Misia&Kropek "stado bawołów" na dt ;) SZUKAJA DOMU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 23, 2009 10:54 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

rany... słodziak piękny!!!

Oby się udało jej pomóc... Kciuki wielgachne!!!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lis 23, 2009 11:10 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Ogólnie jest tak (wg zdjęć i opisu), że nie ma co na kocie "eksperymentować". Głównie chodzi o dalszą sprawność łapki.
Zrobiłam zdjęcie rtg, ale odbija się trochę to, co za zdjęciem. Zdjęcie łapki zupełnie nie wyszło, niestety mój skaner nie łapie rgt, więc zrobiłam foto aparatem.
No i wystraszonej Misi w kontenerku (choć szybko, więc aparat złapał ostrość na kratkę nie na kotkę, a ja nie chciałam już więcej przy zdjęciach majstrować)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

najnowsze wieści: udało mi się złapać jeden pewny termin operacji na ten wtorek. Zawsze coś.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lis 23, 2009 11:17 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Czyli już jutro. Jak to dobrze! :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lis 23, 2009 12:03 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Nie spadaj malutka.

trzyrazym

Od: Śro gru 05, 2007 11:10

Post » Pon lis 23, 2009 12:22 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon lis 23, 2009 12:51 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Założyłam kolejny bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=103894
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Pon lis 23, 2009 13:01 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

avild pisze:Założyłam kolejny bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=103894

Aaaaa 8O Dzięki ogromne!!! :D :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon lis 23, 2009 13:32 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Mam termin na już, teraz, zaraz. :D :D :D :D :D W klinice, która leczyła i sterylizowała koty z Bielan (np. Pana Mizialskiego ;) ) (więc i stawka też nie bedzie horrendalna).
Wyłączam się z sieci. Zawożę Misię. Będę dawać znać na bieżąco. Kciuki proszone! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon lis 23, 2009 13:55 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

O jak dobrze!!!!!!!! Im szybciej tym lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lis 23, 2009 13:56 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Kciuki są :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lis 23, 2009 13:58 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pon lis 23, 2009 17:28 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Kciuki są. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lis 23, 2009 17:31 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Kciukuję i czekam na wieści :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lis 23, 2009 17:56 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

kciukam... :ok:

czy coś może już wiadomo? czy za wcześnie? jak kocia pacjentka się czuje?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lis 23, 2009 18:46 Re: W-wa Bielany: Misia - połamana żuchwa, łapka PILNIE OPERACJA

Misia po operacji.

Zawiozłam Misię i zdjęcia (planowałam gdzie indziej, do super fachowca, ale bez gwarancji dostania się dzisiaj). Był przy mnie chirurg - obejrzał zdjęcia wszystko mi opowiedział. Przez telefon łapkę źle zreferowałam, na miejscu okazało się, że nie będzie to tak skomplikowane jak myślałam. Za to żuchwa złamana i przemieszczona, ale usłyszałam, że "nie ma rzeczy niemożliwych" i że ją złożą.
Jak tylko usłyszeli w klinice, że Misia i tak jest na czczo, że jadła ostatnio w piatek, a wczoraj tylko kroplówka, to od razu decyzja, że robią to od razu. Jeszcze przy mnie otworzyli Misi kontenerek, obejrzeli dziewczynkę i że się męczy i że operacja już, już, już.
Dzwoniła do mnie potem pani doktor i mówiła, że Misia już jest po: ma złożoną łapkę i żuchwę (w trakcie operacji wyszło, że żuchwę w dwóch miejscach i że są dwie pętle stabilizujące). Jeszcze przez 48h będzie w szpitaliku, a potem mogę dziewczynkę odebrać. Jadę po nią w środę.
Mieli jeszcze pod narkozą zrobić jej dokładne usg, ale jakem d.wołowa już nie zapytałam przez telefon (chyba w euforii, że już Misia złożona) ale myślę, że gdyby na usg było coś nie tak - powiedzieliby mi.

No i policzyli taniej. Za samą operację: 600zł. Do tego będą jeszcze koszty szpitalika i może jakiś antybiotyków itp. ale jestem też zadowolona, że nie usłyszałam magicznego "tysiaka". Uffff.

Bardzo dziękuję norce13 i oldze_nik za gorącą linię telefoniczną, avild za bazarek, za Wasze kciuki, dobre myśli, fluidy, wsparcie!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]