Pń-kotka z urwanym ogonem! Mam DOMEK :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 9:58 Re: Pń-Dębiec : kot z świeżą raną po urwanym ogonie HELP!!!

biedna kicia
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto wrz 29, 2009 9:59 Re: Pń-Dębiec : kot z świeżą raną po urwanym ogonie HELP!!!

Powtórzę to, co wcześniej pisałam. Mogę pomóc z transportem, ale kto pomoże z łapaniem?

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto wrz 29, 2009 10:46 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Dopiero znalazlam watek (przy okazji mam wielka prosbe do Poznanianek, jesli potrzeba pomocy piszcie do mnie na PW albo dzwoncie- tel. 500 38 39 28. Ostatnio rzadko moge bywac na forum :oops: )
Moge pomoc przy łapaniu (niestety nie mam klatki, ale moze bysmy polaczyly sily z Dużą von Focha:) ), transport tez mam, ale moim samochodem 2 miesiace temu wozilam koteczke z pp, wiec nie wiem czy jest bezpieczny :(
Dzis nie moge, ale reszta tygodnia po 15.30 jest OK.
Sciskam i przepraszam, ze tak pozno sie zglaszam :oops:

Niestety nie moge wziac koteńki do siebie, bo mialam niedawno pp w domu :( Moze znajdzie sie ktos, kto moglby ja przetrzymac na czas leczenia...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto wrz 29, 2009 12:19 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy :D

Ja mimo wszystko nadal myślę, że jak ona taka dzikadzicz, to może najlepiej będzie jak wróci w to samo miejsce?
Choć okolica nie jest zbyt bezpieczna - obok bardzo ruchliwa ulica :?
Do tego skoro kotka, to pewnie za chwile będzie problem z kociakami ...

Inna sprawa - ciekawe, czy przyjdzie w taki deszcz :?
Też poluję na koteczkę na działkach i też mam wątpliwości, czy dziś będzie.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 29, 2009 14:07 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Ja za chwilę spadam z pracy i jadę łapać moją działkową.
Będę pewnie dopiero wieczorem.
Jakby co, tel. do Darka jest na 1.stronie.
Obrazek

Avian

Post » Wto wrz 29, 2009 14:33 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

FKP ma klatkę łapkę jak potrzeba to jest :)
wolna jedna nasza klatka wystawowa jest u puss
sprzęt da się zorganizować
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Wto wrz 29, 2009 21:56 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Dopiero się melduję, jakieś wieści?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Wto wrz 29, 2009 23:10 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Avian się w tym wątku nie odezwała. Ten jej kolega, z tego co zrozumiałam, jest teraz w pracy. Tu są potrzebni łapacze. Czy ktoś się z kolegą Avian skontaktował? Mieszkam tuż obok. Cały czas o tym myślę, ale nie dam rady złapać dzikiego kota... Mogę pomóc, ale bez kogoś doświadczonego nie da rady.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Śro wrz 30, 2009 6:59 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

filo pisze:Avian się w tym wątku nie odezwała. Ten jej kolega, z tego co zrozumiałam, jest teraz w pracy. Tu są potrzebni łapacze. Czy ktoś się z kolegą Avian skontaktował? Mieszkam tuż obok. Cały czas o tym myślę, ale nie dam rady złapać dzikiego kota... Mogę pomóc, ale bez kogoś doświadczonego nie da rady.

Chetnie pomoge, chociaz doswiadczenia w łapaniu Dziczek tez nie mam :oops:
Mozna sprobowac bez klatki, jesli sie nie uda skontaktuje sie z Anią Z i wezme klatke łapke z FKP :D .
Zadzwonie do kolegi Avian i napisze co i jak.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro wrz 30, 2009 7:02 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Dzięki Jerzykowka - na razie nie dzwoń, tak do południa, niech chłopak odeśpi nockę ;)

Nie pisałam już wieczorem, bo Darek był w pracy więc i tak d..a blada.

