KARUNA - [W-WA] SŁAWNI DLA ZWIERZĄT 23.10.10

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 23, 2010 11:35 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

PRZYTULISKO DOMOWE PANI REGINY MĄCZEWSKIEJ.

Ta wspaniała osoba, wolontariuszka duszą i ciałem w ciągu 11 lat uratowała dziesiątki kocich istnień. W tej chwili ma pod swoją opieką 51 kotów. Wielu z nich wymaga stałej pomocy weterynaryjnej, specjalistycznych karm i preparatów. Dzięki swojej niezwykłej determinacji, wielokrotnie wygrywała walkę o życie nawet tych zwierzaków, którym żaden lekarz nie rokował szansy na przeżycie. Przez te wszystkie lata jedyną jej troską było tylko i wyłącznie dobro zwierząt tych porzucanych, bestialsko okaleczanych a niejednokrotnie po prostu umierających na ulicy z głodu, wyczerpania czy odniesionych w wypadku ran.

Poniżej zamieszczamy tylko niektórych jej podopiecznych, które czekają na nowe, pełne miłości, odpowiedzialne domy. Te adopcje stwarzają możliwości ratowania kolejnych potrzebujących zwierzaków.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 23, 2010 11:37 przez ewick, łącznie edytowano 1 raz

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Wto lut 23, 2010 11:36 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

KOTY PRASKIE
Jest ich ponad 60. Żyją w niezwykle trudnych warunkach, niejednokrotnie prześladowane przez okolicznych mieszkańców. Ich opiekunką jest niezwykła osoba, wolontariuszka, Pani Wiesia Nowakowska. Ta starsza, schorowana kobieta tylko dzięki wyjątkowemu uporowi i niesamowitej miłości do tych stworzeń przez kilka lat doprowadziła do wysterylizowania wielu ze swoich podopiecznych a wielu chorym bądź porzuconym kociętom znalazła nowe pełne miłości domy. Każdego dnia walczy o szacunek dla zwierząt, rozmawia z władzami i zwykłymi ludźmi, tłumaczy ich ważną rolę w miejskim ekosystemie, walczy o ich prawo do życia.

FOTO (już wkrótce)

Jeżeli możesz i chcesz pomóc konkretnie tym zwierzakom skontaktuj się z nami – morze potrzeb jest ogromne. Możesz też wpłacić choćby najmniejszą kwotę na konto
z dopiskiem: darowizna – koty praskie. Naprawdę liczy się każda złotówka. Za każdą pomoc z całego serca SERDECZNIE DZIĘKUJEMY.
Ostatnio edytowano Wto lut 23, 2010 11:47 przez ewick, łącznie edytowano 1 raz

ewick

Post » Wto lut 23, 2010 11:43 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Mysza pisze:Znam Beatę z Karuny, znamy się głównie lecznicy na Sreniawitów do której często trafiają koty z Bródna. Tajdzi też ją zna :)
W piątek wyadoptowałam z lecznicy przywiezionego tam przez Beatę Dymka podrzuconego pod Szpital Bródnowski :D

Dzięki Mysza że jesteś!

Dziś wreszcie rozmawiałam z Beatą przez telefon!
Ma mi wieczorem przysłać aktualne zimowe zdjęcia kotów szpitalnych, pokujące ogrom zjawiska p.t. "Koty szpitalne"

Będzie też opisana sytuacja gromadki kotów z Grochowa, które trzeba zabrać z pewnego niebezpiecznego miejsca. Wszystko tu napiszę, bo potrzebna będzie konkretna pomoc.
Fundacji brakuje domów tymczasowych, domowe przytulisko jest przepełnione, a opiekuje się tam kotami 70 letnia - JEDNA OSOBA, PANI REGINA MĄCZEWSKA.

ewick

Post » Wto lut 23, 2010 13:00 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

ewick pisze:PRZYTULISKO DOMOWE PANI REGINY MĄCZEWSKIEJ.

