CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (77) pilnie DT dla 13 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 02, 2009 8:39 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

to my się tez meldujemy :kotek:

mamy swoją grę wstępna z Filipem - ma zastrzyki - odbywa się ten taniec godowy tak - muszę wczołgać się pod łózko w sypialni co łatwe nie jest :twisted: Filip wyskakuje i chowa się pod kaloryfer a potem jak strzała przeskakuje nade mną i ucieka do salonu gdzie chowa się za narożnik pod zasłonę głowę wciska pod kaloryfer a dupsko wystaje az miło - muszę odsunąć kanapę, pogłaskać, utulić i strzelić pogadankę wtedy daje zastrzyk potem obracam go i do pyszczka wciskamy bezo peta a na koniec smarujemy placki nad oczami potem Filip się gniewa i ucieka po jakiejś godzinie przychodzi do mnie siada parę metrów i pyszczy :ryk:

no i Huston - mamy problem - moje dziecię 30.X poszło w miasto straszyć - przyplątał się do niej kocik - malutki, bardzo ufny, lazł do każdego co zostało przy niej "nagrodzone" solidnym kopem od jakiegoś człekokształtnego - podobno była pyskówka - znając me dziecię to jestem pewna - kotek przyszedł za nia pod nasz blok - Młoda go nakarmiła i była pewna ze w naszej piwnicy będzie mógł sobie mieszkać - umowę mamy ze nie znosi wszystkich kotów - dzikie żyją na wolności dokarmiane i się stosuje - ale ten nie jest dziki a nasze piwniczki dały mu łomot ze kici wylądowała pod autami - stamtąd wyciągnęły ją z koleżanką i do dziś wieczorem kot możne być u koleżanki (nie było rodziców tylko starsze rodzeństwo) nie możne tam zostać bo maja koty - oba uratowane jednego nadal lecza bo z silnika wyciągnięty i na kolejnego nie ma zgody - maleństwo nie może wrócić na ulice - dziewczyny od soboty intensywnie szukają mu domu ale na razie maleństwo trzeba przygarnąć - :catmilk: czy możemy je przygarnąć?????????

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon lis 02, 2009 10:11 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

Cichy Kąt pisze:Jeszcze tylko 60 i szychta :lol:
Poza tym, żebym miała sięna co powoływać, ktoś odwalił masę roboty przede mną, więc... Ja tylko sprzątam ;)

Słuchajcie, jak widać niektóre koty mają luki przy lokalizacji DT. Mogę prosić o to, by DT wspomniane przyznały się do swoich tymczasów 8) i podały miasto, z którym chciałyby być wiązane? ;)
Będę wdzięczna za zwrócenie uwagi na jakieś przekłamania czy nieścisłości podane w opisach i w ogóle ;)

EwKo :king: :1luvu:

Posty tu mogą mieć 6000 znaków, co się dowiedziałam dopisując 9 pominiętych kotów :twisted:
Jak by jeszcze domki krakowskie określiły gdzie i jak poprzemieszczały się koty bo się pogubiłam :oops: to dopiszę.

marcela jak dasz maleństwu DT to przygarniaj :twisted:

Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na kota z lecznicy, którego opisałam jeszcze w poprzedniej części wątku, więc podjęłam decyzję, że kot zostaje u nas :twisted: Niemniej z pewnością będę potrzebowała transport co by dotrzeć ze swoimi tymczasami do innego weta jak by co :evil: Niestety inny wet jest dalej i ni jak nie da się tam dojechać autobusem. No chyba, że nasz jakoś się udobrucha po historii z kotem :(
Morek jest cudny :1luvu: W pierwszy dzień był zszokowany ilością kotów z którymi przyszło mu bytować, ale już to ogarnął. Nie jest towarzyski do innych fooret, ale zadym nie robi, a ludzi uwielbia. Przy leczeniu współpracuje i nie ma najmniejszego problemu, żeby mu zrobić cokolwiek. W jedzonku jest wybredny :? Nie chce puriny i animondy :evil: Gurmety gold za to bardzo chętnie , szczególnie te w ciemnym sosie :roll: Już się domył i zaczyna wyglądać domowo. To kot nadający się na jedynaka. Fotki mam porobione, ale dopiero dziś odzyskałam kompa, bo moje dziecię rano wyjechało :twisted: Wieczorkiem powstawiam.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon lis 02, 2009 10:32 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

a mam wyjście? nie mam :? kotek jest piękny biało czarny z przedłużona sierścią - widziałam go przez chwile - chłop mnie nie zabije bo jak on przyjedzie to mnie nie będzie - może do tego czasu ubłagam sąsiadów na towarzystwo dla Cyprysa :kotek:

kota w lecznicy widziałam - bo jak byłam z Filipem za pierwszym razem to dziewczyny zastanawiały się co z nim zrobić ale myślałam ze po kasacji będzie zabrany a może koty mi się już mylą :twisted: myślę że chłopaki z lecznicy w nawale pracy nie zauważą :twisted:

