Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! ZNIKNĄŁ ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 10, 2010 15:23 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

:cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie sty 10, 2010 23:50 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

hop po pomoc :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sty 13, 2010 20:59 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Czy kociamber nadal tam jest? Mogłabym go wziąć na DT :D Widzę nawet na wątku transportowym, że byłaby opcja dowozu w ten weekend na tracie Kraków - Poznan!

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw sty 14, 2010 0:10 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

O rany, byłoby wspaniale! :D
Tylko że ja tam podjeżdżam co jakiś czas, zostawiam jedzonko (miseczki zazwyczaj puste, wczoraj były resztki jedzonka, jakby koty były chwilę wcześniej) i więcej tych kiciów nie widziałam :( Nie wiem, może rudasek przychodzi później. Ja tam bywam zazwyczaj około 17:00-18:00, wtedy robi się nieco spokojniej, bo Wieliczka idzie spać (a o 20:00 to już wszyscy chrapią), ale po tych godzinach to już musiałabym jechać specjalnie, bo jednak mieszkam kawałek za Wieliczką.
Ale Twój post mobilizuje mnie do działania, będę nawiedzać to miejsce codziennie późnymi wieczorami - akurat zbliża się koniec tygodnia, więc może łatwiej wygospodaruję czas (teraz wieczorami dla odmiany łażę do lasu z marchewkami, burakami i jabłkami dla leśnych zwierzaków :wink: ).
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw sty 14, 2010 11:26 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

To trzymam kciuku, że się zjawi :D Niech nie będzie głuptas, u mnie kociaki mają fajnie :D (tak myślę przynajmniej :oops: )

Duża von Focha

Post » Czw sty 14, 2010 11:52 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Mam już nr komórki do karmicielki. Z tego co mówiła mojej znajomej, to do kota przyznają się jacyś ludzie z kamienicy obok :?
Tylko dlaczego pęta się wieczorami po ulicy, głodny i brudny? :evil:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw sty 14, 2010 12:01 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Taa, też znam takie koty, co to niby mają właścicieli, a wyglądają gorzej niż bezdomniaczki, które dokarmiam :? Wizytownika nie ma prawda? Więc skąd niby wiedzieć, że on ma dom?

Duża von Focha

Post » Czw sty 14, 2010 16:30 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Jak się dodzwonię do karmicielki to wybadam sytuację i postąpię zgodnie ze swoim sumieniem ;)
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw sty 14, 2010 20:09 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Odbyłam przed chwilą rozmowę z panią karmicielką. Niestety była to bardzo smutna rozmowa. Rudego nie ma już z trzy tygodnie i pani martwi się, że coś niedobrego go spotkało :cry: Wyrzucany ciągle z domu, zawsze głodny, przemykający pod samochodami :cry: Ma bardzo złych właścicieli i pani Krysia mówiła, że można go zabierać (i tak miałam taki zamiar 8) ). Kiedyś wyjeżdżali na święta i zamknęli go w piwnicy, bez jedzenia i wody :evil: Jest jeszcze trikolorka, chuda, także mająca podobny "dom". Pani głos się łamał, bo opowiadała jeszcze o siódemce chorych kociaków na pewnym wielickim osiedlu. Kurczę, muszę jakoś jej pomóc, tylko żadnego kota do domu już nie mogę zabrać :|

Może Rudego wziął ktoś z dobrym sercem dla kotów i kocurek mieszka sobie teraz w ciepłym domu? Dziś pojadę, pokiciam, poszukam.

Acha, kocurek był wykastrowany, przez panią oczywiście.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw sty 14, 2010 20:30 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

:( Ja wierzę, że trzeba pozytywnie myśleć, więc może ktoś się nad nim po prostu ulitował...czekam zatem na wieści :ok:

Duża von Focha

Post » Czw sty 14, 2010 22:45 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Pojechałam po pracy, na miejsce dojechałam około 21:00 Był ten jego czarno-biały kumpel. W czasie gdy dawałam karmę, z drzwi kamienicy przy tym podwórku (wydaje mi się, że to chyba restauracja) wyszła kobieta, która zamykała ten lokal. Stwierdziła, że koty mają dobrze, są karmione. Kiedy zapytałam o rudaska powiedziała, że nie ma go od długiego czasu i że przepadł, bo był zbyt śmiały do ludzi. Wspomniała też coś, że ma dom.
Czarno-biały kiedy podeszłam do niego zaczął umykać, prześlizgnął się między kamienicami i tyle go widziałam. Za to chwilę potem pojawił się bardzo podobny do niego kot, tylko dużo chudszy i miał więcej białego. Straszny dzikusek. Chciałam żeby w końcu sobie pojadły, więc wsiadałam do auta i pojechałam.

Jeśli rudaskowi się coś stało to nigdy sobie nie wybaczę, że go nie zabrałam przy pierwszym spotkaniu. To było raptem jakieś trzy tygodnie temu :cry: Trzeba było zabierać, a potem myśleć gdzie go umieszczę i w ogóle :cry:

Jedyne co wymyśliłam to to, żeby powiesić w tym miejscu kartkę z jego zdjęciem i prośbą, że jeżeli ktoś go zabrał to żeby zadzwonił albo napisał maila.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw sty 14, 2010 23:02 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Będziemy zatem czekać na jakiekolwiek informacje, u mnie zawsze będzie dla niego DT :D

Duża von Focha

Post » Czw sty 14, 2010 23:05 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! Help!

Dziękuję! :1luvu:

Ale mam doła...
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw mar 18, 2010 10:27 Re: Rudo-białe miziaste cudo mieszka na ulicy! ZNIKNĄŁ ;(

Rozmawiałam z panią Krysią i okazało się, że znane są losy kocurka. Ci wspaniali :evil: właściciele przeprowadzili się gdzieś i zabrali go ze sobą. Czyli kot dalej się pewnie pęta po ulicy, tylko gdzieś indziej. Pani Krysia obiecała dowiedzieć się gdzie teraz mieszkają (powiedziała, że Wieliczka to taka plotkarska dziura i nie będzie to problem) i pojechać tam po kota. Jest pewna, że rudasek dalej jest wypraszany z domu i gdzieś go spotka, o ile wcześniej nikt go nie zgarnął, ani nie spotkała go krzywda.
No to kciuki!
Obrazek Obrazek

Kinya

[poprzednia]