Ta wspaniała osoba, wolontariuszka duszą i ciałem w ciągu 11 lat uratowała dziesiątki kocich istnień. W tej chwili ma pod swoją opieką 51 kotów. Wielu z nich wymaga stałej pomocy weterynaryjnej, specjalistycznych karm i preparatów. Dzięki swojej niezwykłej determinacji, wielokrotnie wygrywała walkę o życie nawet tych zwierzaków, którym żaden lekarz nie rokował szansy na przeżycie. Przez te wszystkie lata jedyną jej troską było tylko i wyłącznie dobro zwierząt tych porzucanych, bestialsko okaleczanych a niejednokrotnie po prostu umierających na ulicy z głodu, wyczerpania czy odniesionych w wypadku ran.

Poniżej zamieszczamy tylko niektórych jej podopiecznych, które czekają na nowe, pełne miłości, odpowiedzialne domy. Te adopcje stwarzają możliwości ratowania kolejnych potrzebujących zwierzaków.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A o tej pani nie mam dobrych informacji i szczerze mówiąc ciśnienie mi się podnosi jak o niej słyszę, obiła mi się o uszy wielokrotnie.
NIE CHCE oddawać kotów (a bo tego ja tak kocham, a bo tym się to nikt lepiej nie zajmie, a bo tego nikt nie będzie i tak chciał)... Owszem leczy, wozi do lecznicy, ale jak dla kota kwestią życia i śmierci jest stosowanie diety, to niestety nie stosuje. Przepiękny kot ostatnio życie stracił z tego powodu. A na bank ktoś by adoptował rudego długowłosego kota z koniecznością podawania Urinary.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lut 23, 2010 13:51 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Nieciekawa sprawa...
Porozmawiam z Beatą jak to jest z Panią Reginą. Na razie chyba nie ma innej alternatywy, bo fundacji brakuje Domów Tymczasowych

ewick

Post » Czw lut 25, 2010 11:01 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Niedługo pojawią się tutaj zdjęcia i historie kotów pod opieką Fundacji Karuna, które będzie można adoptować, również wirtualnie, wpłacając na nie pieniądze.
Oczywiście nie wszystkie na raz się pojawią, będę je tu wstawiać w miarę uzyskiwanych informacji - pewnie po kilka na raz.
Beara z Karuny pisze mi na maila:
"wirtualne adopcje jak najbardziej, może uda mi się uzupełnić jeszcze w tym tygodniu zdjęcia z przytuliska.mamy teraz trudne chwile bo nagle odszedł "Rudolf" i pani Regina okropnie to przechodzi. Ja też pamiętam każdego jednego nawet z tych kotów z którymi krotko dane mi było obcować a któremu pomimo walki nie udało się pomóc. Nie umiem i nie chcę się przyzwyczajać do tego, że odchodzą. Mam tylko nadzieję, że odchodzą gdzie, gdzie nikt nie dręczy kotów, gdzie nie ma cierpienia. Mam kilka foto kotów przytuliskowych, muszę w czwartek uzyskać ich szczegółowe historie, aby nie było najmniejszej pomyłki."

ewick

Post » Czw lut 25, 2010 11:35 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

No ja rozmawiałam z Beatą dwa dni temu o pai Reginie (spotkałyśmy się w lecznicy). Trzeba się za nią wziąć, za adopcję jej kotów. Beata dostarczy zdjęcia i opisy, trzeba będzie zrobić ogłoszenia i adopcje robić przez Beatę, bo p.Regina zniechęca ludzi jojczeniem ;).
Obrazek

Mysza

Post » Nie lut 28, 2010 11:35 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Na razie czekam na aktualne informacje od Beaty.

Ale piszę w celu przypomnienia o tym, ze cały czas potrzebna jest jakakolwiek pomoc - finansowa, rzeczowa, fizyczna - w postaci wolontariuszy.
Ja na Bródno mam daleko, oj daleko, więc tyko piszę :(

Zapraszam na Bazarek, licytacja serduszka Avonu dziś się kończy coś mało licytujących :(

Zawieszka firmy AVON w kształcie serca, służąca jako pamięć USB 1GB
ozdobiona jest 48 kryształkami Swarovski . NOWA zapakowana w oryginalne pudełeczko!
Długość naszyjnika- 34cm, wielkość zawieszki - 4/4,5cm.

