Niestety Rudasek ma chore nerki, tak od wczoraj myslałam, ale bałam sie mówić, ale teraz są wyniki badań i niestety mocznik podwyższony , kreatynina nie tak bardzo (ale to podobno tylko dlatego, że kot ma bardzo dużą niedowagę).
Jadę jutro rano pobrać mu krew i zrobić badanie na kreatyninę i mocznik aby wiedzieć czy sytuacja się pogarsza, czy się ustabilizowała czy polepsza.
Na pewno kot miał ten problem już dużo wcześniej tylko pewnie te wszystkie zmiany, stresy, zabiegi spowodawały zaostrzenie sytuacji.
Byłam dziś u Kiezy odebrać wyniki, rozmawiałam z nim o kocie.
Mówi, że u niego kot jeszcze jadł, że nie był tak apatyczny (u mnie teraz prawie cały czas śpi, wstaje tylko do kuwety sika i kupy też robi co prawda rzadkie i śmierdzące ale robi) i pić wodę - pije dużo, ciut je ale naprawdę nie dużo, wmuszam mu na siłę, na szczęście kot pozwala wszystko ze sobą robić i karmienie go strzykawką nie jest trudne, nawet już nie pluje nawet współpracuje).
Nie powinnam mu dawać conva bo to dużo białka ma juŻ nie dawałam dziś, podobno wątróbka moze być, jutro kupię specjalne karmy dla nerkowych, ale i tak lepiej zeby jadł cokolwiek niż nic .
Na razie kot dużo wody pije i dużo sika, to wg. weta z kroplówkami można się wstrzymać.
Wyniki biochemii:
mocznik 148 mg/dl (norma 25-70)
azot mocznika 69 mg/dl (norma 12-33)
kreatynina 1.53 mg/dl (w normie)
stosunek BUN do kreatyniny 40.31 (norma 10-20)
Zobaczymy po wynikach jutrzejszych badań co robić, na razie staram się zapewnić mu jak najlepsze warunki i karmię go żeby chociaż cokolwiek jadł.
Dziś zaniedbałam Fuksa

, prawie cały dzień mnie w domu nie było, w pampersie i sioo i ku i jeszcze dwa bobki zgubiła, niedobra ciotka ze mnie, ale zaraz jak przyszłam to kota umyłam (tylko z tyłu oczywiście), posmarowałam , przebrałam. Teraz Fuks gania jak szalony.
Chyba już poczuła się całkiem pewnie po przeprowadzce. Dziś popsuła mi kawał wiklinowego kosza na brudną bieliznę, no i widzę, że z Soksem znajdują wspólny język

, niezłe gonitwy się odbywają, Fuksia się wspina na górę drapaka i na oparciu kanapy biega a Soks za nią albo ona za nim