3 letni RUDY PERS - POJECHAŁ:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 02, 2010 14:21 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Moje koty to kółko wzajemnej adoracji ...one na wejściu kochaja każdego nowego ...tak samo moje psy...tylko ci nowi czasami się sadzą:P

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt lip 02, 2010 14:24 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Kolejny banerek dla kotka :wink:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/h7h8x][img]http://tnij.org/hgao[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt lip 02, 2010 14:35 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Pięknie dziękuję;) Banerki cudowne;) Wklejam oba;)

martaslupsk

Post » Pt lip 02, 2010 14:58 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

No to teraz tylko domek potrzebny. TYLKO ! Dobrze powiedzieć :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lip 02, 2010 15:07 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Ciekawa jestem jak długo odrasta sierść....moje koty rasy wiejskiej pszenno -buraczanej :P krótkowłose;p.Tylko raz miałam persika na dt ...ale to tez krótko.Nie wiem nic o tych kotach.Przyjme każdą wskazówke.Jakie one są?

martaslupsk

Post » Pt lip 02, 2010 15:31 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

pokój otworzony....3 koty 2 psy i łysy persik.Łysy się sadzi...warczy ,moje koty za nim łażą..łysy sie wkurza....pies się nawinął.....i posikał się ze strachu ...łysy go przegonił:/

martaslupsk

Post » Pt lip 02, 2010 15:35 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Odpowiadam tylko na podstawie moich maup, choć to podobno typowe persie charaktery: Cichy, spokojny, grzeczny i ułożony. Bardzo lubiący człowieka i nie przeszkadzający w niczym, najwyżej w łóżku w nocy, podczas snu :mrgreen:
Moja nigdy nie chodziła bez futerka, ale kiedy ją sterylizowałam i brzuszek był wygolony to futerko odrastało w granicach 5 miesięcy (było już całkiem spore) Trzeba je dokładnie wyczesywać dobrym, gęstym grzebieniem, bo porobią sie kołtuny i będzie kociak znowu cierpiał. No i oczy. O oczy trzeba dbać szczególnie ! Ja przemywam swojej 2 x dziennie solą fizjologiczną (bo to jej najlepiej pasuje) Można też zieloną herbatą, rumiankiem - lubią uczulać ! Jak możesz zaglądnij do paszczuni, czy wszystko w porządku z ząbkami. Dość ważna jest karma,bo z uwagi na inną budowę pyszczka mogą nie radzić sobie z jedzeniem. Moim najlepiej wchodzi RC Persjan suchy, a w nagrodę czasem dostają saszetkowego whiskasa :oops: - strasznie go lubią. Ale to tak na deser. Przysmaczki podaję z ręki, bo są takie, których sama z miski do paszczy nie weźmie.
Jak już urośnie łysolkowi futerko trzeba mu dać paste odkłaczającą, bo liżąc się połyka dużo futra, które odkłada się w jelitach i potrafi zabić kota !
Nie wiem, czy go czymś nie przykryć do spania, bo bez futra to może mu zimno będzie?

jasdor

Post » Pt lip 02, 2010 15:37 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

martaslupsk pisze:pokój otworzony....3 koty 2 psy i łysy persik.Łysy się sadzi...warczy ,moje koty za nim łażą..łysy sie wkurza....pies się nawinął.....i posikał się ze strachu ...łysy go przegonił:/

:ryk: :ryk: :ryk:

jasdor

Post » Pt lip 02, 2010 15:45 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Oczy łzawią..bedę przemywała...Ząbki zdrowe , pyszczek bez nadżerek i dziąsła też ok.Co do jedzenia niestety musi jeść chwilowo to co cała reszta czyli mięsko , serek , mokre i suchą purinę.Co do spania to na noc okryłam go polarowym kocykiem....legowisko tez dosyc grube więc zimno mu chyba nie jest.....TŻ się smieje ,że to kot terrorysta....pierwszy do miski ,pierwszy powyglądac przez okno....a jak mu coś nie pasuje to warczy:/Mam nadzieję ,że będzie dobrze.AAAA i z obserwacji wynika ,że Łysy lubi dzieci.Bez problemu dał się głaskac mojemu 5 letniemu bratu...co do reszty to .......koty na szafie psy za łózkiem a Łysy jak królewicz łazi po domu.

martaslupsk

Post » Pt lip 02, 2010 15:49 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

No cóż - rasa zobowiązuje. A jedzonko hohoho ! Jak czymś pogardzi, nie przejmuj się, wcale źle nie wygląda :D

jasdor

Post » Pt lip 02, 2010 17:07 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Łysemu nie podpasował tymczasowicz Toster.....Toster to taka gapa co lgnie do każdego kota...Łysemu nie pasuje to że Toster tak za nim krok w krok......w domu Mexyk:/RATUNKU!!!!

martaslupsk

Post » Pt lip 02, 2010 20:28 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Podnoszę ...niby puchacza:) ZAsługuje na najlepszy domek;)

martaslupsk

Post » Pt lip 02, 2010 21:57 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Marta jutro podam info dalej. Tu u nas jest kilka miłośniczek persów. Myślę, że się znajdzie DS tylko nie wiem jak zareagują jak powiem, że łysy. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt lip 02, 2010 22:06 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Bo to łysy pers:P:P nowa odmiana:)Słuchajcie persik od dwóch godzin jest w jednym pokoju z psami......jak nie podchodza za blisko to nie reaguje, jak podchodzą to dostaja.....no i leje mi Tostera....to taki koci terrorysta:)

martaslupsk

Post » Sob lip 03, 2010 8:35 Re: Pilnie Błagam ds lub dt bez psów - RUDY PERS

Świetnie wygląda bez tego futra. Taki koci Pudel :) Na pewno znajdzie jakiegoś amatora.

missh

Od: Czw cze 17, 2010 8:27

[poprzednia][następna]