Obrazek

Zapraszam, KONIEC aukcji o 18:25 dzisaj 28.02.2010!!

ewick

Post » Pon mar 01, 2010 9:24 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Ja nie wiem jak mam przepraszać, bo bardzo mi zależy na ogarnięciu spraw karunowych i pomocy z Waszej strony. W piątek odszedł jeden z moich. Młodziutki "koksik" - pozostały tylko zdjęcia. Jednego dnia apetyt i OK a na drugi dzień przekrwione spojówki i woda z oczu, oczywiście natychmiast lecznica antybiotyk (a że to dzikusek to mało obsługowy) a po 24 zgon. Na dodatek mam sprawę kotów z grochowskiego stoenu. Muszę znależć pilnie dom dla 4 oswojonych (w tym trzy to rodzinka kocia a jeden solo), i przesiedlić 9 dzikusków. w piatek zadzwoniła szantażystka, że przetrzymała koty (które się do niej wprowadziły - przez zimę (3 sztuki - mama+2 siedmiomiesięczne) ale w międzyczasie zmarł Pani mąż i ona oczywiście je uśpi bo ma dość więc musze je odebrać od tej kobiety w poniedziałek. Ciągły brak samochodu, pożyczam od rodziców więc jestem zależna czasowo, no ale to nawet nie kombi więc w codziennej pracy koszmarny. Po prostu czarna seria a ja współpracuję z emerytami. To, że wy się odezwaliście to po prostu cud i na pewno tego nie zmarnuję. ale tu z kolei powinnam mieć czas na bycie przy kompie.

Ważna sprawa. Fundacja otrzymała od firmy Ruffi przepiękny ekskluzywny drapak.[...] chcę go przekazać na licytację i zacząć od 1 000 [cena rynkowa jest dużo większa] , czy uważasz, że jest szansa że ktoś na forum mógłby być zainteresowany takim dosyć drogim drapakiem?
Narazie załączę dwa zdjęcia. On teraz stoi w sklepie zoologicznym na Targówku, miałam nadzieję, że może kogoś zainteresuje. No ale jest cisza więc muszę znaleźć kupca gdzie indziej. jakbyś mi wtym pomogła byłoby super.

Teraz muszę wyruszyć w teren ale po południu znowu będę dostępna w necie więc i fotkę jakiegoś lwa Pani Reginy wyślę.

Dziękuję Ci bardzo i ściskam mocno

Beata

Tak więc po południu ekskluzywny drapak wyląduje na bazarku

ewick

Post » Pon mar 01, 2010 20:02 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Na Bazarku licytacja:
W-wa [KARUNA]: BARDZO piękny ekskluzywny DRAPAK-domek
viewtopic.php?f=20&t=108393

ewick

Post » Pon mar 01, 2010 20:57 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

wrzuciłam na podforum hodowlane info o licytacji, moze ktos z hodowców kupi, zaraz powrzucam na fora brytkowe
Obrazek

Mysza

Post » Pon mar 01, 2010 21:14 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Dzięki! dzięki serdeczne :)
Taki trochę kłopotliwy ten prezent Karuna dostała...

ewick

Post » Wto mar 02, 2010 13:35 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

...ale już jest licytowany!!!
Drapak oczywiście :)

a z relacji telefonicznej:

Mysza znalazła DT dla kociaków od tzw. szantażystki!!!
Mysza - jesteś wielka!!!
Prosimy o jakieś foteczki kociaków i opis, żeby było jak je ogłaszać do adopcji :)
Tylko nie wiem, czy kociaki trafiły do DT z mamą, czy same...

ewick

Post » Wto mar 02, 2010 13:38 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Mama poszła "w las" i w ogóle nie jest złapana.
DT (forumowy) już sobie da radę z ogłaszaniem ;) Fotki jakies z lecznicy mam, to wrzucę, fajne dzieciaki :)
Obrazek

Mysza

Post » Wto mar 02, 2010 13:41 Re: POTRZEBNA POMOC fundacji KARUNA - pod opieką 200 kotów

Mamcia moich osobistych koteczek (i Sasillowego Enterka i Rysia/Perełki) też przy łapance "poszła w las" :( szkoda i tej tamtej :(

ewick

[poprzednia][następna]