*SO-silnie poraniony Miłosz.Mieszkam teraz w Warszawie!*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 28, 2010 12:16 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

ifciastu pisze:jakieś dodatkowe informacje o kotku?

Na razie nic :(

Myślę, że coś więcej będzie można powiedzieć po niedzielnej wizycie.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro kwi 28, 2010 14:06 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Pati udzieli informacji tak szybko jak się da :oops:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Śro kwi 28, 2010 14:15 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Na razie wiem, że dostaje tylko i wyłącznie betamox.

Dostałam zgodę na ozonellę w jednym, malutkim miejscu. Doktor w to nie wierzy... jeśli będą jakiekolwiek efekty pozytywne, będą smarować większą powierzchnię ciała.
Choć wierzę, że szybciej uda nam się Miłosza zabrać ze schronu.
Obrazek

Boo

Post » Śro kwi 28, 2010 16:25 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

chodzi mi raczej o informacje dotyczące tego czy kot może iść do domu tymczasowego gdzie są inne koty i czy duuuuży ogółem będzie koszt leczenia, a jeśli tak to czy kotek będzie mógł liczyć na jakieś finansowe wsparcie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro kwi 28, 2010 16:31 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

no i o to co dokładnie terzeba kociakowi robić przy tych ranach, czy jakieś specjalne zabiegi oczyszczające i trzba go codziennie do weta ciągać czy część rzeczy można robić samemu w domu i chodzić tylko na kontrolę?
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Śro kwi 28, 2010 18:04 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Dziewczyny, mój szczęśliwie już wyadoptowany tymczas Gringo też był poparzony i poraniony- prawdopodobnie grzał się na silniku i odpalony motor zranił mu bok. Bardzo pomogła mu maść z kozieradki. Goiło się jak na kocie :wink: Spytajcie Doktora, może pomogłoby to Miłoszkowi.
Za kocinę :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro kwi 28, 2010 18:43 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Niestety tak to jest że weci i lekarze wierzą tylko w leki i to te przez siebie stosowane. Jeden mi powiedział że betaglukan to bzdura :wink:
Ja widziałam działanie ozonelli co prawda na człowieku (sąsiadka smażyła frytki i wylała sobie wrzący olej na nogi babrało jej się strasznie, robiły jej się strupy które pękały maści dawały mierne efekty a po ozonelli goiło się w oczach prawie) Ozonella ma to do siebie że nie pozwala ranie zaschnąć co zmniejsza ból. Smarowałam nią grzybka u kota też pięknie schodził.
Ale reklamę robię :D
Pati porozmawiaj ze swoją wetką w niedzielę, jak będzie trzeba to daj znać.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro kwi 28, 2010 18:55 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Co za potwór to zrobił 8O szkoda słów bo normalnie nie wiem co bym zrobiła temu komuś niestety chyba musimy poczekać do niedzieli zobaczymy co i jak powie wetka i wtedy będziemy dalej działać.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro kwi 28, 2010 19:10 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Cokolwiek się stało, trzeba Miłoszkowi pomóc.

Nie mogę wziąć go na tymczas :(, ale deklaruję się pomóc w każdy inny sposób.

Oglądam zdjęcia biedulka i krzyczeć mi się chce z bezsilności. :cry:

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro kwi 28, 2010 21:31 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Dziewczyny, dajcie mi plisss czas do niedzieli.

Jeśli wykonanie testy FIV/FeLV będzie możliwe, też to zrobię.

ifciastu, dowiem się jak najwięcej będzie możliwe. Walczę o to by zabrać Miłosza do siebie, na razie z marnym skutkiem :( więc Twoja, ewentualna, oferta jest cudem!
Obrazek

Boo

Post » Śro kwi 28, 2010 22:39 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

:ok:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro kwi 28, 2010 23:13 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw kwi 29, 2010 8:16 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Boo77 wysłałam wiadomość prywatną, ale nie wiem czy dobrze, bo jestem komputerowym głupkiem 8)
Mam nadzieję, że dostałaś i czaekamy z mężem na odpowiedź...

ifciastu

Post » Czw kwi 29, 2010 8:32 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

ifciastu pisze:Boo77 wysłałam wiadomość prywatną, ale nie wiem czy dobrze, bo jestem komputerowym głupkiem 8)
Mam nadzieję, że dostałaś i czaekamy z mężem na odpowiedź...

Odpisałam i wysłałam :)
Obrazek

Boo

Post » Czw kwi 29, 2010 9:06 Re: *SO-PODPALONY (?!) PRZEJECHANY(?!) MIŁOSZ-DOM NA JUŻ!!!!!*

Mam do oddania maść Iruxol mono. Ona "wyżera" martwa tkankę przy trudno gojących się ranach ( ale trzeba stosować rozsądnie, bo może podrażnić zdrową tkankę). Dajcie znać, gdyby była potrzebna. Ona jest normalnie do kupienia na receptę w każdej aptece, ale po co wydawać (spore) pieniądze, mogłabym wysłać.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]