Ostródzkie schronisko-wątek do zamknięcia.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2010 15:25 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Zaznaczam :wink:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro sty 27, 2010 15:26 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

A z jakiej przyczyny ogłoszony jest przetarg na prowadzenie schroniska?
Wiadomo coś na ten temat?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro sty 27, 2010 15:45 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

vega29 pisze:Ja rozumiem, że w mrozy woda zamarza - takie już właściwości fizyczne wody - dziecko to wie, ale do jasnej ciasnej, co stoi na przeszkodzie w te kilka mroźnych dni w roku nalać ciepłą wodę do misek kilka razy częściej??? To w końcu ich praca.

Coraz częściej można zauważyć że zwierzętami zajmują się niewłaściwi ludzie,ciekawe na jakiej podstawie są zatrudniani.Miejsce pracy traktują jako etat,praca od do i zero własnej inicjatywy.
Naprawdę niewiele jest takich instytucji z prawdziwego zdarzenia gdzie pracują osoby które swej pracy nie traktują jedynie zarobkowo jako żródło utrzymania lecz łączą pracę z prawdziwym zamiłowaniem do zwierząt.
Dlatego też należy takie sprawy nagłaśniać,bo póki nic się w tym kierunku nie dzieje zwierzaki cierpią w milczeniu zaś tym którzy je zaniedbują uchodzi to bezkarnie.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro sty 27, 2010 15:47 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Czy się stoi czy się leży??

A nie da rady jakoś wpłynąć na zmianę personelu? Nie ma jakichś dojść do decydentów?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro sty 27, 2010 15:56 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Decydenci to ostatnio zrobili kontrolę... niezapowiedzianą... tylko, że zapowiedzianą telefonicznie 2 dni wcześniej (wyszło w rozmowie kontrolującego z zarządzającym :twisted: )...
Właściwie to nie wiadomo, kto był kontrolowany: schronisko, czy Fundacja, która akurat miała wolontariat 8O 8O 8O

Zresztą, co to za kontrola, w trakcie której urzędniczka UM wystrojona w futerko i kozaczki na obcasiku nie weszła nawet pod wiaty...
Ostatnio edytowano Śro sty 27, 2010 21:36 przez vega29, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro sty 27, 2010 16:34 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Ja również zaznaczam wątek.
W schronisku w sumie nie działałam zbyt długo (przeprowadziłam się do innego miasta), ale pamiętam, że w tamtym czasie "pokazowych wiat" jeszcze nie było, widziałam je dopiero w zeszłym roku,przy okazji odwiedzin Ostródy i adopcji Rolka. Wiaty robią dobre wrażenie,szkoda tylko, że są na dzień dobry, im dalej tym gorzej.. a teren schroniska jest dość mały. Szpitalik/pomieszczenie gospodarcze/biuro w jednym - bardzo smutne miejsce, choć dobrze, że w ogóle jest.Vega - kibicuję Wam mocno, trzymam kciuki żeby było lepiej :ok:
http://www.afn.pl/... zajrzyj....

Tulula

Od: Pt paź 06, 2006 9:56

Post » Śro sty 27, 2010 17:07 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Zaznaczam

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro sty 27, 2010 17:13 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

jaaana pisze:A z jakiej przyczyny ogłoszony jest przetarg na prowadzenie schroniska?
Wiadomo coś na ten temat?

To pytanie do UM...

W ciągu zeszłego roku otrzymywali raporty Fundacji z wizyt w schronisku, w których wykazywano zachodzące nieprawidłowości i zdaje się sugerowano przeprowadzenie konkursu... No cóż poszli po najmniejszej linii oporu. Zrobili przetarg, bo to przeprowadza się szybko. Twierdzą też, że nie spodziewali się, że ktokolwiek poza obecnie zarządzającą schroniskiem firmą zgłosi akces do postępowania o to zamówienie.
Fakt przetarg to około 1 miesiąca, na konkurs trzeba poświęcić tak z pół roku.

Podobnoż w tym roku ma być rozpisany właśnie konkurs - obietnica Zastępcy Burmistrza złożona w telewizji regionalnej (TVP Olsztyn). Tu link do tego wydania Informacji http://ww6.tvp.pl/7244,944880,1.view
Obrazek

vega29

Post » Śro sty 27, 2010 17:32 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Burmistrz mówi o roku 2011....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro sty 27, 2010 21:38 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Tak, ale konkurs muszą rozpisać w połowie 2010 r. Zamówienia udziela się na rok. W tym wypadku na rok 2011, bo na 2010 wybrano wykonawcę w przetargu.
Obrazek

vega29

Post » Śro sty 27, 2010 21:52 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Schronisko planuje remonty wiat :) Mam nadzieję, że dotrzymają planów i zacznie się zmieniać na lepsze.
Założony został zeszyt, w którym my, wolontariusze Fundacji możemy, a wręcz mamy obowiązek, wpisywać wszystko, co zauważymy, czyli: w tej i w tej wiacie brak tego i tego, ten zwierzak kicha, tamten źle się czuje, itd. itp. Zeszyt powstał po to, by na bieżąco likwidować zaistniałe sytuacje nieprawidłowe - też mam nadzieję, że się sprawdzi.

Generalnie, ostatnio (to moja wiedza dzisiejsza) schronisko wykazuje chęć naprawy i polepszenia sytuacji.

Zależy mi na tym, by jak najwięcej niezależnych od naszej Fundacji osób znało sytuację bieżącą w schronisku i mogło weryfikować, czy sytuacja się zmienia, czy nie. By się o tym mówiło, ale z trzeźwą i sprawiedliwą oceną sytuacji faktycznej, bez ubarwiania w różu i demonizowania w czerni.
Obrazek

vega29

Post » Śro sty 27, 2010 21:54 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

Jak będa lepsze warunki do jazdy chętnie przyjadę "w odwiedziny".
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro sty 27, 2010 22:14 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Zapraszam serdecznie!

I witam wszystkich, którzy zapisali się na tym wątku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

vega29

Post » Śro sty 27, 2010 22:26 Re: Ostródzkie schronisko - co się tam naprawdę dzieje??? Horror

vega29 pisze:Schronisko planuje remonty wiat :) Mam nadzieję, że dotrzymają planów i zacznie się zmieniać na lepsze.
Założony został zeszyt, w którym my, wolontariusze Fundacji możemy, a wręcz mamy obowiązek, wpisywać wszystko, co zauważymy, czyli: w tej i w tej wiacie brak tego i tego, ten zwierzak kicha, tamten źle się czuje, itd. itp. Zeszyt powstał po to, by na bieżąco likwidować zaistniałe sytuacje nieprawidłowe - też mam nadzieję, że się sprawdzi.

Generalnie, ostatnio (to moja wiedza dzisiejsza) schronisko wykazuje chęć naprawy i polepszenia sytuacji.

Zależy mi na tym, by jak najwięcej niezależnych od naszej Fundacji osób znało sytuację bieżącą w schronisku i mogło weryfikować, czy sytuacja się zmienia, czy nie. By się o tym mówiło, ale z trzeźwą i sprawiedliwą oceną sytuacji faktycznej, bez ubarwiania w różu i demonizowania w czerni.

Ktoś im kota pogonił? Dobrze by było.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro sty 27, 2010 22:49 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Trochę negocjacji było, acz po tej "kontroli" to już zwątpiłam w możliwości poprawy sytuacji... Oby wyszło na plus.

Ja uważam, że im więcej osób wie o sprawie, tym większa presja, by zmienić sytuację na lepszą.
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]