Kot na choince :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 20, 2003 16:43

witam wszystkich po dłuższym "niewidzeniu siem" :pisanie:
:D
jesli chodzi o choinki to w tym roku bedzie nasz chrzest bojowy. Co do omawianych tutaj świerków kłujących vel srebrnych to jest to chyba niezły pomysł:
1.są łatwo dostępne, trochę droższe od zwykłych świerków, ale tańsze od jodełek (w tamtym roku kupiliśmy takie cóś) :ok:
2. PIEKIELNIE kłują i nie osypują się, co ma duży wpływ na stałą "kłującość" :lol:
3. Mają bardzo gęsto ułożone gałęzie i kot musiałby się zamienić chyba w coś pomiędzy pancernikiem a wężem, żeby na nie wejść

to tyle odnośnie teorii - powiem Wam jak będzie w grudniu :smiech3:
zobaczymy co kota na to :)
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Od: Wto paź 14, 2003 18:10

Post » Czw lis 20, 2003 16:54

yyahyoo pisze:3. Mają bardzo gęsto ułożone gałęzie i kot musiałby się zamienić chyba w coś pomiędzy pancernikiem a wężem, żeby na nie wejść

Ja nie wiem czy ja w zeszłym roku miałam ten srebrny, choć trochę kosztowal, to fakt, był gęsty i bardzo kłujący. Dla mnie. Przy wstawianiu w stojak trzymałam go przez rękawiczkę. Zdjęcia kotów na choince to już w inny wątek wstawiałam.... A najlepszą zabawą był wbiec pod sam czubek i rzucić się na głowkę w tą gęstwinę. Albo tłuc się między gałęziami. Bardzo gęsty był, kilka razy szukałam kotów ukrytych w gałęziach, nawet Budyń mógł się tam dobrze schować....
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Czw lis 20, 2003 17:11

Mój poprzednik Kotek, ktorego już między nami nie ma nie wykazywał absolutnie zadnego zainteresowania choinką:) ...od kiedy była sztuczna, bo jak mielismy prawdziwą to wpierdzielał igly:))) teraz rady sie przydają bo mam dwa nowe kociaki, ktore robią takie rzeczy, jakich utamtego w zyciu nie widzialam, wiec obawiam sie ze obojętnie jakiego gatunku świerk to będzie, to i tak na niego wlezą:DDD

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw lis 20, 2003 17:27

Myśmy w zeszłym roku specjalnie kupili świerk kłujący - bombki rzeczywiście trudno było wieszać (oj kłuje), ale Tygrysowi to wcale nie przeszkadzało - non stop próbował gryźć ! Co gorsza koniecznie chciał pić wodę z pojemnika pod choinką i po kilku dniach robienia zasieków musieliśmy się poddać i choinka niestety szybko uschła :evil:
A co będzie w tym roku? Wolę nie myśleć - Mały jest dużo bardziej asertywny od Tygrysa i kocha wszelkie rośliny... Chyba jednak choinka będzie na balkonie...
Beata & MałyRudy i Leon, Tygrys za TM

Betka

Od: Pon lis 10, 2003 16:54

Post » Czw lis 20, 2003 19:17 Re: Kot na choince :)

AnnaP.P. pisze:
vitez pisze: Najskuteczniejszym (ale dosc trudnym) rozwiazaniem to po prostu absolutny zakaz takiego polaczenia kot+choinka czyli nie wpuszczanie kota do pomieszczenia z choinka.

Vitez, chyba jak już bedę miała choinkę, to Cię zaproszę. Z aparatem rzecz jasna :wink:

Zeby porobic zdjecia kotom na choince? ;) . Bardzo chetnie, naciesze sie twoja bo ja u siebie nie bede mial - glownie z powodu kotow. Mam tylko jeden pokoj wiec isie ich nie da oddzielic od choinki, a z temperamentem czarnej to choinka juz po pol dnia bylaby w strzepach :roll: .
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Pt lis 21, 2003 11:35

oj joj : :roll: a ja myślałam, że teki diabelnie kłujący świerk (w tamtym roku mieliśmy z T szramy na rękach od niego mimo rękawiczek) moją kotę zniechęci.....
teraz mam poważne wątpliwości :strach:
wczoraj kupiłam takie śliczne ozdoby... :wink:
no nic :D
w razie W zrobię zdjęcia i zamieszczę na forum - bedzie przynajmniej z czego się smiać :) :twisted:
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Od: Wto paź 14, 2003 18:10

[poprzednia]