[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 09, 2009 19:52 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kota przyszła, ja Zenia szybko do łazienki :) Kota zjadła, pochodziła po domu, powąchała wszystko, zaczęła warczeć... i nie chciała zostać... :( Szykuje się kolejna noc poza domem :( Jestem cierpliwa...
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł głaskać tygrysa.

jamaria

Od: Śro wrz 16, 2009 16:35

Post » Pon lis 09, 2009 23:04 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

no i nie wiadomo kiedy stuknęła kolejna stóweczka stron - pora na kolejną odsłonę [Białystok6] :lol:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto lis 10, 2009 8:43 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

1969ak pisze:
Basica pisze:Uleńka nie oddawaj Mela
Nie oddaję, zostaje u nas :) No i mam 3 koty. Moja mama się załamie jak się dowie :wink:

Gratulacje :ok:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Wto lis 10, 2009 10:49 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

jamaria pisze:Kota przyszła, ja Zenia szybko do łazienki :) Kota zjadła, pochodziła po domu, powąchała wszystko, zaczęła warczeć... i nie chciała zostać... :( Szykuje się kolejna noc poza domem :( Jestem cierpliwa...
Jak pisały dziewczyny - trzeba cierpliwości, Kota powinna powoli oswajać się z nowym. A jak nie pomogą "naturalne" metody to jest też Feliway - kocie feromony w sprayu lub dyfuzorze do kupienia w prawie każdym sklepie zoologicznym np. tu http://animalia.pl/szukaj.php?search=Fe ... ubmit.y=21 albo Allegro http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... category=0 Są też krople Bacha.

Szałwia pisze:Ula, gratuluję dokocenia... tylko w sumie Tobie Mela czy Melowi Ciebie gratulować? :D
monia3a pisze:
1969ak pisze:
Basica pisze:Uleńka nie oddawaj Mela
Nie oddaję, zostaje u nas :) No i mam 3 koty. Moja mama się załamie jak się dowie :wink:
Gratulacje :ok:
Dzięki dziewczyny! Tak chyba miało być od początku. Mel długo siedział u nas i mój mąż zastanawiał się czy go nie zostawić. Ale pojawił się ten dobry :twisted: :twisted: domek i pojechał. A jak teraz oddać tego chłopaka, który ma więcej szczęścia niż kociego rozumku (bo jakimś sposobem trafił to P. Iwony, która zna ludzi z TOZ i wiedziała gdzie zadzwonić) do domu, gdzie 3 dorosłe osoby nie wiedzą czego chcą i nie potrafią dojść do porozumienia? Dostaliśmy drugą szansę i wykorzystaliśmy ją.

A ja zaczynam się bać wchodzić na bialystokonline.
Znalazłam takie ogłoszenie i zastanawiam się czy to nie jakiś nasz rudzielec,
http://www.bialystokonline.pl/ogloszeni ... 5&strona=2
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Wto lis 10, 2009 12:46 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Agatko czy znajdzie się jakiś domek tymczasowy dla [ tak na moje oko 3 miesięcznego] malucha ? Dzisiaj dołączył w trakcie karmienia osiedlowych bezdomniaków.Na razie jest z innymii kotami w ich kryjowce w przyśmietnikowej rupieciarni.Nie jest dziki i wygląda na pierwszy rzut oka nieżle-chyba musial ktoś go wczoraj podrzucić.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Wto lis 10, 2009 14:19 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Jakby ktoś coś potrzebował to będę składać zamówienie w krakvecie :)
Obrazek Obrazek

plinka

Od: Sob paź 13, 2007 16:03

Post » Wto lis 10, 2009 16:25 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Pani z mojego szkolnego sklepiku chce wziąć dwie kotki lub jednego kocurka. Wysyłała Aga do Ciebie smsa w tej sprawie. Zaprosiłam ją na Mruczenie. Powiedziała, ze przyjdzie z zamiarem adopcji kotów. Także proszę szorować i pucować swoje kociaki :mrgreen: Wydaje mi się, że miała chrapkę na Colargola Jani..
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto lis 10, 2009 18:26 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Właśnie pożegnałam ukochanego JANTOSIA i umiłowanego COLARGOLA.
Odjechali.

W zamian mam SEKSTET: Czarno - Czarni.
Już wiem, że wśród nich będzie PENELOPA i EURYDYKA, a może i AFRODYTA.
I są kawalerowie: bardzo mali i bardzo śmiali.
Na pewno będzie to wspaniały ZESPOLIK, grający na różnych instrumentach, w różnej tonacji i o różnej barwie dźwięku...
Tylko jak ich odróżnić wizualnie?
Może oznakować.
Podpowiedźcie: jak?

