cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 22:30 Re: cegiełki Łódź - działamy?

Gocha też ma się dowiedzieć, ja jak będzie projekt to tez zapytam w jednym miejscu
a może Asia by się dała namówić na projekt ? :oops:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto gru 29, 2009 8:06 Re: cegiełki Łódź - działamy?

magicmada pisze:Dziewczyny, kiedyś były kalendarzyki takie malutkie
można by połaczyc z jednym procentem i adresem kotyliona

można wtedy zrobić taki kalendarz w formie zakładki do książki albo po prostu mały prostokątny-wizytówkowy

Magija pisze:a może Asia by się dała namówić na projekt ? :oops:

:oops: na pewno byłby piękny

ale przy cegiełkach też zostajemy, tak?
potrzebne byłyby logotypy z kotylionem, na stronie są raczej banerki. Ma ktoś może?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto gru 29, 2009 17:28 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

autorką loga kotyliona jest Magija, więc do niej trzeba pisać :)

moje próby poniżej - to tylko podgląd w jpgach (w oryginałach są lepszej jakości pliki tiff CMYK, psd w warstwach, tam też rozmiary 94mm x 54mm, zgodne z danymi z linku Ruru).

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i ew. tył:

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 29, 2009 19:24 przez Sis, łącznie edytowano 1 raz

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto gru 29, 2009 19:11 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

dzięki Sis :), napiszę też do magiji.

to moja propozycja cegiełki. Oczywiście luźna, logo jest małe i nieczytelne :(, ale co do zasady tak to sobie wyobrażam. Wzorowałam się na projekcie ewung :oops: z tego, co dostaliśmy od dagmary-olgi. Oczywiście wszystkie uwagi mile widziane. Nie wiem też na czym polega numer seryjny ale o wszystko dopytam.
Obrazek

Myślałam o czymś podobnym z Jańciem Wodnikiem albo Brejwi, Morfeuszem... Chciałam zrobić 3 cegiełki z przemianami a 3 ze zwykłym ładnym kocim zdjęciem :). Oczywiście po otrzymaniu zgody autorów zdjęć (będą też wyszczególnieni)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto gru 29, 2009 19:28 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

rybcie daj mi swój email na pw, to wyślę Ci logotypy
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto gru 29, 2009 19:34 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

Rybcie cegiełka fajna, ale to są chyba dwa różne koty, na małej fotce to Zulusek u Asia_Siunia a na dużej Fraszka Karotki.

edit: literówki
Ostatnio edytowano Wto gru 29, 2009 19:36 przez gosiaa, łącznie edytowano 2 razy

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto gru 29, 2009 19:35 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

o rany, może być :oops:, brałam z wątku zuluskowego, dymniaczek, więc nawet nie sprawdzałam dokładnie, zaraz sprawdzę ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto gru 29, 2009 19:37 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

no rzeczywiście :oops:, no więc zacznę od nowa :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto gru 29, 2009 20:45 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

mój Zulciu :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 29, 2009 20:51 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

tak :), właśnie napisałam do Asi-Siuni z prośbą o foty w oryginalnym rozmiarze i zgodę na ich wykorzystanie :).

Ale dałam ciała z Fraszką :oops:. No ale chodzi o taki ogólny schemat czy by pasował, (koty będą się zgadzać :ryk: - nie będę podmieniać ;) ) i Wasze opinie, sugestie itp. Ja czegoś bardziej wyszukanego graficznie nie będę chyba umiała zrobić.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto gru 29, 2009 20:58 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

Asia na pewno się zgodzi i ucieszy i pewnie będzie chciała taką cegiełkę nabyć :) Zulciu to jej oczko w głowie :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 29, 2009 21:12 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

no dobra, 2. podejście ;) tym razem zulusowo-zuluskowe
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto gru 29, 2009 23:46 Re: cegiełki Łódź - działamy?

rybcie pisze:to tak sobie jeszcze myślę, że może ktoś zgodziłby się zasponsorować akcję, to w końcu dla firmy suma naprawdę symboliczna, a reklama jest. Myślałam o markecie zoologicznym, bo to taki łódzki sklep... ew. jakaś lecznica (tylko spośród polecanych) itp. Trzeba by zapytać. No i wtedy logo na cegiełce umieścić.

Jak by co to jestem za, proszę o konkrety

Mirek

www.marketzoologiczny.pl

Od: Śro kwi 12, 2006 14:40

Post » Wto gru 29, 2009 23:48 Re: cegiełki Łódź - działamy?

ruru pisze:ja kilka razy zamawiałam wizytówki w tej firmie
tanio i bardzo solidnie jest, jest też szablon można
ściągnąć i w jego obrębie projektować:
http://www.allegro.pl/item868236594_usl ... zl_fv.html

Potwierdzam, dobra firma,
zamawialismy ulotki i wizytówki

szybki kontakt, ładne projekty oraz szybkie wykonanie

Mirek

www.marketzoologiczny.pl

Od: Śro kwi 12, 2006 14:40

Post » Śro gru 30, 2009 7:45 Re: cegiełki i wizytówki kotyliona Łódź - działamy?

wow - witam Mirku, dziękuję za odzew :)

Jesteśmy tu, jak widać :roll:, w fazie ustalania co i jak a przerwa świąteczno-noworoczna pewnie jeszcze utrudnia dostęp do netu.
Zapraszam do dyskusji, a ja podrzucę link jeszcze raz na wątku schroniskowym, z nadzieją, że więcej osób się wypowie.

Pytania do rozważenia:
1. czy decydujemy się na cegiełki?
2. czy coś w tym kształcie jak wyżej pasowałoby - jeżeli tak, to ja zajmę się projektem cegiełek, chyba że są chętni - bić się nie będę ;), bo wiem, że są lepsi ode mnie. Na pewno dodałabym jeszcze adres internetowy przy logo, autora zdjęcia. Nie wiem czy idea przemiany jest tu czytelna. Na samej cegiełce nie ma za dużo m-ca na dopisywanie info, a obawiam się, że druk dwustronny (teks po drugiej) zwiększy koszty. No i potrzebowałabym pomocy przed ostatecznym puszczeniem do druku.
3. czy ktoś umiałby zaprojektować tę wizytówkę tak ładnie? Ja wczoraj zaczęłam się bawić, ale widać, że to mój pierwszy raz ;). Tutaj namiary http://www.allegro.pl/item868236594_usl%20...%20zl_fv.html
4. Jak myślicie - ile czego zamawiać? Cegiełki o różnych nominałach (5,10,15 np.) mają pomóc zebrać kasę na koty, więc "sprzedajemy". A wizytówki rozdajemy gratis. W schronisku, na dniach kota (luty-odliczenie od podatku!!!), wystawie kotów i każdy w ramach potrzeb i możliwości.
5. I związane z tym powyżej: gdzie kotylion się wystawia? Od tego zależy nakład jaki mamy puścić do druku. ja deklaruję pomoc i obecność na dniach kota :).
6. Jeżeli decydujemy się na pomoc sponsora (market się już zgłosił - dziękujemy :love:) musimy ustalić warunki współpracy, rozliczenia, pobrać logo, zamieścić itp.

Pytań wiele, więc czasu też nie tak dużo jak by się wydawało. Dzień Kota 17 lutego jest. Zapraszam do żywej dyskusji! Każdy głos i opinia mile widziane!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]