wycieraczka przed kuwetą

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 15, 2010 22:24 Re: wycieraczka przed kuwetą

anna09 pisze:Ja mam taką: http://animalia.pl/produkt,11973,158,Sa ... k_Mat.html. Oczywiście żwirek jest też w innych miejscach (chłopaki mają w kuwecie drewniany i on się dość mocno nosi), ale sądząc po ilości jaka zostaje w tej podkładce, bez niej byłoby go znacznie więcej. Zresztą ten z podkładki jest ponownie wsypywany do kuwety. Co za oszczędność :wink:

rowniez mam taka, koty dlugowlose, kryte kuwety i zwirek golden grey - rewelacja
nic się nie nosi :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob maja 15, 2010 22:45 Re: wycieraczka przed kuwetą

dorcia44 pisze:
AgaPap pisze:
Bonkreta pisze:J apołozyłam przed kuwetą dywanik, żeby zatrzymał roznoszący się wszedzie z prędkościa światła żwirek. I szybko zdjęćłam, bo Dropszot potraktował go jako naturalne przedłużenie kuwety :roll: Byc może gumowy dywanik sprawdziłby sie lepiej.

A ja się zastanowiam czy własnie nie położyć dywanika, bo mam gumową i któreś mi tam nagminnie sika :ryk: A siki super w tych rowkach się z żwirkiem mieszaja i super szpachla drewniana wychodzi z tego :twisted:

mam gumową jedna bestyja potraktowała ją dokładnie tak samo jak u AgaPap :twisted: a żwirek i tak żyje własnym życiem i wędruje po mieszkaniu .
No patrzcie, a ja robiłam sobie nawet wyrzuty, ze lenistwo nie pozwoliło mi kupic gumowej po fiasku tekstylnej - a tu zdejmujecie mi ciężar z serca :twisted:
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pon maja 17, 2010 12:22 Re: wycieraczka przed kuwetą

Moje kociska mają przed kuwetą zwykły dywanik (teraz z trochę dłuższym włosem, bo z krótkowłosego żwirek roznosił się dalej). Zatrzymuje on trochę żwirku, ale głównie takiego wysypywanego podczas zakopywania, bo futra zwinnie omijają każdy dywanik - albo zwinnie prześlizgują się bokiem, albo robią skok w dal nad dywanikiem :roll:
Czasami dywanik pełni też funkcję maskującą - Cziki wychodząc po toalecie pięknie zagarnia go, tworząc wzniesienie zasłaniające wejście do kuwety.
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

[poprzednia]