i chce wszystkie koty zabrać i do schonu :/ Rozmawiałam z Panią Henią, żeby postarały się może trochę przetrzymać. Ale wygląda na to że jednak sprawa bardzo pilna. Praktycznie na cito. Pani nie chodzi, samodzielnie w ogóle się nie porusza. Wygląda na to, że Pani Henia się nią zajmuje na zmianę z Panią rechabilitantką. I teraz wkroczyła na to siostra, która chce zaprowadzić porządek i nikogo nie słucha. Z kotów najstarszy ma około 5-6 lat, najmłodszy około 2,5 roku. Pies jest już pieskiem bardzo wiekowym, bo kilkunastoletnim (nie pamiętam dokładnie ilu). Koty poza jednym od razu się ze mną zaprzyjaźniły. Pochodziły, miziały i na potęgę mruczały. Nie gryzły się, nie syczały na siebie, pies kompletnie nie robił na nich wrażenia. Wszystkie sterylizowane/kastrowane. Faktycznie problem ze szczepieniami i odrobaczeniem. Niby wszystkie były szczepione, ale dawno (ciężko powiedzieć kiedy, bo żaden nie ma książeczki). Ale wszystkie są zdrowe i dawno nie było żadnej choroby. Jedzą suche i mokre i wszystkie latają ze swoimi potrzebami do kuwetki. Koty niewychodzące. A teraz po krótce:
Gogle - biało czarna kocia (bez wąsika), ma około 5 lat, mamusia Florki, trochę od niej mniejsza.
Florka - około 2,5 roku, bardzo związana z Gogle, biało czarna z wąsikiem. Straszne z niej mruczadło. Wystarczyło, że koło niej usiadłam a ona już mruczała :)
Baltazar - szary, przywódca stada, duży chłopak około 2 lat (sierpniowy). Bardzo lubi się z Laosiem. Jako kociak miał problemy, bo wypadł przez balkon. Nic po nim nie widać, żeby coś mu było za kociaka. Pieszczoch straszny.
Laoś - szaraczek z białą bródką, przemiły kocurek, kocha inne koty, około 3 lata, karmiony strzykawką od małego przez tą znajomą Pani Heni.
Jasiek - około 3 letni szaraczek. Nieufny. Siedział/spał pod stołem. Jako jedyny się nie miział, a ja też specjalnie nie naciskałam. Był w adopcji dwa razy i wracał pobity :/ Potrzebuje dużo cierpliwości i tego, żeby właściciel nie był nachalny. Nieufny. Też wykarmiony strzykawką, bo porzucony przez kocią mamę.
Mania - trikolorka. Miziak na potęgę. Znajoma Pani Heni mówi, że ona najłatwiej się przystosuje do nowych warunków. Około 5 lat. Kotka zabrana z Dworca Głównego. Nieduża, bardzo mądra kotka. Wymiziała się ze mną bardzo. Ma taki cienki ogonek.
Cezar - rudy pręgowany duży kocurek. Był również bity jako kociak, ale już chyba sobie z tym jakoś poradził. Ale nie głaskać go na siłę, bo może chapnąć. Leniwy kanapowiec. Od roku u Pani. Ma około 5-6 lat. Na pewno był szczepiony (tak mówili poprzedni właściciele). Leczony na Gajowej i Metalowców.

Aha, Pani coś mówiła o czyszczeniu uszu, bo inaczej je bolą. Tego nie do końca zrozumiałam."
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie lip 04, 2010 19:25 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

Jak tu zdjęcia dodać?
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lip 04, 2010 19:30 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

turkawka pisze:Jak tu zdjęcia dodać?

poradzisz sobie z wstawieniem tutaj fotek?

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lip 04, 2010 19:40 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

A tutaj zdjęcia - na razie nie takie piękne, bo domy grafik jeszcze się tym zajmuje.
Mania:
Obrazek
Laoś
Obrazek
Jasiek
Obrazek
Gogle i Florka
Obrazek
Cezar
Obrazek
Baltazar
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 04, 2010 19:50 przez turkawka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lip 04, 2010 19:43 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

nie wyświetlają się ...

jessi74

Post » Nie lip 04, 2010 19:44 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

Ja nie widzę tych zdjęć :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie lip 04, 2010 19:46 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

Trzeba zmienić tytuł bo to jednak dość młode koty 8)

Piękne kotki ,ale ten Cezar naj... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie lip 04, 2010 20:05 przez amyszka, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lip 04, 2010 19:46 Re: ( WRO)7staruszków! TRACĄ dom! nie mają sie gdzie podziać!

Czekajcie - załapałam. Już poprawiam. To mój pierwszy raz. Na Chatulu jakoś inaczej to robiłam.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lip 04, 2010 20:03 Re: ( WRO)7 kotów TRACI dom!nie mają sie gdzie podziać!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie lip 04, 2010 20:10 Re: ( WRO)7 kotów TRACI dom!nie mają sie gdzie podziać!

czyli jednak prawda że jutro tracą dom :( :( :( nie mam pomysłu :( :(

jessi74

Post » Nie lip 04, 2010 20:16 Re: ( WRO)7 kotów TRACI dom!nie mają sie gdzie podziać!

Szkoda tych kotów , sa śliczne. Nie rozumiem że nie można poczekać i na spokojnie szukać domów.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lip 04, 2010 20:28 Re: ( WRO)7 kotów TRACI dom!nie mają sie gdzie podziać!

rozmawiałam z panią Henią, ma jutro protestować przeciwko zabraniu kotów, może uda się rodzinę przekonać, żeby dali czas na znalezienie kotom dt lub ds. przecież te koty to całe życie tej chorej pani....
Aniu - turkawka, swoją wizytą dałaś wiele nadziei dla chorej pani , na znalezienie kotom dobrych domów...... :1luvu: :1luvu: ja też ci dziękuję :ok:

jessi74

Post » Nie lip 04, 2010 20:39 Re: ( WRO)7 kotów TRACI dom!nie mają sie gdzie podziać!

Nie wiem czy to dobrze czy źle, że dałam tą nadzieję. Ta Pani bardzo kocha te koty i widać, że one ją też. Mimo, że mieszkanie maleńkie, to nie widać, żeby tym kotom tam było źle. Każde dotknięcie ręki przez swoją ukochaną Panią sprawia, że zaczynają mruczeć. One się tak do niej tulą i tak ją kochają. Osobiście byłabym za tym, żeby dwa koty z nią zostały. Nie chodzi tylko o koty, ale też o psychikę tej Pani. Nie wiem, normalnie nie wiem co robić.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

[poprzednia][następna]