Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KOTÓW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 20, 2008 20:16

ajmk pisze:Ja jeszcze raz ośmielam się zabrać głos w sprawie frontline. Właśnie na forum dowiedziałam się, że frontline spray można rozpylać w identyczny sposób jak spot-on... Rozgarnąć sierść i prosto na skórę. ja to stosuję u swoich domowych. Dlatego zaproponowałam... Bo ta duża butla sądzę, że na całe stado by starczyło. Znam jedną osobę, której raz jeden jedyny udało się załatwić tę wielką butlę za 40 zł. 8O Ja zapłaciłam tyle za swoją małą 100 ml. Duże normalnie chodzą po 80 zł. Fiprex też znam, bo kiedyś stosowałam u psów. No ale nic... Ja moge już tylko pokibicować, aby wszystko się udało jak najtaniej. :D

A co powiecie na Dektomax? 50 ml kosztuje okolo 150 zl, a dziala na wszelkie pasozyty i zew.i wew. wiec i odrobaczanie z glowy na 1 kota o wadze 5 kg potrzeba 0,5 ml......

bouvi

Od: Śro lis 30, 2005 11:57

Post » Śro lut 20, 2008 20:55

[/quote]Pani Iza karmi CODZIENNIE ponad 100 kotów - makaron gotowany z rybą to jest to co kociska wcinają i bardzo sobie chwalą, do tego sucha (jak jest) i czasem trochę puszki - na okrasę.
20 zł dlatego, że zależy nam na systematycznej, comiesięcznej pomocy kotom...jeśli ktoś ma więcej - adoptuje dwa albo i trzy koty ;)
Moje koty też jedzą fanaberyjnie, ale te u Pani Izy nie mają wyboru - bo to jest pewnie ich jedyny posiłek ...[/quote]
Szkoda, ze moje matolki nie umieja czytac-chetnie bym im to pokazala:(.
Pomysle pomysle nad jakas forma pomocy.

bouvi

Post » Śro lut 20, 2008 20:58

Niestety nie znam tego preparatu.
Skoro potrzebne są igły (ponad sto igieł i strzykawek 8O ) to rozumiem, ze mówimy o robieniu zastrzyków - obawiam się, że to niezbyt wygodne dla karmicielki, bo to przecież w większości zdziczałe koty.
Dzięki za radę, porozmawiamy z weterynarzem i o takiej opcji. :)
Kwestia jak to dokładnie wychodzi cenowo na 1 kota.

A 20 zł jest odpowiednią kwotą dlatego, że mówimy o pomocy w przetrwaniu.
Niestety :(
Ale zawsze można adoptować kilka kotów lub na wyżywienie "swojego" kota wpłacać większe kwoty.
Można też dorzucać się do zbiórek dodatkowych, np. na karmę dla kotów, które nie mają wirtualnych opiekunów.
Myślę, że nikt się nie skarży, że chciałby tym kotom podarować więcej, a tu nie ma takiej możliwości :wink:
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Śro lut 20, 2008 21:07

Jest to preparat, ktory ma szerokie zastosowanie w hodowli trzody chlewnej. Dziala nie tylko na "robalki wew."- rowniez na zew. i to nie tylko pchly ale i swiezbowce. W weterynarii kotom i psom podawany takze w leczeniu nuzenca- dobre efekty. Koszt jednorazowej dawki to okolo 1,5 zl na kota, dobrze jest zastrzyk powtorzyc po plus minus tygodniu.

bouvi

Post » Śro lut 20, 2008 21:17

Wszystkich zapraszam do drugiej części wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2856671#2856671
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

[poprzednia]