KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 9:10 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

O boziu jakie maleństwo 8O Podziwiam Seja że zaopiekowałaś się maleństwem, jakbys potrzebowała pomocy to dawaj znać, chętnie pomogę :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw maja 13, 2010 9:15 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Nawet nie podejrzewasz JAKIE malenstwo. Ja wpadlam w totalna histerie jak go dostalam do rak, masakra, delikatne takie, najmniejsza strzykawka ledwo do pysia wchodzila. Balam sie go karmic zeby nie uszkodzic, masowac zeby nie za mocno, a jaka temperatura mleka a jaka temperatura butelki. Do przyjazdu jarkam to potraktowalam jak kurczece jajo i pod lampke wstawilam pod przykryciem bo mam taka co jest nisko i dosc grzeje od zarowki :)

Chryste to jest kruszyna taka ze trudno sobiewyobrazic, bierzesz w reke a to nie dosc ze nic nie wazy to jeszcze ma wielkosc dlugopisu...

Do teraz sie trzese czy czegos zle nie zrobilam.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw maja 13, 2010 9:23 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

:D wyobrażam sobie co musiałaś czuć, ja też bym panikowała :!: dobrze że znalazł się na Twojej drodze i że uratowałaś mu życie :!:
Dobrze że już bezpieczne maleństwo, trzymam kciukci żeby obyło się bez komplikacji :ok: :kotek:

Macie jakiś termoforek elektryczny dla malucha? słyszałam że bardzo pomocny jest w opiece nad takim maleństwem
Obrazek

Marea

Post » Czw maja 13, 2010 9:34 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Seja mowila ze ma oprzyrzadowanie do maluchow, szczegolow nie znam bo sie nie znam...

Ja w ciagu pol godziny postawilam na nogi pol trojmiasta i leborka przy okazji, na telefonie wisialam ja, moj tz, jego rodzice, jarkam wyciagnelam z zebrania spoldzielni, jak na koniec zadzwonilam do dr.podgorskiego to powiedzial ze dla kota kapke mleka rojala, a dla mnie butelka waleriany, nie pomylic ilosci.

Marea, Ciebie alarm ominął bo Seja zadzwonila prawie natychmiast po moim poscie:) Bylas kolejna na liscie mialam jakis mglisty plan zmusic Cie do szukania kotki z malym miotem po wszystkich okolicznych piwnicach i podwrokach :)

Poker71

Post » Czw maja 13, 2010 12:21 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Termofor duży kupiłam dziś, bo mój... się był sparciał i się wyrzucił, także noc spędził/a na butelce.

Popiskuje , noc przespał/a z pobudkami na papu.
Ja trochę mniej spałam...

Tin i Fuks uciekają albo podchodzą do kartonika i prychają...

Qupki są i siku też.
Wszystko gra , tylko ja zmęczona :)

Czekam na kuriera z jedzeniem dla Fuksi i Tinki...lecimy na oparach suchego :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw maja 13, 2010 14:23 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Marea pisze: jakbys potrzebowała pomocy to dawaj znać, chętnie pomogę :ok:

Seja, jak się będziesz chciała wyspać to Marea jest blisko Ciebie coś między Wrzeszczem a Zaspą, sama się prosi o wykorzystywanie :ok:

Gryzelda też prychała na maleństwo. Po mojemu koty się takich maluchów boją na zapas, bo w ich pojęciu zaraz do nich przyleci mamusia, a kocie mamusie bywają nietolerancyjne :) A jak przestała prychać to się położyła w drzwiach pokoju zeby mlode wyjsc przypadkiem nie mogło, po wyjezdzie jarkam zaczela koncert z arią sopranową pod drzwiami ze mlode ucieklo.

Poker71

Post » Czw maja 13, 2010 14:58 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Poker, tylko żebyś nie przesadziła z tą walerianą
Może lepiej kup flaszkę w monopolu
i wypij za zdrowie maluszka :kotek:
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw maja 13, 2010 15:55 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Mareę będę wykorzystywać ;) w granicach rozsądku :)

seja

Post » Czw maja 13, 2010 19:29 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Ciągle się nie mogę zdecydować czy to baba czy chłop...

Momentami mi się wydaje , że ma dzwonki...ale przez większość czasu ...chyba baba...

seja

Post » Czw maja 13, 2010 21:22 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Ja mam teorię taką że jak nie jestem pewna czy chłopak czy dziewczyna po kilkukrotnych oględzinach to zazwyczaj chłopak bo pomponów to takie maleństwo napewno nie ma a i siusiak mało widoczny :mrgreen:
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 14, 2010 7:54 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Dzwoniła Sabina będzie mieć na dniach kotkę karmiącą. W sobotę będę u Seji to zobaczymy czy podstawiac jej kociaka teraz czy za jakis czas jak nabierze sil, czy tez lepiej nie ryzykowac. Ja sie kompletnie nie znam :)

Poker71

Post » Pt maja 14, 2010 10:48 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

Właśnie wróciłam na chwilę do domu , żeby nakarmić i przewinąć bandę.
Wszyscy żyją i mają się dobrze :)

seja

Post » Sob maja 15, 2010 15:24 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... TDT u seji, będzie mamka?

Młody tej nocy z zegarkiem w ręku budził mnie co 50minut.
Wciągał tylko jedną strzykawkę 2.5ml , drugą pluł...

Pępowina odpadła :)

Jest dość ruchliwy, karton z nim mam na łóżku przy poduszce, w związku z czym budził mnie rozdarty pyszczek i łapki...nauczył się wdrapywać na brzeg kartonu i drzeć :D prosto do ucha :D
Nie pospałam.

Teraz mam trochę czasu...ale coś czuję , że zaraz będzie syrena alarmowa :)

seja

Post » Sob maja 15, 2010 16:50 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... TDT u seji, będzie mamka?

Ciotka Poker przyjechała :) i porwała Gangstera :) do mamki

Zobaczymy jak przybrana mama będzie się zachowywać :) :ok: :ok:

seja

Post » Sob maja 15, 2010 17:05 Re: Trójmiasto JEDNODNIOWY KOCIAK... TDT u seji, będzie mamka?

Pamiętam jak wzieliśmy nasze "futro" do domu-było nie większe niż dłoń. Od początku kotek ładnie załatwiał się do piaseczku, do momentu zmiany piasku na żwirek. Zaczęło się posikiwanie po całym domu -tylko nie do kuwety. Oj co ja wyprawiałam,żeby go do niej przekonać ( oczywiście bez osobistego przykładu :mrgreen: ). A sen miałam tak płytki, że gdy kot tylko otwierał oczęta i stawał na łapki, ja już z nim gnałam do przedpokoju. Widok kota korzystającego z kuwety ze żwirkiem-bezcenny...Ot, to cała nagroda za miesiąc wspólnego kuwetkowania :) . Mam nadzieje ,że nowa mamka będzie dla małego/małej wyrozumiała :ok:
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

[poprzednia][następna]