SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 22, 2009 21:34 Re: SchronWro

Bardzo potrzebne są ogólne schroniskowe allegra i ogłoszenia :!:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie lis 22, 2009 22:01 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:Bardzo potrzebne są ogólne schroniskowe allegra i ogłoszenia :!:

Zrobię ogólne ogłoszenie Allegro i gumtree.
Umieszczę kilka fotek kotków z baraku i mam nadzieję że za tydzień będę musiał fotki podmienić bo kotki pójdą już do domów :ok:

Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=827962040
Gumtree: http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z170429019
Allegratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2600483 ... nisko.html

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie lis 22, 2009 23:44 Re: SchronWro

Saszka pojechał :)

Kicia napisz Bożence do kogo mają iść te itemy, bo ja jestem letko w stanie i zapomniałam :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lis 23, 2009 0:36 Re: SchronWro

Smutno mi, że koty wciąż chodzą luzem po schronisku i okolicy narażone na śmierć pod kołami samochodów lub rozszarpanie przez psa lub lisa. Już tyle ich zginęło, a pani Krysia, która je wypuszcza wciąż uważa, że znalazły dobre domy, dlatego nie wracają. Obawiam się jednak, że tak nie jest.
Przeraża mnie również fakt, że kolejny kot jest dokarmiany na bunkrze, gdzie grasuje Sarcia. Gdy zabrałyśmy stamtąd Milkę, obiecano nam, że nie będą już tam wystawiane miseczki.
Kruszyna, dzięki za założenie nowego wątku.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon lis 23, 2009 5:58 Re: SchronWro

jessi74 pisze:
_leśna_ pisze:A te dzieci w izolatce ładnie wyglądają :]
Wyglądały o wiele gorzej jeszcze tydzień temu
A i one są takie pół długowłose może szybko znajdą dom

TRZYMAM KCIUKI ABY SIE UDAŁO :ok:

Też trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon lis 23, 2009 6:29 Re: SchronWro

Kicia_ pisze:Smutno mi, że koty wciąż chodzą luzem po schronisku i okolicy narażone na śmierć pod kołami samochodów lub rozszarpanie przez psa lub lisa. Już tyle ich zginęło, a pani Krysia, która je wypuszcza wciąż uważa, że znalazły dobre domy, dlatego nie wracają. Obawiam się jednak, że tak nie jest.
Przeraża mnie również fakt, że kolejny kot jest dokarmiany na bunkrze, gdzie grasuje Sarcia. Gdy zabrałyśmy stamtąd Milkę, obiecano nam, że nie będą już tam wystawiane miseczki.

Kto to jest Sarcia?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon lis 23, 2009 8:31 Re: SchronWro

Przed chwilą dzwoniłam do schroniska, zgłosiłam tą sprawę zarówno pracownicy schroniska, jak i samej pani Kierownik. Usłyszałam, że sprawa zostanie wyjaśniona i mam się nie martwić.

Wierzę (naiwnie?), że faktycznie tak się stanie.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon lis 23, 2009 8:37 Re: SchronWro

Zaznaczam watek :D
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon lis 23, 2009 8:58 Re: SchronWro

Zaznaczam sobie. Tak mi szkoda tych koteczków :( Może kiedyś uda mi się przygarnąć jeszcze jednego :>

munabrava

Od: Śro kwi 15, 2009 10:09

Post » Pon lis 23, 2009 10:33 Re: SchronWro

Zaznaczam watek i ksiuki dla kotow :ok:
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Pon lis 23, 2009 10:50 Re: SchronWro

Dojechalismy z Saszka do domu..jak mnie zobaczył to barankował -zjadł z 8 kabanosków jakie na 'przekupne"ze soba wziełam.W pociagu,ze był cały zasikany , chciałam mu podkładzik połozyc i ...normalnie mnie ugryzł 8O i to porzadnie, po czym zaczał barankowac i sie miziac.Teraz siedzi sobie z białaskiem w pokoju izolatkowym(sa zdrowe),odstresowuja sie.sASZKA TO ODWAZNIAK JAKICH MAŁO-POSZEDŁ ZJADŁ CAŁA MISECZKE KOCIEGO MOKREGO I OGLADA SWINKI MORSKIE I BIAŁEGO OBWACHUJE.pSA NASZEGO NA WEJSCIU OFUKAŁ GROXNIE, WIEC sNOOPY ZE ZWIESZONYM MORDKIEM POSZEDŁ SPAC, A KOTY OBWACHIWAŁY SIE PRZEZ KONTENEREK Z MOIMI REZYDENTAMI.
bARDZO DZIEKUJE ZA KARME I WYPRAWKE !Pozdrawiam.Oczywiscie kocur ma na imie Saszaka...
ps.kiedy był kastrowany jak ktos wie?musze wpisac w ksiazeczce..
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 23, 2009 10:59 Re: SchronWro

