Pń wyrzucona Milunia z działek - domek na horyzoncie ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 22:00 Re: Pń : tymczas poaborcyjny pilnie poszukiwany !!!

Kotka będzie w transporterku, bo klatka rozłożona to jednak nie aż tak mała i nawet do mojej ciężarówki nie wejdzie ;) Chyba 1m x 0,7m.

Dzisiaj po południu kici nie było, myślę, ze będę się szykować na wtorek, bo poniedziałki w lecznicach są zawsze trudne dla wetów. Kotkę będę chciała zawieźć rano, żeby mogła być jak najwcześniej ciachnięta. Pewnie będzie do odbioru po południu.
Rozmawiam jeszcze z jednym DT bliżej mnie, będziemy w kontakcie.

Kotka nie była badana pod kątem chorób zakaźnych - jednak możesz być spokojna, białaczką nie zaraza się tak od razu, potrzeba dłuższego i intensywnego kontaktu (np wylizywanie się, pogryzienie). Poza tym, nie widać żadnych objawów chorobowych - nie smarka, oczka czyste, kota radosna, jedynie dość chuda ... Jest przyjazna w stosunku do moich działkowców, trochę obrywa łapą od drugiej "nowej" - rudej Aldony.

Ruda też będzie ciachana już niedługo, może też Cię wykorzystam wtedy ? ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt wrz 25, 2009 22:19 Re: Pń : tymczas poaborcyjny pilnie poszukiwany !!!

OK, w takim razie czekam. Co do Bożeny - wg mnie może być (jeśli nie będę akurat miała delegacji). Ale zobaczmy, jak będzie po tym pierwszym razie, bo musiałam ostro walczyć z panikującym TŻ, który boi się, że dzieci pozarażają się od "pacjentki" nie wiadomo czym, a kotka będzie miauczeć po nocach, więc on z dziecmi będzie musiał się na ten czas przenieść do swoich rodziców :ryk:

Berute

Od: Czw wrz 24, 2009 21:04

Post » Pt wrz 25, 2009 22:24 Re: Pń : tymczas poaborcyjny pilnie poszukiwany !!!

ze spokojem ;) pamiętam, gdy trafiła do mnie Esme - kotka z Konstancina. była po sterylce aborcyjnej, wykonanej w ostatnim momencie. brzuch jej wisiał do podłogi, gdy do mnie trafiła, jeszcze miała szwy.

szybko doszła do siebie, nabrała ładnie ciałka.
i wróciła do Warszawy, bo tam znalazł ją jej nowy dom :)

zresztą, anna57 miała w Poznaniu kotkę, którą sterylizowałyśmy aborcyjnie już w ostatnim możliwym momencie.
wszystko ułożyło się dobrze, a Migotka znalazła wspaniały dom.
trzymam kciuki :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon wrz 28, 2009 8:02 Re: Pń : tymczas poaborcyjny pilnie poszukiwany !!!

Kotka wczoraj była cały dzień, mam nadzieję, ze dzisiaj też będzie.
Zamknę ją w altanie do rana, może się nie pozabija z chłopakami :oops:
Dopiero wtedy będę mogła umawiać zabieg, mam nadzieję, ze pani dr będzie miała moce przerobowe ...

Tak Milusia prezentowała sie przy niedzieli - odnoszę wrażenie, ze ma już trochę więcej ciałka ... i trochę więcej brzuszka :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 28, 2009 21:42 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany ! Łapiemy - dzis brak

Kocica chyba wyczuła pismo nosem i dzisiaj się nie pojawiła :evil:

Klatka, kuwetka, posłanko, cały wikt i opierunek przygotowany - tylko nie ma głównej zainteresowanej.
Jutro druga próba ...

Proszę domki tymczasowe o cierpliwość, ja nawet sie nie umawiam na dzień z wetką, bo nie wiem, kiedy zołzucha zechce się pojawić.
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 28, 2009 22:30 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany ! Łapiemy - dzis brak

Domek też w gotowości; miałam nadzieję, że będąc jutro w Poznaniu ją przejmę...

Berute

Post » Pon wrz 28, 2009 22:31 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany ! Łapiemy - dzis brak

Domek też w gotowości; miałam cichą nadzieję, że będąc jutro w Poznaniu ją przejmę...

Berute

Post » Wto wrz 29, 2009 19:46 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany ! Łapiemy - dzis brak

No i znów klapa - nie ma :evil:
Czyżby wyczuła pismo nosem?
Dzisiaj to pewnie przez deszczową pogodę, połowa kotów mi się nie pokazała na działce.
Jutro kolejna próba ...
Obrazek

Avian

Post » Wto wrz 29, 2009 20:28 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany ! Łapiemy - dzis brak

:D

Berute

Post » Śro wrz 30, 2009 19:24 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany ! Łapiemy - dzis brak

Chyba mnie trafi normalnie - nie przyszła :evil: :evil: :evil: Kiciałam, klikałam klikerem, dzwoniłam kluczami ... nie mam pojęcia, gdzie ona mieszka.
Była rano, jak byłam w pracy :evil:
Czarowała mruczeniem moją mamę ;)

Przed pracą zabranie sie nie uda, bo dla hrabianki za wcześnie, ona przychodzi ok.9 ;)
No i nie wierzę, że jest wtedy na głodniaka ...
A zamknąć jej w altance też sie nie da, bo reszta kotów sobie tam śpi ... i załatwia w kuwecie :twisted:
Mają otwarte okno w ciągu dnia.

Jak tu się umawiać z panią dr :roll:

Berute, czekasz cierpliwie? ;)
Zapytam, czy w sobotę też jest możliwy zabieg - wtedy będzie więcej możliwości złapania :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 30, 2009 19:55 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Łapię - 3.próba-klapa

:D Ona czuje, co się święci!

Berute

Post » Czw paź 01, 2009 11:20 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Łapię - 3.próba-klapa

One mają szósty zmysł :?
Za łapankę :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 01, 2009 19:29 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Łapię - 3.próba-klapa

Jest !!! JEST !!!
Złapana :dance:
Zamknęłam ją w altanie razem z chłopakami, mam nadzieję, ze nie zrobią sobie krzywdy ...
Na razie patrzyli na nią bykiem ;) a Milusia położyła się w kąciku grzeczniutka :D

Berute, gotowa?
Mam całe wyposażenie przygotowane - klatkę, posłanko, pokłady, kuwetkę, żwirek i żarełko. Chyba o niczym nie zapomniałam.
Podasz mi adres na priv?
Sterylka umówiona na 12, mam nadzieję, ze do 16 się dobudzi, bo chciałabym ją odebrać zaraz po pracy.
Do Biedruska to pewnie spokojnie godzinę pojadę, jak nie więcej - godziny szczytu ...
Napisz, czy może być tak ok.17, czy może inna godzina będzie odpowiedniejsza - wtedy kotę przechowam w transporterku.
Obrazek

Avian

Post » Czw paź 01, 2009 21:04 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Super ! :D Za udaną sterylkę :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 01, 2009 22:20 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Avian, zapomniałam, Ci przez telefon powiedzieć, że zamontowaliśmy właśnie drzwi do garderoby - to drugie, oprócz łazienki pomieszczenie, w którym mogę ulokować kicię. Może nawet lepsze, bo praktycznie przez nas nieużywane, więc Milka by miała spokój (w łazience dzieci potrafią zrobić niezły raban). Zobaczysz na miejscu. Czekam i trzymam kciuki za zabieg.

Berute

[poprzednia][następna]