Kaja miałam parę lat temu identyczną sytuację... skonczyło sie tym że z matką oraz siostrą nie rozmawiamy na temat czegokolwiek co leży w okolicy tematu kota, kot znalazł nowy świetny dom (niestety kontakt się urwał ale mam nadzieję ze jest ok.... ), a ja wylądowałam na leczeniu ciężkiej nerwicy lękowej. Znajomi się ze mnie podśmiechuja że gorzej oberwałam ja niż kot, na co im odpowiadam że dobrze i taką mam nadzieję, że dobrze i taką mam nadzieję bo ja sobie poradzę jakoś nawet na lekach a kot...
Rozumiem tez że nie masz siły ogłaszać. Jakby kopia tego co ja przeżywałam.... tez było identycznie, alergia była pretekstem, jeszcze wszedł tekst "wyjezdzam a jak wrócę kota ma nie być". Nie byłam w stanie słowa o kocie napisać, bo co siadałam to się kończyło atakiem histerii i wizyta na pogotowiu. Bajka co nie?
Zrób zdjęcia. Furę zdjęć. Najlepiej na kontrastowym tle (jednolity zielony, czerwony lub biały). Zdjęcia na panelach lub kaflach wyglądają okropnie, więc najlepiej rozłożyć koty na pościeli/ręcznikach i wtedy cykać.
Podeśli mi foty mailem (moga być duże i dużo, moja skrzynka wiele zniesie). Wyślij mi opis kotów (wiek, choroby, historia, sterylizacja, czy jest książeczka, upodobania i charakter itd). Popracuję trochę nad fotami żeby były jak najlepsze, wrzucę na anonse/gratkę i adopcje miau, zaprojektuję plakat i ulotkę.
k_z@o2.plJeśli chcesz znam drukarnię która 2tys ulotek robi za jakieś 250zet lub coś koło tego. Będzie wtedy sporo KOLOROWYCH ulotek do rozklejania po wetach, kioskach, przystankach. Jak chcesz zrobię projekt i wyślę ci namiary na nich.
Jesli koty nie są sterylizowane/kastrowane TO MUSZĄ BYĆ PRZED ADOPCJĄ!
Jesli sytuacja jest taka jak u mnie to mTwoja mama i tak nie zrezygnuje z pozbycia się kotów alergolog pewnie też powie "kotom dowidzenia"; TEŻ WYSŁAŁAM MAMĘ PRYWATNIE DO ALERGOLOGA Z JAKIMIŚ MEGATESTAMI i swteirdzam ze stracilam kasę bo nawet ANI CHWILI nie myślała żeby kotu dac choćby więcej czasu. Brutale co piszę: odpuść sobie ten koszt i jak sprawa stanie na ostrzu noża przynajmniej będziesz miała na jakiś czas na płatny DT.