Myślałam jeszcze wieczorem o kotce i chyba macie racje - nie brałam pod uwagę jednego : jeśli to dzikusek to pewnie do opatrzenia rany będzie potrzebna narkoza, być może potrzebna będzie amputacja reszty. Faktycznie będzie potrzebowała jakiegoś przechowania, choć dzień, może dwa.

To wszystko coraz bardziej się komplikuje :(

(a moja działkowa znów wczoraj nie przyszła, więc dziś znów mam wieczorem łapankę :evil: )
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 30, 2009 7:56 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Dzieki Avian, zadzwonie po 12.00 :D Zapytam jak widzi szanse zlapania kotki bez klatki, jesli mizernie to sprobuje dzisiaj podjechac po klatke.

Mozna sprobowac zostawic kotke w szpitaliku, ale musialybysmy zrobic jakas zrzutke pewnie.

Mysle jeszcze o moim tarasie, na ktorym można by ustawic klatke. Ale chyba wirus pp tez tam "siedzi", bo to straszne swinstwo jest.

Cos musimy wymyslic!!!
Odezwe sie po rozmowie z kolega Avian.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro wrz 30, 2009 11:41 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Wlasnie rozmawialam z Panem Darkiem. Kota od wczoraj (zaczelo padac) nie moga znalesc, ale jedzenie znika. Nadal szukaja, jak tylko sie pokaze, Pan zadzwoni do mnie. Postaram sie dzisiaj umowic z Anią Z. w sprawie klatki łapki, bo ponoc nie ma zadnych szans na inne zlapanie tej bidy:( Klatke załaduje do samochodu i bede "w pogotowiu". Wlasciwie to najlepiej by bylo gdyby klatka znalazla sie juz u Darka, a ja przyjechalabym po zlapaniu kotka (mieszkam w Kiekrzu wiec dojazd chwile trwa) i zabralabym do weta. Sama nie wiem :roll: :wink:

Rozmawialam wstepnie z wetką, jesli bedzie taka potrzeba zatrzymaja kota w szpitaliku.
Teraz najwazniejsze zeby sie znalazł i zeby udalo sie go zlapac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro wrz 30, 2009 12:17 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

A skąd by trzeba było odebrać klatkę? Może bym jakoś podrzuciła Darkowi?

Jerzykowka dzięki :1luvu:
Tak myślałam, że kota się deszczu wystraszy :(
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 30, 2009 12:27 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

wstępnie umówiłyśmy się z Asia na odbiór klatki i podbieraka (trzeba tylko kijek do podbieraka skombinować bo to nówka sztuka i jeszcze nie ma kijka ;) )
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Śro wrz 30, 2009 12:28 Re: Pń-Dębiec kot z raną po urwanym ogonie - POMOCY przy łapaniu

Avian pisze:A skąd by trzeba było odebrać klatkę? Może bym jakoś podrzuciła Darkowi?

Jerzykowka dzięki :1luvu:
Tak myślałam, że kota się deszczu wystraszy :(

Klatka i podbierak czekaja na Winogradach u Ani :1luvu: z FKP - do odbioru po 16.30. Avian, gdybys mogla odebrac i podrzucic Darkowi byloby super. Jesli nie, ja odbiore dzisiaj i zawioze Darkowi jutro po pracy.
Wyslij mi prosze SMS (500 38 39 28), bo ja oczywiscie zgubilam Twoj nr telefonu :oops: , a za chwile jade do lekarza wiec bede bez dostepu do netu.

Nie bedzie potrzeby wykorzystania szpitalika :D , bo Darek przetrzyma kota u siebie :D Na leczenie bede ja dowozic, moze ktos jeszcze sie zglosi. Klatki wystawienniczej uzyczy rowniez FKP, tyle ze trzeba ja odebrac od Puss. Jesli nikt sie nie zglosi zajme sie tym jutro :wink:

Zeby tylko kotek sie predko pokazal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]