Hallo Lidka
nie znam calej histori kociaczka, i nie wiem dlaczego jetzt dziki, ale ja mialam juz kila raze dzikie kotki na wychowaniu.
Moze zwoja kuzynka najpierw da kotkowi tylko jedno pomieszczenie, np. kuchnie, tam gdzie sprzatniecie sikow nie jetzt tak uciazliwe.
Dajcie mu wszstko, poslanie, jedzenie i kuwete w kuchni, moze to juz wiesz, ale napisze to mimo to, postaw go w kuwecie i zlap jego przednie lapki i pokarz mu ja kotki zakopuja wadalonko. Kotki ucza sie szyko.
Pozostaja jeszcze przysiasc z kotkiem w kuchni i obserwowac, ja zacznie sikac na podloge, postaw go w kuwecie.
Nie wie m czyo tym wiesz, ale cebula czyni u kotow cuda. Jesli na miejsce posikane postawisz spodeczek z pokrojona cebula, jest szansa, ze kotek bedzie to miejsce unikac, musze przy tym dodac, ze ja mialam tez juz kota, ktory zaczyl celuke zlizywac. Ale najczesciej cebula odstrasza.
Na koniec moge ci jeszcze polecic krople ziolowe, zebym ja tylko wiedziala ja one sie po polsku nazywaja ( Bachblüten? moze ktos zwas wie?) jesli nie masz mozliwosci ich w polsce dostac, napisz do mnie.
Terapia z tymi kroplami pochodzi z Anglii a nazwa od Dr. Edward Bach
trzymam kciuki i pozdrawiam
Sawa