Azyl w konstancinie prosi o pomoc i Gazety!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 09, 2009 11:23 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

podnosze hop hop

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Wto paź 13, 2009 15:37 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

podnosze hop hop

Asia Ronda

Post » Wto paź 13, 2009 15:40 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

vega36 pisze:Mój wspaniały TZ zaproponował akcję.
1. Kupimy karmę w TESCO - akcja na stronie
http://www.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php
żeby i inne schroniska skorzystały.
2. Poprosimy forumowiczów z Warszawy, żeby robiąc zakupy dla swoich zwierzaczków, kupili więcej karmy i podali adresy na PW.
3. W przyszłą niedzielę zrobimy rajd po warszawskich forumowiczach, zbierzemy karmę i zawieziemy do Konstancina. Akcję możemy powtarzać w każdy weekend.

Ja już mam przygotowaną karmę, głównie dla kociaków. Tylko nie mam środka transportu, żeby przerzucić do Azylu. Miałam wysłać kurierem, ale może dacie radę podjechać do mnie Ursynów?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro paź 14, 2009 14:43 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

A przeca pisałam Ci na pw, niedziele popołudniu mogłam zabrać, nie tylko z Wilanowa :roll:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro paź 14, 2009 14:49 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

slapcio pisze:A przeca pisałam Ci na pw, niedziele popołudniu mogłam zabrać, nie tylko z Wilanowa :roll:

No, ale mi głupio Ciebie ciągnąć na Ursynów. Teraz jeszcze mam chyba grypę i siedzę w domu, mam wolne w pracy, nie wychodzę z chałupy. To co - jutro popołudniu?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro paź 14, 2009 16:37 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

Bez szans. W niedzielę jechaliśmy do weta, tylko byśmy troche nadłożyli drogi. Jutro musiałabym jechać specjalnie a nie mam ani auta, ani czasu na stanie w korkach przy założeniu że Kuba by ze mną pojechał/pożyczył honkera :(
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Sob paź 17, 2009 18:35 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

Może Vega36 jeszcze się odezwie.

Marcelibu

Post » Pon paź 19, 2009 11:35 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

w rejonie ronda ONZ jest do odebrania dla Azylu kilka kartonow gazet czy ktos kto bedzie jechal do azylu bedzie mogla wpasc i je odebrac :roll:
dziewczyna ktora je mam nie jest zmotoryzowana i nie moze ich dostarczyc do Azylu :(

Asia Ronda

Post » Śro paź 21, 2009 13:56 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

Zwracamy się z apelem do przyjaciół i sympatyków Azylu o pomoc finansową.

W ciągu ostatniego tygodnia na prośbę dwóch Ośrodków Opieki Społecznej w Warszawie przyjęliśmy dwadzieścia kotów od schorowanych osób w podeszłym wieku. Zwierzęta są kilkuletnie i w bardzo złym stanie zdrowia. Przed sterylizacją/kastracją konieczne będzie ich wyleczenie, w związku z tym wykonanie szeregu badań, testów, zakup specjalistycznej karmy i drogich leków oraz zapewnienie im codziennej opieki weterynaryjnej. Musieliśmy też ponieść dodatkowe koszty adaptacji oddzielnych pomieszczeń dla każdej grupy kotów. W związku z panującymi chłodami zmuszeni jesteśmy dogrzewać te pomieszczenia olejakami. Nie jesteśmy przygotowani na takie niespodziewane wydatki, ale koty nie miały się gdzie podziać, a inne organizacje odmówiły pomocy. Listy dokumentujące tę sytuację zamieszczamy poniżej. Najcenniejsze byłoby dla nas wsparcie finansowe (w tytule przelewu proszę wskazać "darowizna-20 kotów") ale każda forma pomocy będzie dla nas ratunkiem (karma, transport do weterynarza). Z góry dziękujemy za pomoc.

Asia Ronda

Post » Śro paź 21, 2009 21:45 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

Hop!

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro paź 21, 2009 22:21 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

Asia Ronda pisze:Zwracamy się z apelem do przyjaciół i sympatyków Azylu o pomoc finansową.

W ciągu ostatniego tygodnia na prośbę dwóch Ośrodków Opieki Społecznej w Warszawie przyjęliśmy dwadzieścia kotów od schorowanych osób w podeszłym wieku. Zwierzęta są kilkuletnie i w bardzo złym stanie zdrowia. Przed sterylizacją/kastracją konieczne będzie ich wyleczenie, w związku z tym wykonanie szeregu badań, testów, zakup specjalistycznej karmy i drogich leków oraz zapewnienie im codziennej opieki weterynaryjnej. Musieliśmy też ponieść dodatkowe koszty adaptacji oddzielnych pomieszczeń dla każdej grupy kotów. W związku z panującymi chłodami zmuszeni jesteśmy dogrzewać te pomieszczenia olejakami. Nie jesteśmy przygotowani na takie niespodziewane wydatki, ale koty nie miały się gdzie podziać, a inne organizacje odmówiły pomocy. Listy dokumentujące tę sytuację zamieszczamy poniżej. Najcenniejsze byłoby dla nas wsparcie finansowe (w tytule przelewu proszę wskazać "darowizna-20 kotów") ale każda forma pomocy będzie dla nas ratunkiem (karma, transport do weterynarza). Z góry dziękujemy za pomoc.

Chciałam wpłacic na te biedne futerka, ale nie wiem na jakie konto :roll:
gdzie mam szukac nr konta czy mzoe mi ktos poda :)
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Śro paź 21, 2009 22:38 Re: Azyl w konstancinie prosi o pomoc

Fundacja Św. Franciszka "Pomóż zwierzętom - naszym małym braciom"
05-520 Konstancin - Jeziorna

Numer konta bankowego:
38 10600076 00004048 30197758
z dopiskiem: "Darowizna na rzecz fundacji"
http://101kotow.pl/pomoc.html

katikot