61 kotow CIACH, jeszcze kilka kotek- BRAK $$, Sosnowiec HELP

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 10:39 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

annskr pisze:Proszę pomóżmy, Missieek dużo robi, na forum pisze nie za wiele.

Naprawdę lepiej szybko wysterylizować szybko te kotki niż potem czytać i wspomagać wątki "50 bezdomnych głodnych kociąt"....

Proszę..........

dokładnie tak, bo jak te kociaki się urodzą tam gdzie te kotki mieszkają to one zapewnie zostaną wyłapane do Olkusza wcześniej czy później, a tam łapią choroby, robaczyce i wczesniej czy później trafiają do missieek, a wtedy koszty są o wiele wiele większe :(

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Pt lut 26, 2010 11:46 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Malawaszka ja się zdecydowałam pomóc, kiedy napisała annskr, ponieważ znam ją z innych wątków. O tym, co robi missieek nic nie wiem. Może coś o tym napiszecie, może wiecej osób zdecyduje się pomóc. Jesli się nic nie wie, o czyjejś działalności, to trudno zdecydować się na pomoc.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt lut 26, 2010 12:33 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

A będzie jakieś rozliczenie na pierwszej stronie?

Mam nadzieję, że nie macie skrupułów przed sterylkami aborcyjnymi?
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pt lut 26, 2010 12:34 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

mimbla64 pisze:Malawaszka ja się zdecydowałam pomóc, kiedy napisała annskr, ponieważ znam ją z innych wątków. O tym, co robi missieek nic nie wiem. Może coś o tym napiszecie, może wiecej osób zdecyduje się pomóc. Jesli się nic nie wie, o czyjejś działalności, to trudno zdecydować się na pomoc.

masz rację, za mało na miau o missieek wiadomo - na dogomanii więcej bo tam urzęduję na codzień i zakładam psie wątki, missieek niewiele pisze bo na pisanie już czasu ani sił nie starcza przy takiej gromadzie - aktualnie w domu ma ponad 20 psów do adopcji i 25 kotów - część nieadopcyjnych lub z malutkimi szansami - kilka psów dzikusów i staruszków, kilka starych i dzikich kotów - kto je zechce? :( reszta adopcyjna i szukamy domów

miau pomagało bardzo missieek w ratowaniu tych kociątek:
viewtopic.php?f=1&t=82441

i tych
viewtopic.php?f=1&t=86627

to wszystko koty z mordowni olkuskiej, a u missieek było ich znacznie znacznie więcej - wtedy były to sytuacje wyjątkowe bo missieek wzięła do siebie tak dużo ich na raz, ale nie mogła zostawić tam na pewną śmierć, poza kotami missieek i Jej mama zabierają z Olkusza psy - głównie suki - wszystkie są sterylizowane przed wydaniem, oczywiście leczone odkarmiane itd...

Efekty można zobaczyć na stronie którą missieek prowadzi - polecam zerknięcie do działu "już w nowych domach" - ilość uratowanych zwierzaków robi wrażenie i są to wszystko domy sprawdzone, dorosłe psy i koty wydawane do adopcji tylko po kastracji
http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/

jak coś jeszcze to pytajcie - mogę powklejać wątki z dogomanii, ale ich jest duuużooo uprzedzam 8) :oops:

malawaszka

Post » Pt lut 26, 2010 12:36 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

feryenne pisze:A będzie jakieś rozliczenie na pierwszej stronie?

Mam nadzieję, że nie macie skrupułów przed sterylkami aborcyjnymi?

będzie rozliczenie, nie mamy skrupułów przed sterylkami aborcyjnymi i weci, którzy robią te zabiegi też nie mają zahamowań w tym temacie - zresztą już dużo takich zabiegów wykonali u zwierzaków, którymi missieek się opiekowała - i u suk i u kotek

malawaszka

Post » Pt lut 26, 2010 20:45 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Malawaszka dzieki za odpowiedź, pieniądze juz przelałam.
I podrzucam temat. Bardzo potrzebne pieniadze na sterylizacje kotek.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob lut 27, 2010 10:59 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

W górę dzikusy!!!!!!!

malawaszka

Post » Sob lut 27, 2010 12:56 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Malwaszka, dziękuję za podane tych informacji, na dogomaniu jestem bardzo rzadko - mam nadzieję, że to pomoże Missiieek w zbiorce na sterylki.

Mimbla64, bardzo dziękuję za zaufanie - to dla mnie dużo znaczy.

Nadal proszę o pomoc na sterylki dla tych kotów.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob lut 27, 2010 13:26 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

dzieki za zainteresowanie!!
malawaszka dzieki za wysylanie konta

zaraz napisze w pierwszym poscie rozliczenie
z jednej karmicielki w slawkowie zrobily sie 3
wiec kotek bedzie wiecej niz przypuszczalam
powiem Wam ze jestem mile zaskoczona
momo ze to miasteczko to (bez obrazy dla mieszkancow) zapadla dziura
i kobiety nie najmlodsze to do kastracji podchodza bardzo na TAK
i jakby mogly to by mi wylapaly te koty w tydzien
choc ja nie wydole w takim czasie z taka iloscia
szczegolnie ze weta znizkowego mam kawalek od siebie

mam zlapane juz u siebie 4 kotki i 1 kocur "Slawkow rynek"
z tego 3 kotki na klatke! kobieta bardzo zadowolona z jej dzialania
ja tez polacam >> allegro

narazie na wtorek udalo mi sie umowic 3 kotki i moze kocur
jeszcze w ktorys dzien postaram sie umowic kolejne

poniedzialek mam zajety bo w czwartek jedna z moich psich tymczasowiczek zlamala lape :(
i bedzie operacja skladania >> watek
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Pon mar 01, 2010 9:33 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Rozliczenie jest, a nr konta :?: :?: :?:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon mar 01, 2010 13:38 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

wysłałam na pw

malawaszka

Post » Pon mar 01, 2010 16:16 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Dzięki :D

Proszę o pomoc dla Missiieek - naprawdę potrzebna :!: :!:

kalewala

Post » Pon mar 01, 2010 20:25 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

doszly kolejne wplaty, zaaktualizowalam pierwszy post
Obrazek

missieek

Post » Wto mar 02, 2010 15:34 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

Na wątku Kasy Kastracyjnej pisalaś?
Naprawdę warto :ok:

viewtopic.php?f=1&t=108023&start=30

kalewala

Post » Wto mar 02, 2010 19:18 Re: ponad 20 kotek do kastracji - polowa juz w ciazy?? pomocy!!!

dzis wykastrowane 3 kotki i kocur
kocur ma powazne zapalenie ucha
zrobila mu sie w uchu brodawka (wet okreslil ze to najpewniej wirusowa)
ucho zapchane ropa z tego powodu
brodawka juz wycieta
jest dziki bardzo, dzis mnie ugryzl
wiec nie bede w stanie mu zakrapiac ucha
bedzie dostawal antybiotyk w tabletkach ogolnie przez tydzien
Obrazek

missieek

[poprzednia][następna]