11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2009 9:13 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Nigdy nie rozumiem dziewczyn, które rezygnują ze zwierząt, bo ich facet tak chce. Cholera albo dupek bierze i kocha z całym bogactwem inwenetarza i wszelkimi konsekwencjami jakie się z tym wiążą, albo niech się pipa :evil: Ale to tylko taka mała dygresja.

Tego kota nie można ani uśpić ani oddać do schronu (sama tu mam poschronowych psychicznych ozdrowieńców - Pepper jeszcze z tego wychodzi). Bierta laski kenelówke skoro tak bardzo chcecie pomóc i bierzcie kotkę do domu. W domu krople bacha, monitoring weterynaryjny i trochę czasu wymemłane z masą cierpliwości i łagodności.

Asia & Daniel

Od: Czw paź 01, 2009 19:39

Post » Pt gru 11, 2009 9:22 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Nie chce się wdawać w dyskusje czemu jest tak a nie inaczej, i tak niczego to nie zmieni. Szukam ratunku dla tej kotki i mam nadzieję, że ktoś się zlituje :(
Kicia potrzebuje pokoju w którym nie ma łóżka/fotela , na inne rzeczy nie sika. Może być z innymi kotkami. czas ucieka, trzeba ją dziś zabrać..

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Pt gru 11, 2009 9:42 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Bubu, a masz ty kenelówkę? Nie możesz na razie być TDT? załatwi sie te krople i powalczymy.

Asia & Daniel

Post » Pt gru 11, 2009 10:06 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Niestety ja u siebie nie mam pozwolenia na kolejnego kota :( nawet w klatce na kilka dni :( i jestem bezsilna w tej kwestii.

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Pt gru 11, 2009 10:22 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Schronisko nie jest dobrym miejscem ale przynajmniej byłoby o co powalczyć. Uśpić zawsze się zdąży. :roll: tak myślę...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt gru 11, 2009 10:26 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Nie mówcie o rzeczach trudnych bądź niemożliwych, bo mówicie to do ludzi, którzy jechali po kota w cięzkim stanie z Łodzi do Wrocławia na cito tylko po to żeby spróbować mu pomóc, a nie było gwarancji, że dowieziemy go żywego. Nie mówcie też o braku czasu, bo to ta kotka ma go najmniej z nas wszystkich!

Albo po prostu oszukując się dalej powiedźmy sobie, że dano nam za mało czasu, pozwólmy żeby ją uśpiono i biadolmy dalej jakie to niesprawiedliwe.

Asia & Daniel

Post » Pt gru 11, 2009 11:59 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Gibutkowa pisze:Schronisko nie jest dobrym miejscem ale przynajmniej byłoby o co powalczyć. Uśpić zawsze się zdąży. :roll: tak myślę...

Zgadzam się z tym. A jakie to w ogóle miasto?

Asia & Daniel

Post » Pt gru 11, 2009 12:23 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Asiu, skoro Twoje zdanie jest takie, ze :
Asia & Daniel pisze: Bierta laski kenelówke skoro tak bardzo chcecie pomóc i bierzcie kotkę do domu. W domu krople bacha, monitoring weterynaryjny i trochę czasu wymemłane z masą cierpliwości i łagodności.
to moze umawiaj sie z dziewczynami i bierz te kotke. Jestem pewna, ze znajdzie sie i transport do Ciebie, i kenelowka do pozyczenia.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt gru 11, 2009 12:47 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Kazia pisze:Asiu, skoro Twoje zdanie jest takie, ze :
Asia & Daniel pisze: Bierta laski kenelówke skoro tak bardzo chcecie pomóc i bierzcie kotkę do domu. W domu krople bacha, monitoring weterynaryjny i trochę czasu wymemłane z masą cierpliwości i łagodności.
to moze umawiaj sie z dziewczynami i bierz te kotke. Jestem pewna, ze znajdzie sie i transport do Ciebie, i kenelowka do pozyczenia.

Fakt, moglibyśmy to zrobić, kolejnym faktem jest to, że mamy już w domu kotke z problemami behawioralnymi, 8letniego kcura (wątek na fotum), który ma cały czas problemy ze zdrowiem po cieżkim kocim katarze, ktory przeszedł i jeszcze 2 koty, dokarmiamy koty z piotrokowskej (wątek na forum), monitorujemy sytuacje niewidomego dzikiego kota, czynnie udzielamy sie w fundacji i jeszcze do tego dochodzą nasze szkoly i pace (w przypadku daniela są to dwie), wynajmujemy ok. 36 metrowe mieszkanie w ktorym jeden pokoj jest zajęty przez chorujacego kota, wybacz ale nie mamy już miejsca żeby wstawić kenelówke. Ale jeśli chcesz dostarcze Ci kenelówke, kuwete a jeśli to nie jest daleko to możemy też przetansportować kotke do Ciebie. Więc jak, bierzesz kotke?
Ostatnio edytowano Pt gru 11, 2009 13:04 przez Asia & Daniel, łącznie edytowano 2 razy

