EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 13, 2010 10:21 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

bo ona teraz nie ma skończyła w zeszły czwartek tzn 7 stycznia teraz zacznie w niedziele tzn w 17 stycznia i skończy w czwartek i mam umawiac termin no chyba, ze to sio wyjdzie kijowe :cry:

Marcelina31

Od: Czw paź 01, 2009 17:02

Post » Śro sty 13, 2010 10:30 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Oj, szybko czytałam i pewnie nie do końca zrozumiałam. W takim razie pozostaje mi tylko trzymać kciuki za ładne wyniki i uspokoić Cię. Nie bój się. Wszystko będzie dobrze. :ok:

Przy okazji, zwykle kotki po zabiegu mają zakładany kołnierz. Zwykle jest im bardzo niewygodnie. Moim zdaniem (ale to moja osobista opinia na podstawie własnych doświadczeń) lepiej sprawdza się kaftanik pooperacyjny. Kotka ma większepole manewru, nic jej nie ogranicza ruchów głowy, chętniej je, pije, wygodniej jej się ułożyć do spania, czuje się bardziej komfortowo. Ze swojej strony zdecydowanie polecam po sterylce kaftanik zamiast kołnierza.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro sty 13, 2010 10:52 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Dzyśka pisze:Kota waży 2600... Czy jak Wojtek waży 5 kg to czas, żeby go odchudzać? Bo ja już sama nie wiem :oops:

On jest Pan Kocur i spokojnie może tyle ważyć. A ona jest podlotek w fazie wzrostu. Jeszcze jej przybędzie.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Śro sty 13, 2010 13:35 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Swoja drogą zabers Ty zawsze mi mówiłaś, że Wojtek to duży kot, ale jak mamę kocham mojej babci kot dochodzący jest od niego dwa razy większy. Oczywiście jest tak prawdopodobnie dlatego, że niekastrowany (jak się urodził ponad 10 lat temu to nikt nie pomyślał, że kastrować można, a co dopiero trzeba :oops: , a teraz jest już trochę za stary na to, zwłaszcza, że to bardziej dzikus niż kot domowy). To jest taki typowy osobnik alfa - Wojtek jak go widzi to momentalnie pada na brzuch i włącza wsteczny :wink:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Śro sty 13, 2010 17:51 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

No to masz, Dzyska, dwa duże znajome koty. :mrgreen:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro sty 13, 2010 18:56 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Ja mam pytanie odnośnie kaftaników, jak w nich rozwiązać sprawe potrzeb fizjologicznych koty ?? jakieś dziury sie wycina czy jak ??

Marcelina31

Od: Czw paź 01, 2009 17:02

Post » Śro sty 13, 2010 20:20 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Nic nie musisz robić. To już jest tak zrobione, że miejsce na wszystko jest. Przekładasz przez łapki, wiążesz od góry i koniec.

zabers

Post » Śro sty 13, 2010 20:41 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Jakbym powiedziała, że po przyjściu do domu powitał mnie smród, to byłoby to szczebiotanie do niemowlęcia. :( Do tego Balbinkowy placek znalazłam w swoim bucie. :crying: Wszędzie głodne koty, piszcząca Balbi, o moim żołądku nie wspomnę, a ja sprzątałam źródła smrodu.....
Balbi ciągle przestraszona, ale już zaczynamy ze sobą rozmawiać. Udało mi się ją pogłaskać. Jesteśmy więc na dobrej drodze, żeby się dogadać. Ona się boi kotów. Nie wiem, jak wcześniej, ale w ostatni weekend mocno oberwała od pewnych kotów. Chyba wolałaby samotność... :?
Ptyś według mnie kwalifikuje się do jutrzejszych zabiegów. Jedziemy od samego rana. Pogadam więc również o Balbi z panem doktorem. Tej jej kooopy są okropne. Na razie chciałabym za wszelką cenę zaoszczędzić jej jakichkolwiek wyjazdów. Naprawdę jest potwornie zestresowana... :(
Życzcie mi cierpliwości... Muszę dzisiaj pochować buty...
A... zapomniałabym: kocury zaczynają walczyć, a Ptyś próbuje się też przytulać do Łasika. Jeszcze trochę i będą zdjęcia dwóch śpiących razem :?:

filo

Post » Śro sty 13, 2010 21:00 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Matko jedyna, czyli ten sam kłopot z kuwetą, co u Ptysia. :(

Kupiszony Balbiny są jeszcze gorsze, niż Ptysiowe?
Jasne, jeśli poza paskudnymi kupiszonami nic jej nie jest, to pewnie, że niech siedzi w domu.
Boi się kotów? Biedulka. Ptysia też? (czyżby go zapomniała?). No tak, u Ciebie jest w sumie króciutko, a skoro mówisz, że bęcki dostała, to jeszcze pamięta.

