Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ale jak pomoczyłam w mleku to sie zrobiła ciapa i kot tego nie chciał jeść. I prędzej mi lisi ogon wyrośnie niż tata kupi karmę royala.[/quote]Gosia_kitty pisze:
Sama ich nie próbowałam. u mnie Royal był skuteczny.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Gosia_kitty pisze:SEER TY CHOLERO!!! Royala w mleku? NIGDY!! JA DO CIEBIE SIŁY NIE MAM! NA 99 STRONĘ ZAJRZYJ TY CIEMNIAKU!! Ty IDIOTO!!
To dokładna kopia. Ja royala mu kupowałam w ciechanowie, ale przestałam. Wcina purinę dla kastratów.Gosia_kitty pisze:Ale jak pomoczyłam w mleku to sie zrobiła ciapa i kot tego nie chciał jeść. I prędzej mi lisi ogon wyrośnie niż tata kupi karmę royala.beheta pisze:Gosia_kitty pisze:Oooo, a co robić jak kot nie chce jeśc suchego? Ja mu cały czas daje mokre, ale czy można mieszać?
jeśli jeszcze nie próbowałaś, to polecam karmę Royal Canin Exigent - jest to karma dla wybrednych i bardzo wybrednych kotów. na niej nauczyłam mojego Behemota jeść suchą karmę. wcześniej, podobnie jak Twój kotek, nie chciał wcale jeść suchego.
słyszałam też o różnych metodach przekonywania do suchego. m.in.:
- stopniowe dosypywanie coraz większej ilości chrupek do mokrej karmy,
- moczenie karmy np w rosołku z kury, albo wodzie - robienie papki
- dolewanie oliwy z pestek winogron, albo z oliwy.
Sama ich nie próbowałam. u mnie Royal był skuteczny.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Niucha pisze:kot mojej znajomej je tylko suchy kitekat (czego mu współczuje nie ze względu na rzekomą marną jakość, ale z powodu jednostajności :/ ) i ma się bardzo dobrze, a co szczególnie dziwne ma przepiękną, błyszczącą sierść...ciekawi mnie to bo nawet mój kot który jada lepiej takiego ładnego futra nie ma...
Użytkownicy przeglądający ten dział: muza_51 i 82 gości