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto lis 10, 2009 18:28 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

wiecie co....za grosz nie macie sumień :evil: tylko co przyjechały do mnie dwa cudeńka...jedno rude a drugie puchate....i już ktoś chce oglądać i być może zabrać mi rude....a ktoś inny się przymierza na mruczeniu do gwizdnięcia mi puchatego :placz: ja się tak nie umawiam :P....nie oddam, chcecie to wyrywajcie a nie oddam :evil:

edit: zabrali rudeeeeee :crying: :crying: :placz: raz miałam szczęście dostać coś rudego i to tylko na chwilkę :evil:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Wto lis 10, 2009 23:08 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Basico, to tak specjalnie, żebyś się nie przyzwyczajała ;).

Dzisiaj Bajka została wysterylizowana, jeszcze dochodzi do siebie. Dzięki za transport - Melbie za odwiezienie, Agacie za przywiezienie. Dziękuję pięknie.

I uwaga: gdyby do kogokolwiek zapukała Aga, to natychmiast na dół, po schodach i zobaczyć co tam taszczy. Bo potrafi wiele, a nie powinna. A czasami trudno przewidzieć, co może mieć ze sobą :).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto lis 10, 2009 23:35 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Szałwia pisze:
I uwaga: gdyby do kogokolwiek zapukała Aga, to natychmiast na dół, po schodach i zobaczyć co tam taszczy. Bo potrafi wiele, a nie powinna. A czasami trudno przewidzieć, co może mieć ze sobą :).

Agatka zawsze jest w pakiecie z czymś :twisted:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto lis 10, 2009 23:46 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

tak dla urozmaicenia i pochwalenia moją 1/2 kociej rodziny kochane dwie rudości :mrgreen: większy ok 8 miesięcy, a malutki ok 12 tygodni

http://img260.imageshack.us/i/obraz044q.jpg/

oraz nasz trzeci, a raczej pierwszy i najważniejszy członek naszej kociej rodziny moja 19-sto letnia seniorka Pasia :1luvu:
http://img265.imageshack.us/img265/249/obraz130e.jpg

i jeszcze, żeby nie było za mało czwarty członek naszej rodzinki czarna kochana czteromiesięczna Pysia

http://yfrog.com/0xobraz046wj

:D :ryk:

Basico wiem co czujesz bo ja zaledwie wczoraj przywiozłam Ciastusia do siebie i też nie zdążyłam się nacieszyć "dzieciakiem" Ciastusiem. Ale najważniejsze, że oba kotki pojechały do nowych domków. Jantoś pojechał do Lublina z bardzo fajnym małżeństwem państwo chcieli się dokocić i zapewnić towarzystwo swojemu 10tygodniowemu kociakowi również adoptowanemu . Ciastuś też już jest w swoim nowym domku został w Białymstoku, fajnie bo będzie miał domek wychodzący,ten kotek jednak takiego domku potrzebował :D

Do zobaczenia na Mruczeniu :D

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Śro lis 11, 2009 0:29 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

jania pisze:Tylko jak ich odróżnić wizualnie?
Może oznakować.
Podpowiedźcie: jak?[/color]

janiu
może trzeba im zrobić pasemka każdemu w innym kolorze :D

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Śro lis 11, 2009 8:05 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Czarnulka21 pisze:
jania pisze:Tylko jak ich odróżnić wizualnie?
Może oznakować.
Podpowiedźcie: jak?[/color]

janiu
może trzeba im zrobić pasemka każdemu w innym kolorze :D

Ale czym wykonać pasemeczki, aby nie spowodowały uczulenia?

Sześcioraczki przespały I nockę i zostawiły na podłodze swoje odchody, a 4 kuwety stały. Dostawiłam jeszcze jedną.
Rano udzieliłam im pierwszych lekcji co do korzystania z kuwet i - trzeba rzec - całkiem skutecznie, bo w mojej obecności troje załatwiało swoje potrzeby we właściwym miejscu.

Ale po opuszczeniu przeze mnie Kotkowa znowu rozległ się koci chórek. Chyba są przywiązani do LUDZI!?

Są bardzo milusińskie, wyjątkowo sympatyczne CZARNUSZKI ABSOLUTNE!!!!!!

Miłego ŚWIĘTA NIEPODLEGŁOŚCI naszej OJCZYZNY!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro lis 11, 2009 11:16 Re: [Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Czarnulka 21 - prześliczne masz kociaczki. Mam w domu kotkę Matyldę zupełnie podobną do Twojej ślcznej Pysi. Mam pytanie: jakie jedzonko preferuje ta kicia, bo moj a 2 - latka je baaardzo mało i tylko ściśle określony pokarm więc czasami zastanawiam sie czy inne szylkretki sa też takie nieciekawe do jedzonka :D
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

[poprzednia][następna]