Kruszyna pisze:
Kicia_ pisze:Smutno mi, że koty wciąż chodzą luzem po schronisku i okolicy narażone na śmierć pod kołami samochodów lub rozszarpanie przez psa lub lisa. Już tyle ich zginęło, a pani Krysia, która je wypuszcza wciąż uważa, że znalazły dobre domy, dlatego nie wracają. Obawiam się jednak, że tak nie jest.

Kto to jest Sarcia?

Sarcia to wielki pies, ktoremu zdarzyło się juz zagryźć kota, który wszedł na bunkier. To groźne zwierzę, skrzywdzone przez ludzi i cieszę się, że schronisko dało mu szansę dożycia swoich dni na pięknym wybiegu, ale koty powinno się przed nia chronić, a nie prowokować je do wchodzenia na jej wybieg poprzez wystawianie tam miseczek.

Kicia_

Post » Pon lis 23, 2009 11:05 Re: SchronWro

To ja zaznacze watek i napisze cos pozytywnego :)
W marcu tego roku adoptowalismy od Was 2 kotki, Slepinke i Minke.
Bardzo je kochamy i cieszymy sie, ze sa z nami.

Minka ma swoje legowisko na blacie w przedpokoju, przeniosla sie tam z sypialni, gdy po kilku miesiacach izolacji otworzylam sypialnie dla innych kotow
- chyba zrobilo jej sie zbyt tloczno...
Do tej pory schodzila na dol tylko do kuwety, a i to nie zawsze - zdazylo jej sie zrobic siusiu na kocyk, gdy w poblizu byly inne koty, ona jest troche niesmiala i bojazliwa.
Gdybyscie tylko mogli ja zobaczyc, jak sie zachowuje podczas krojenia miesa :)
Ona uwielbia surowe miesko, wyciaga lapki w blagalnym gescie, mruczy i skrzeczy, zeby jej dac, zaraz, natychmiast i w duzej ilosci :)
No wlasnie, do tej pory spala i spedzala czas na swoim legowisku w przedpokoju...
A kilka dni temu... przyszla do naszego lozka i tam juz zostala, przez cala noc :)
A jedna noc przespala na moim brzuchu :)
Wczoraj znowu spala na koldrze, przytulona do Pepe :)
Bardzo sie cieszymy, ze nasza niesmiala bezzebna starsza pani postanowila rozszerzyc swoje terytorium.

Zosia, czyli Slepinka, nadal jest plochliwa, ale uwielbia byc miziana.
Trzeba tylko ja sobie "zlapac" i juz mozna ja godzinami glaskac, sluchac mruczenia i czuc dotyk mokrego kociego pyszczka.
TZet mowi, ze Zosia jest naszym najpiekniejszym kotem i trudno sie z nim nie zgodzic :)
Zosia uwielbia suche jedzenie ale czasem skusi sie na kawalek surowego mieska.
Jest bardzo spokojna i mila, to taki niewidzialny kot.
Mamy nadzieje, ze dobra atmosfera w domu sprawi, ze Zosia otworzy sie na nas i pozostale koty.

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Pon lis 23, 2009 14:02 Re: SchronWro

Dziękujemy moni za najnowsze wieści :) Są wspaniałe! Pozdrowienia dla wszystkich podopiecznych :)

Kicia_

Post » Pon lis 23, 2009 14:25 Re: SchronWro

Kicia to ja dodam że Sary już tam na bunkrze nie ma i nie ma tam żadnych psów dlatego dziczkom są tam wystawiane miski żeby nie głodowały
A sara jest w nowym domu

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

[poprzednia][następna]