Kot po wypadku,uraz miednicy - Ostrowiec Św

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 10:51 Re: Prośba o radę... Ostrowiec ŚWIĘTOKRZYSKI

Wlasnie nie osluchal jej ani nic, pytalam ze trzy razy o wszystko , a odpowiedzi byly zbywajace. Modle się, traz, zeby nie bylo zapozno z tym ogonkiem , glupia jestem , ze wczoraj nie probowalam dostac się jeszcze do innego weta ;(

majkaaga

Od: Pon maja 17, 2010 10:32

Post » Wto maja 18, 2010 10:54 Re: Prośba o radę... Ostrowiec ŚWIĘTOKRZYSKI

zmien tytuł na cos w rodzju...kot w potrzebie,po wypadku...Dziewczyny miały różne przypadki zawsze ktoś coś poradzi.
mocne kciuki za Was!!!

Doczytałam w między czasie dodany twój post. nie wyrzucaj sobie niczego. Po to idzie sie do weta, a ty nie musisz sie znać. Poza tym nerwy i stres odbierają zdolnosci myślenia. Jak sobie pomyślę, za małą leżała tam 2 dni to niedobrze mi sie robi ze starchu i niemocy!
Będzie ok. zobaczysz.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto maja 18, 2010 11:00 Re: Prośba o radę... Ostrowiec ŚWIĘTOKRZYSKI

Napisze szczerze - z Szewną walczymy od lat. Tam sa zawożone zwierzeta, ktore potem jada do schrony. Nigdy nie są opatrywanae jeżeli są ranne to są od razu usypiane., stoją w swoich odchodach. Rok temu znalazłam potrąconą suczkę i musiałam ją tam zwawieźć bo "mój" wet wyjechał. Amputowano jej nogę (po upewnieniu się, że zapłącę) w taki sposób, że drugi raz trzeba bylo operowac ją w Kielcach. Tam można tylko kupować środki na pchły!
Najlepiej jedź do Stawiarskiego na os. Stawki.

A niby dlaczego masz do siebie pretensje? Skąd mogłaś wiedziec, że tam sa tacy "lekarze"? :oops:

iwop

Od: Sob lut 24, 2007 19:47

Post » Wto maja 18, 2010 11:05 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

No co ty? Weci w Ostrowcu przyjmuj ą dłużej - do 18- 19, a jak sa pacjenci to nawet do 20. Stawiarski przyjmuje po drugiej stronie Billi, tam obok parkingu. Kiliański na ul. Iłżeckiej (obok garaży na przeciwko Groszka.

iwop

Post » Wto maja 18, 2010 11:05 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

niestety wetow jest wiele, a ilosc nie idzie w parze z jakoscia....

wazne, ze juz wiesz, ze tego weta nalezy unikac... zreszta przy takim podejsciu i traktowaniu zarowno zwierzecia, jak i opiekuna, to mysle, ze szybko bys sama doszla do tych samych wnioskow (nawet bez forum) - oczywiscie z forum duzo latwiej, bo nie musisz sie uczyc na wlasnych bledach

za kiciusie - dziekuje, ze ja uratowalas :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto maja 18, 2010 11:09 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

Czy to jest ten adres?
"Darwet" Gabinet Weterynaryjny Dariusz Stawiarski
11 Listopada 5
27-400 Ostrowiec Świętokrz.

I nie wiesz w jakich godzinach on przyjmuje?

Edit: teraz dopiero przeczytalam twoj drugi post. Wlasnie w niedzile tez bylam u Kiljanskiego,ale niestetynie bylo go w domu, a na tabliczce pisalo ze od pon-piat od 12-16 . Sproboje do Kilianskiego, bo u niego zawsze szczepilam i leczylam moje zwierzeta, jesli go ni bedzie to pojade na te Stawki

majkaaga

Post » Wto maja 18, 2010 11:33 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

Kiliański tak ma napisane, ale przyjmuje dłużej jak ma pacjentów. To "nasz" zaufany wet, a koty lubi szczególnie i za darmo sterylizuje "swoje' z okolicy. Stawiarski też przyjmuje dłużej i u niego można od razu zrobic badania krwi np. bo u Kiliańskiego nie...
Jestem teraz w szkole, a wizytówkę Stawiarskiego mam w domu... Więc napisze ci potem.

iwop

Post » Wto maja 18, 2010 12:07 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

Ok, dzieki wielkie :ok:
Odzyskałam nadzieje. :)

Trzymajcie kciuki za kicie , jest silna i pelna życia, z pomocą dobrego weta , napewno wróci do zdrowia, a wtedy znajdziemy jej dom pełen miłości. Oby już nigdy nie musiała cierpieć przez ludzką głupote, jest taka kochana mimo tego wszystkiego, ciagle mruczy, chce sie przytulać, cudowna z niej kotka. :)

majkaaga

Post » Wto maja 18, 2010 12:18 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

kochana kicia :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Wto maja 18, 2010 14:18 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

dobrze iwop, że tu trafiłaś - uff.
"dobry" wet potrafi zabiedzić nawet najzdrowszego kota, a co dopiero taką biedę.
majka - nieustająco trzymam kciuki za was!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto maja 18, 2010 17:49 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

Bylysmy z kicia u Kilijanskiego, dal jej antybiotyki, naszykowal mi tez zastrzyki na kolejne dni, za tydzien mamy jechac na kontrole. Jesli chodzi o ogon, to stwierdzil, ze powinien sie zrosnac, jak nie to trzeba bedzie amputowac. Według niego kicie potrącił samochód, i ma coś z miednicą, powinna dostawac te zastrzyki po 2 co dwa dni i w dwa tygodnie dojść do siebie. :) Na czas leczenia zostaje u mnie, a potem zrobie jej piękną sesje zdjęciową i zaczne szukać nowego domu, moge na was liczyć?
Ostatnio edytowano Wto maja 18, 2010 20:51 przez majkaaga, łącznie edytowano 2 razy

majkaaga

Post » Wto maja 18, 2010 17:53 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

Acha i za dzisiejsze zastrzyki te 4 kolejne dawki na ten tydzien wzial jedynie 15 zl, kicia sie go nie bala i nie uciekala tak jak u tamtych wetow, bez porownania.

Pamiętam jak kiedys moj piesek dostal od kotka w oko, to nie dal mi do siebie nawet dojsc warczal i piszczal a u Pana Kilianskiego byl spokojny, dal mu sie badac,wkraplac lekarstwo w to oko, ma facet podejście, trzeba przyznać. Jakaś przyjazna aura się wokól niego roztacza, czy cos :D

W każdym razie jestem taka szczęśliwa, że malutka ma szanse na normalne życie, że mam ochote skakać z radości..
Muszę wymyślić jej imię, ale nie mam póki co pomysłu :roll:

majkaaga

Post » Wto maja 18, 2010 18:04 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

majka, świetne wieści. Pewnie, że możesz liczyć. Zrób kitce jakąś fotkę, to pomyślimy nad imieniem.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto maja 18, 2010 18:18 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

majkaaga jesteś bardzo dzielna :1luvu: dobrze, że kicia trafiła na taką osobę jak Ty :1luvu:

Kciuki za kiciunię :ok: :ok: będzie zdrowa, bo ma Ciebie :ok: :ok:

Zrób fotkę, pokaż pięknotkę :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto maja 18, 2010 19:13 Re: Kot po wypadku,uraz kręgoslupa - Ostrowiec Św

ciesze sie, ze kicia dostala od Ciebie szanse i jest juz pod opieka dobrego weta :D :D :D :dance: :dance2:

tillibulek

[poprzednia][następna]