Ewko ja mieszkam z Świętochłowicach - Siemianowicach to pracuje - tak w ramach sprostowania :-)

marcela35

Post » Pon lis 02, 2009 10:46 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

A bazarku dla CK futer nikt nie odwiedza o kupowaniu nie mówiąc :cry: bea69 ma lepsza reke....
viewtopic.php?f=20&t=102708
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Pon lis 02, 2009 10:54 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

witam wszystkich! :)
melduję się wraz z trójką ok. dwumiesięcznych krakowskich kociaków, znalezionych przeze mnie w zeszłym tygodniu. sprawę na forum odrobinkę przybliżała luelka, pisząc o nich tutaj: viewtopic.php?f=13&t=97965&start=330; a o ich mamie tutaj: viewtopic.php?f=1&t=72586&start=735.

wszystkie trzy sztuki są absolutnie urocze, wspólnie uczyniliśmy ogromne postępy we wzajemnym oswajaniu się. pożerają, plądrują, siusiają i kupkują w ogromnych ilościach ;). skutecznie straszą dwóch rezydentów oraz jak zawsze wyrozumiałego Canonka. krótko mówiąc wszystko idzie ku dobremu i miejmy nadzieję, że szybko znajdą dobre domy.

zanim jednak to się wydarzy apeluję do każdego kto mógłby mieć ewentualne miejsce w domu tymczasowym. obecnie mam w jednopokojowym mieszkaniu 6 kotów i obawiam się, że sytuacja może mnie niebawem przerosnąć :? .

zdjęcia kociaków wrzucę wieczorem tudzież jak tylko uchwycę maluchy w jako takim bezruchu ;). chłopaki (bo są to trzy osobniki męskie, o czym zapomniałam wspomnieć) mają na imię: Romek (bury), Rysio (również bury) i Rufus (rudy). wszystkie piękne i prążkowane, o czym przekonacie się niebawem :D

miliszon

Od: Pon lis 02, 2009 10:20

Post » Pon lis 02, 2009 11:08 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

Emilia :1luvu: Fajnie Cię widzieć na wątku. Zachęcam do częstego wypowiadania się i przybliżania przyjaciołom CKotów zarówno trójki maleńtasów, jak i CKCanona :ok: :D .

Domy tymczasowe w Krk:

Stachurka - Daina, Sahara
Mimw - Zefir, Senea, Largo
Aassiiaa - Carmen, Bruno, Asteria
Grrr... - Kichotka
Miliszon - Canon, Romek, Rysio, Rufus
Luelka - Nikon

Więcej grzechów nie pamiętam :)
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon lis 02, 2009 11:22 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

marcela to ja namieszałam z tymi Siemianowicami :wink: Zawsze mi się mylą te dwie miejscowości :?

Nie napisałam jeszcze, że znowu nam kotów przybywa :evil: Wczoraj wieczorem po godz. 22.oo odebrałam telefon od jakiegoś faceta, który zmieszał mnie z błotem, bo nie zgodziłam przyjąć kota, którego znalazła jego córka. Po tym telefonie zadzwoniła zapłakana córka, przepraszała za ojca, ale problem co zrobić z kotem pozostał. Co miałam robić, zgodziłam się go przyjąć na kociarnię. Jak do tej pory jeszcze go nie przywiozła jednak myślę, że dojedzie , bo ten ojciec chyba się nie da przekonać, żeby kocurka zostawiać.
Dziś dzwoniłam po wyniki Doni. Wyniki wyszły dobre, więc jej chudość i brzydka sierść ma inne podłoże. Natomiast nasz wet mając monetę przetargową w postaci Morka wcisnął mi kota, którego kobieta przyjechała uśpić. Koc ma ok. roku. Był w altanie na działkach, ale robi się zima i......... Nie wiem dlaczego ludzie między szukaniem kotu domu, a eutanazją wybierają to drugie :evil:

Barbara Horz

Post » Pon lis 02, 2009 11:24 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

luelka dzięki :D pouzupełniam za moment.

