9kotów na spalonym strychu, Pola w domku, Dora też w domku..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 08, 2010 7:22 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

Prosimy o pomoc!
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon mar 08, 2010 9:13 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

I jeszcze raz!
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon mar 08, 2010 9:29 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

to moze ja tez chociaz podrzuce
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon mar 08, 2010 15:48 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

Zapraszam na bazarek:
BIŻUTERIA
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon mar 08, 2010 16:29 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

To i ja się dorzucam z bazarkiem.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon mar 08, 2010 21:41 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

mjs, Katia80 - bardzo dziękuję :)
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon mar 08, 2010 21:51 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

raport "wieliczka/lednica":
- Tola i Pola zaszczepione dzisiaj..
- w sobotę do arwetu trafiła bura kotka.. została już wysterylizowana..
- dziś do arwetu trafiło bure nieduże.. płci nieznanej.. jutro będę wszystko wiedzieć..
- a więc złapaliśmy pięć kotów, z czego cztery w arwecie i jedno już wypuszczone..
- zostały dwa "strychowe" i dwa "domowe" (jedna kotka w mocno zaawansowanej ciąży, kobieta nie chciała jej zawieść do weta, mówiła, że będzie już niedługo rodzić.. rodzić pod wierzbami..)
- Polę i Tolę chciałabym zawieść na kocimską pod koniec tygodnia, dopóki nie zabiorę dwóch koteczków, akcja łapankowa wstrzymana przez arwet, bo nie ma miejsca na kolejne..
Obrazek

edit_f

Post » Wto mar 09, 2010 12:40 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

edit_f pisze:raport "wieliczka/lednica":
- Tola i Pola zaszczepione dzisiaj..
- w sobotę do arwetu trafiła bura kotka.. została już wysterylizowana..
- dziś do arwetu trafiło bure nieduże.. płci nieznanej.. jutro będę wszystko wiedzieć..
- a więc złapaliśmy pięć kotów, z czego cztery w arwecie i jedno już wypuszczone..
- zostały dwa "strychowe" i dwa "domowe" (jedna kotka w mocno zaawansowanej ciąży, kobieta nie chciała jej zawieść do weta, mówiła, że będzie już niedługo rodzić.. rodzić pod wierzbami..)
- Polę i Tolę chciałabym zawieść na kocimską pod koniec tygodnia, dopóki nie zabiorę dwóch koteczków, akcja łapankowa wstrzymana przez arwet, bo nie ma miejsca na kolejne..

Jutro zabieram z Arwetu Wincentego, więc jedna klatka się zwolni.
Wypuszczać dziczki proponowałbym raczej w innym miejscu, skoro ta baba taka niezrównoważona. Może już Kłaj byłby lepszy? :|
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto mar 09, 2010 16:11 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

Zaznaczę sobie wątek..
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro mar 10, 2010 9:24 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

byłam wczoraj w arwecie i załamka..
Pola i Tola wg mnie rokowały.. Tola (czarniutka) dawała się dotykać, Pola wystraszona ale bez agresji.. dziewczyny zostały zaszczepione i wg dr Agnieszki zdziczały.. Tola jest tam zaledwie tydzień.. pani doktor twierdzi, że przez ten czas pobytu w lecznicy, gdzie gwar, ludzie, koty, szczekanie psów, stres, wycofały się niestety.. nie wiem, jaki los je czeka.. w arwecie mamy cztery kotki.. napewno Tolę i Polę zabieram w sobotę do kociarni (one są szczepione).. chciałabym zabrać stamtąd wszystkie cztery.. one tam zdziczeją.. jedną kotkę wezmę na tymczas..

Kinya.. co do wypuszczenia masz oczywiście rację.. staruszka nie chce tych kotów.. w pierwszej wersji obiecała, że kilka będzie mogło wrócić, te dziksze, że ona będzie się nimi opiekować.. dziś nie chce je widzieć, myślę że mogłaby je zabić.. myślę, że w kociarni powinny przejść ostateczny test, czy rokują.. może w spokoju jakoś się odnajdą.. ale pewnie bez domu tymczasowego nie będzie to możliwe.. jeśli nie będą rokować,trzeba szukać miejsca, gdzie mozna je wypuscic.. przychodzi mi na mysl tylko klaj.. a tak bym chciała, zeby rokowały.. ale bez dt nie maja chyba szans..

w domu ma kotkę, która ponoć będzie niedługo rodzić..
proszę ją wciąż żeby zabrała ją do lecznicy, zeby ocenić jej stan.. ale bez rezultatu..
jeśli kotka urodzi u niej, to pod wierzbą.. maluchy porozłażą się po okolicy.. jeśli w domu, ona je zabije..

w sobotę, jak zabiorę koty z lecznicy, będziemy mogli kontynuować wyłapywanie.. zostały dwa "strychowe" i dwa "domowe"

jak sobie pomyślę, co by się stało, jakbyśmy nie zabrali tych kotów, co to tej pory, to aż strach.. wysterylizowaliśmy już pięć kotek..
Obrazek

edit_f

Post » Sob mar 13, 2010 0:15 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

Do góry

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob mar 13, 2010 14:22 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob mar 13, 2010 15:22 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob mar 13, 2010 21:18 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

mjs, queen_ing: bardzo dziękuję za bazarki :kotek:
Obrazek

edit_f

Post » Sob mar 13, 2010 21:44 Re: 9 kotów na spalonym strychu, nie mogą tam wrócić, ok. K-ów

dziś z arwetu zabrałam cztery kotki: Polę (biało-burą, młodziutką), Tolę (czarną, dzieciak chyba jeszcze), Dorę (miodowe dzieciątko, kotunia, Lutra mamą chrzestną jest i basta :)) i Korę (buraskę z pięknym krawatem i białymi opuszkami łapek, noemik jest matką chrzestną i basta :)).. wszystkie cztery wystraszone, ale wszystkie cztery bez agresji.. oczywiście wszystkie przepiękne.. Dora dała wziąść się na ręcę, noemik taka odważna.. mała płakała, ale była grzeczna.. poniżej jej fotki..

Pola i Tola zostały umieszczone w jednej klatce, a Dora i Kora w drugiej.. teraz będziemy patrzeć, czy mają szanse na domy.. jeśli rokują, potrzebne domy tymczasowe, bo w klatkach i w miejscu, gdzie człowiek wpada tylko na chwilkę, nie wiem czy mają szansę..

niedługo lecznica wystawi nam fakturę za pobyt w lecznicy i zabiegi.. wówczas podam kwotę..
dziękuję wszystkim za bazarki..
jeśli ktoś jeszcze może pomóc finansowo, bazarkowo, bardzo o to proszę..

a oto Dora, Dorcią zwana też..

Obrazek

Obrazek
Obrazek

edit_f

[poprzednia][następna]