Asia & Daniel

Post » Pt gru 11, 2009 13:02 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Asia & Daniel pisze:
Fakt, moglibyśmy to zrobić, ale kolejnym faktem jest to, że mamy już w domu kotke z problemami behawioralnymi, 8letniego kcura, który ma cały czas problemy ze zdrowiem po cieżkim kocim katarze, ktory przeszedł i jeszcze 2 normalne koty, dokarmiamy koty z piotrokowskej (wątek na forum), monitorujemy sytuacje niewidomego dzikiego kota, czynnie udzielamy sie w fundacji i jeszcze do tego dochodzą nasze szkoly i pace (w przypadku daniela są to dwie), wynajmujemy ok. 36 metrowe mieszkanie w ktorym jeden pokoj jest zajęty przez chorujacego kota, wybacz ale nie mamy już miejsca żeby wstawić kenelówke. Ale jeśli chcesz dostarcze Ci kenelówke, kuwete a jeśli to nie jest daleko to możemy też przetansportować kotke do Ciebie. Więc jak, bierzesz kotke?

Każdy ma jakieś takie 'ale'. Dlaczego sądzisz, że Twoje jest ważniejsze od innych?
Daruj sobie ironiczny ton i podejście typu 'weźmy się i pomóż'.

Kicia, do góry.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt gru 11, 2009 13:04 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

megan72 pisze:
Asia & Daniel pisze:
Fakt, moglibyśmy to zrobić, ale kolejnym faktem jest to, że mamy już w domu kotke z problemami behawioralnymi, 8letniego kcura, który ma cały czas problemy ze zdrowiem po cieżkim kocim katarze, ktory przeszedł i jeszcze 2 normalne koty, dokarmiamy koty z piotrokowskej (wątek na forum), monitorujemy sytuacje niewidomego dzikiego kota, czynnie udzielamy sie w fundacji i jeszcze do tego dochodzą nasze szkoly i pace (w przypadku daniela są to dwie), wynajmujemy ok. 36 metrowe mieszkanie w ktorym jeden pokoj jest zajęty przez chorujacego kota, wybacz ale nie mamy już miejsca żeby wstawić kenelówke. Ale jeśli chcesz dostarcze Ci kenelówke, kuwete a jeśli to nie jest daleko to możemy też przetansportować kotke do Ciebie. Więc jak, bierzesz kotke?

Każdy ma jakieś takie 'ale'. Dlaczego sądzisz, że Twoje jest ważniejsze od innych?
Daruj sobie ironiczny ton i podejście typu 'weźmy się i pomóż'.

Kicia, do góry.

Wybacz, zaraz to poprawie i nie bedzie już "ale"

Asia & Daniel

Post » Pt gru 11, 2009 13:05 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Nie, ja nie biore.
Ale tez nie wciskam nikomu, ze wziecie takiej kotki jest latwe i proste, wystarczy tylko chciec.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt gru 11, 2009 13:19 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

Kazia pisze:Nie, ja nie biore.
Ale tez nie wciskam nikomu, ze wziecie takiej kotki jest latwe i proste, wystarczy tylko chciec.

Bo tak naprawde to jest tu niewiele osób, które miały by serce pomóc i tyle.
Dajcie ją do schronu jak Was to przerasta. Może znajdzie się ktoś z prawdziwego zdarzenia, a może nie.

Asia & Daniel

Post » Pt gru 11, 2009 16:18 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

bubu, czy opiekunka kota nie może tu zajrzeć? Ona mogłaby odpowiedzieć na najwięcej pytań. Jakie kota miała badania robione? Kiedy? Jakie były wyniki? Jak starała się z kocią psychiką pracować, żeby problem rozwiązać? Czego próbowała? Może mogłabyś ją namówić, żeby się zalogowała. Albo niech wrzuci tu te robione kotce badania. Cała ta sytuacja nie trzyma się kupy, prawdę mówiąc. Wyrzucanie łóżek, spanie na podłodze, i nagle won?
Może warto właścicielce uświadomić, co się dzieje z kotem, który w życiu nie widział innych kotów, miał jeden jedyny dom i jednych opiekunów, po przyniesieniu do uśpienia czy schroniskowej klatki? Najlepszy dowód to historia Meli z mojego podpisu. Tak naprawdę najłatwiej pewne rzeczy będzie zrobić opiekunce. Dla tej koty stres związany ze zniknięciem całego jej dotychczasowego świata może okazać się w najgorszym wypadku zabójczy, a w najlepszym nasilić problemy, które są teraz.
Większość z nas zdaje sobie sprawę, że klatka czy zamykanie koty w osobnym pomieszczeniu to żadne rozwiązanie, może też stan kotki pogorszyć.
Wyprowadzenie jej z obecnego stanu to morze trudów i wysiłków dal właścicielki. A dla każdej obcej osoby 10 x większy ocean.
Skoro właścicielka kotkę kocha, niech sie tutaj zaloguje i chociaż odpowie na pytania kotki dotyczące.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt gru 11, 2009 16:24 Re: 11-letnia Kicia z wyrokiem :( Pomocy ! Pilne!

No i może jednak napisz w jakiej części kraju się to wszystko dzieje i gdzie szukasz tych pomocnych osób jeszcze dziś. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]