Ależ te chłopaki są. Walczą, a jednocześnie zaczynają się przytulać...

Poproszę Cię potem o sygnał o której będziesz odbierała Ptysia. Przyjdę, wszystko pozałatwiam i być może ustalimy z wetem co i jak dalej z Balbiną.

zabers

Post » Śro sty 13, 2010 21:21 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Nikt nic nie je?

Kupiszony Balbiny mają konsystencję rzadkiego budyniu. Jest w nich śluz. To nie jest coś tylko rozwolnionego.
Na razie ma dietę. Przez kilka dni po zmianie warunków ma prawo mieć dziwne koopy, ale nie aż tak... Ptyś robił na początku kamyczki, potem trochę miał rozwolnienie. Teraz to nie są idealne plastelinki, ale to co robi, jest do przyjęcia. Końcówka nadal pływa, ale większość ma już dobrą konsystencję. No i załapał, gdzie to się robi :wink:

UWAGA: oba kocury w tej chwili są na tym samym fotelu... już nie... były 15 sekund... Łasik nie przyzwyczajony. On tylko ze mną sypia :oops: może z facetem nie ma zamiaru? 8)

Zrobiłam sesję głasków dla Balbi. Nerwowa, ale udało mi się pomiziać i ogonek, o grzbiecik, i za uszkiem. Będziemy powtarzać.

Zważyłam też Ptysia. Przytył! Po tych najgorszych dniach, jak już oczyścił jelita, to niestety ważył tylko 2800, a dzisiaj 3300. Nawet po nim czuć, że jest go więcej. Już nie aż tak wystają żeberka. :D I futro zupełnie inne.

Zabers, oczywiście, że dam Ci znać, jak już będę znać szczegóły.

filo

Post » Śro sty 13, 2010 21:46 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Nikt nic nie je?

Kupiszony Balbiny mają konsystencję rzadkiego budyniu. Jest w nich śluz. To nie jest coś tylko rozwolnionego.
Na razie ma dietę. Przez kilka dni po zmianie warunków ma prawo mieć dziwne koopy, ale nie aż tak...

filo pisze:Ptyś robił na początku kamyczki, potem trochę miał rozwolnienie. Teraz to nie są idealne plastelinki, ale to co robi, jest do przyjęcia. Końcówka nadal pływa, ale większość ma już dobrą konsystencję. No i załapał, gdzie to się robi :wink:

Modle się, żeby to było tylko oczyszczanie się. Kurczę, nie mam pojęcia o śluzach w kupiszonach. :(

filo pisze:UWAGA: oba kocury w tej chwili są na tym samym fotelu... już nie... były 15 sekund... Łasik nie przyzwyczajony. On tylko ze mną sypia :oops: może z facetem nie ma zamiaru? 8)

...może nie ma zamiaru, a może nie jest aż tak ortodoksyjnym mężczyzną, tylko się wstydzi... :ryk:

filo pisze:Zrobiłam sesję głasków dla Balbi. Nerwowa, ale udało mi się pomiziać i ogonek, o grzbiecik, i za uszkiem. Będziemy powtarzać.

Będą z niej ludzie. :ok: Pewnie jeszcze nie ochłonęła, malutka.

filo pisze:Zważyłam też Ptysia. Przytył! Po tych najgorszych dniach, jak już oczyścił jelita, to niestety ważył tylko 2800, a dzisiaj 3300. Nawet po nim czuć, że jest go więcej. Już nie aż tak wystają żeberka. :D I futro zupełnie inne.

Ptyś na prezydenta! :1luvu: Kochany Ptyś.
(no jak się prowadzi żywot vip-a, to w byle futrze pokazywac się nie wypada) :wink:

zabers

Post » Czw sty 14, 2010 11:00 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Ptyś został w klinice. Robimy kastrację i ząbki. Odbieramy po południu.

filo

Post » Czw sty 14, 2010 11:41 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Mocno trzymam. :ok:

zabers

Post » Czw sty 14, 2010 12:31 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Zyskałam ponownie kotę podłóżkową. Balbi w nocy przeniosła się pod moje łóżko. Jak tylko któryś kot próbuje tam wejść, to wydaje z siebie groźne dźwięki. Budziły mnie w ten sposób futra kilka razy. Ona się bardziej boi kociastych niż mnie. :?
Może dobrze... bo przynajmniej zwolniła dla Ptysia miejsce przy kaloryferze, a on dzisiaj będzie potrzebować spokoju. :ok:

filo

Post » Czw sty 14, 2010 13:51 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

laski nowy kod do banerka do aktualnego watku:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=106118&p=5447838#p5447838][img]http://img7.imageshack.us/img7/3508/bancx.jpg[/img][/url]

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]