GLIWICE Whiskasowa Chmurka [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 13:43 Re: GLIWICE Prześliczna whiskasowa koteczka, ratunku...

Kotka otrzymała imię CHMURKA :1luvu:
Propozycja mojego starszego syna. Ponoć pasuje do Piorunka i Iskierki :mrgreen:

Chmurka zmieniła się w chmurę gradową na widok psa 8O ganiała go po całym pokoju z dzikim prychaniem i pazurami. Nie żeby się chowała, odsuwała - o nieeee! Przypuściła dziki atak :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon cze 21, 2010 13:45 Re: GLIWICE Prześliczna whiskasowa koteczka, ratunku...

Sisay. Ja niedawno, bardzo niedawno stracilam kocurka, umarł mi na rekach w ostatni wtorek. Był kochany, piekny, srebrny. Mam słabość do sreberek. Chciałabym Ci pomóc. Jestem z Poznania, więc odległość to spory kłopot. Ale może mogłabym Ci przysłać karmę - kupię na allegro i wyślę na Twój adres domowy, nie wiem, taki mam pomysł, nie często bywam na tym forum, nie wiem jakie są zwyczaje, spontanicznie piszę. Chciałabyś? Napisz na priw.

rose80

Od: Nie lis 23, 2008 0:03

Post » Pon cze 21, 2010 15:31 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Śliczne imię i pasuje do Sreberka :ok:
Dziękuję za spotkanie, następnym razem zapraszam na kawę i ciacho :mrgreen:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon cze 21, 2010 17:10 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Ja też dziękuję, było mi bardzo miło Ciebie poznać a Chmurka wcinała jedzonko z wielkim apetytem :D

Jak wróciłam do domu czekała na mnie niespodzianka :twisted: moje pieski rozniosły śmieci po całym domu. W tym pampersy po moim dzieciątku :roll: sprzątania na dobre pół godzinki...

A kotunia grzecznie siedziała w pokoiku, już przywykła do nowej sytuacji i nie płacze tak bardzo.

sisay

Post » Pon cze 21, 2010 20:57 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Mam fotki :)
część wsadziłam do pierwszego postu, resztę daję tutaj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Strrraaasznie się rzuca na psy, próbowała nawet atakować przez zamknięte drzwi 8O :lol:
Ale oprócz tego nie mam do niej zastrzeżeń, jest super koteńką :1luvu:

sisay

Post » Wto cze 22, 2010 10:06 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Śliczna koteczka, podrzucę niech domek ma szansę wypatrzeć :ok: :D

Poproś moderatora żeby przeniósł Ci post na koty, tam więcej osób zagląda :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto cze 22, 2010 10:19 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

no-jakby sie dało przenieść na koty-byłoby fajnie

My nadal deklarujemy jakby co pomoc fin w sterylizacjii, tylko nie mozemy pomoc transportem do weta niestety

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto cze 22, 2010 10:27 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Mala1, dzięki :D w razie czego, dam znać.
Przydałoby się jej zrobić testy, zaszczepić...

w sprawie sterylki, myślę że postaram się skorzystać z bonów, które daje gliwickie schronisko.
Nie rozwiązuje mi to w ogóle problemu transportu, ale chyba i tak lepiej.

Amanda_Onet, dzwonilam do tej lecznicy blisko nas... tam sterylka kosztuje 180 zł 8O plus 20 zł kaftanik potem koszt jakichś zastrzyków itp. Tylko zdjecie szwów jest w cenie :strach:

Gdzie dokładnie jest ten wet na Fredry? nie kojarzę tam niczego takiego, tylko sklep zoo od panów z Dworcowej.