Barbara Horz

Post » Pon lis 02, 2009 11:30 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

oczywiście będę już pojawiać się regularnie wraz ze wszystkimi sprawozdaniami. chwilowo proponuję poczekać na fotorelację z dnia dzisiejszego - być może moje podchody zakończą się jakimś sukcesem :D

miliszon

Od: Pon lis 02, 2009 10:20

Post » Pon lis 02, 2009 11:56 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

miliszon witamy na forum :ok:
Kociaki w bezruchu to tylko jak śpią :twisted:

Barbara Horz

Post » Pon lis 02, 2009 14:45 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

hej a może te zdjęcia dla Filipka :1luvu: tu go troszkę lepiej widać choć zdjęcia kiepskie ale ktoś mi zepsuł aparat - jakiś psuj :-)

http://img261.imageshack.us/i/zdjcie109.jpg/

http://img261.imageshack.us/i/zdjcie105.jpg/

marcela35

Post » Pon lis 02, 2009 14:46 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

luelka pisze:Emilia :1luvu: Fajnie Cię widzieć na wątku. Zachęcam do częstego wypowiadania się i przybliżania przyjaciołom CKotów zarówno trójki maleńtasów, jak i CKCanona :ok: :D .

Domy tymczasowe w Krk:

Grrr... - Kichotka
Luelka - Nikon

Jakoś tak nierównomiernie w tym Krk koty rozmieszczone w domach tymczasowych :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Pon lis 02, 2009 15:05 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

mimw pisze:
luelka pisze:Emilia :1luvu: Fajnie Cię widzieć na wątku. Zachęcam do częstego wypowiadania się i przybliżania przyjaciołom CKotów zarówno trójki maleńtasów, jak i CKCanona :ok: :D .

Domy tymczasowe w Krk:

Grrr... - Kichotka
Luelka - Nikon

Jakoś tak nierównomiernie w tym Krk koty rozmieszczone w domach tymczasowych :twisted:

A u nas to niby równomiernie :wink:

Barbara Horz

Post » Pon lis 02, 2009 17:28 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

Oż kurde 8O :oops:
Chyba przy przeklejaniu z Worda cała jedna partia mi się gdziesik posiała :oops:
Cała ja :mrgreen:
Tragedii nie ma, bo wystarczyło - chyba - przekleić :)
Przedostatni rzut chyba mi umknął? Przywlokłam się z roboty i ledwo zipię. Jeszcze ostatni odcinek: śmietnik - mieszkanie (dobrze, że nie mieszkam na 4. pietrze) pokonałam biegiem (z zakupami :twisted:), bo przy kontenerze kręcił się kić podobny do mojego Jurka. Aż mnie normalnie ...:strach:

Fakt, że od ilości linków można dostać lekkiego pomięszania zmysłów :lol: W Wordzie, z kolorkami, jeszcze widać, gdzie foty, gdzie linki, ale w okienku forum (jeszcze w strachu, żeby wszystkiego nie zawalić i przy pomocy kilku nader chętnych pomagierów :roll: ) nie wiadomo, gdzie oczy zawiesić :?

Cholerka, na dwa posty wyszło :? To może ograniczyć liczbę konkretnych fotek, co? Powiedzmy do 2-3 max przy każdym delikwencie. Zawsze tyle znaków mniej i może da się wszystko upchnąć w jednym okienku. Fotkensy odrzucone wrzuciłabym w zasoby bloga (wydaje mi się, acz obiektywna z przyczyn oczywistych nie jestem, że są tam bardziej widoczne niz na forum).

Nie wiem, dlaczemu nie widać foty Dainy (przynajmniej nie było widać), dopiszę miejscowości (Adria, pytanie do hurtownika :lol: : jaką lokalizację wpisać przy Twoich tymczasach ? ;) ). To tak na szybko, idę zebrać myśli, potem, na spokojnie wszystko doczytam.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon lis 02, 2009 17:32 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (96) - szczęśliwa trzynastka?

Doczytałam: pytanie do Ady nieaktualne :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

[poprzednia][następna]