sisay

Post » Wto cze 22, 2010 10:40 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Sisay jakbyś miała czym to jedz do schroniska(najpierw zadzwoń 32 3050943 i spytaj o bony dla Dziczka) wtedy masz sterylkę na Fredry za darmo. Umawiasz się z lecznicą na telefon 32 3353234.Sterylizację masz od ręki.
Fredry jest od Zwycięstwa za mostem przy okrąglaku w prawo za kioskiem przy Balcerku. Naprzeciw po drugiej stronie ulicy jest GCH.Skręcasz za mostem przy Balcerku w prawo i idziesz do końca uliczki jakbyś szła do Palmiarni. Po lewej stronie jest wet. Ma wielki napis przed lecznicą. Na pewno trafisz a jakby co to mogę też podjechać to Ci pokaże lecznicę :ok:

I mówiłam Ci, że na Toszeckiej w tej klinice jest drogo. U weta na Fredry zastrzyki i opieka posterelizacyjna jest w ramach sterylizacji :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto cze 22, 2010 12:19 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

OK, już wiem gdzioe to jest :D przechodziłam tam nie raz ;)

Pytanie mam do Was, bo się znacie bardziej niż ja...
Gdyby kotka na dworze złapała jakąś panleukopenię, albo nosówkę itp, to czy po 3 dniach miałaby już objawy?
Znaleziona w sobotę. Mogłabym ją już wypuścić do moich kotów?
Ja mam tylko jedno szczepione, pozostała dwójka daaawno temu :roll:

sisay

Post » Wto cze 22, 2010 12:33 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Jakaś taka zezowata ta kotka :mrgreen: :ryk:
Trzymam kciuki,niech znajdzie szybko domek !!!

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Wto cze 22, 2010 14:39 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

:lol:

Może trochę, ale widziałam gdzieś na forum bardziej zezowatą :mrgreen: hihih

Wesoło mi się zrobiło, to dobrze, bo byłam dziś w osiedlowym markecie i trochę mnie zatrzęsło :evil:

Koło sklepu wisi sfatygowana kartka. Ktoś szuka kotki identycznej do tej mojej znajdy.
Dzwonię pod podany numer, pytam czy aktualne, a pani na to...
Właściwie to nie, bo kotka się znalazła, to znaczy wiadomo gdzie jest, ale jest na podwórku i nie daje się złapać.
Entuzjazm bijący z telefonu i zainteresowanie tematem mniej więcej takie, jak u mojego syna kiedy ma sprzątać swój pokój :roll:

Ma się rozumieć, ze nie kontynuowałam tematu i nie próbowałam pani przekonać, że to jednak ta sama kotka. Pani zresztą nie drążyła. Nie spytałam też, kiedy ostatnio widziała tą swoją.
Ogłoszenie jest z 10 maja!

No więc koteczka szuka nowego, DOBREGO domku :piwa:

sisay

Post » Wto cze 22, 2010 15:50 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Ja bym do góry skakała z radości, jakby mi się zaginiony kot odnalazł i leciała bym po niego w te pędy...ludzie są strasznie nieodpowiedzialni :(
Za dobry dom dla whiskasi...za najlepszy :ok:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto cze 22, 2010 17:51 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Właśnie też tak myślę.

Martwię się trochę, bo kotka od wczoraj nie zrobiła w ogóle kupy. Tylko siusiu chyba raz czy dwa.
Ciągle śpi, a w porównaniu z pierwszymi dniami to duży kontrast, bo najpierw była okropnie nakręcona.
Może odsypia? Temperaturę organoleptycznie sprawdzam :wink: i wygląda ze jest OK.
Na kupkę dałam oleju roślinnego, odrobinę zlizała razem z karmą.

Ponowię pytanie - po jakim czasie mogłyby się pojawić objawy jakiejś choroby?

Acha, na głowie ma mały łysy placek. Nie zauważyłam czy się powiększa, ale gdyby to było wyskubane zębami przez innego kota, to chyba zostały ślad po dziabnięciu?

sisay

Post » Wto cze 22, 2010 18:06 Re: GLIWICE Śliczna whiskasowa miodowooka koteczka :)

Może miała strupek,a teraz jej odpadł ?!

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

[poprzednia][następna]