Polina pisze:Dark Angel pisze:wistra pisze:Poleccie mi prosze jakas karme z ryzem. Kot zle reaguje na kompletny brak zboz (zdrowy). Wlascicielka mowi o greenwoods, ale tam chyba jest sam ryz...
A, i nie rybna. Tu widzialam ze marinesse polecacie, ale ryba odpada
Royal Canin Sensitivity Control. Ryż + kaczka. U mnie są trzy wrażliwe kocie brzuchy i tylko to mogą jeść wszystkie bez problemów gastrycznych. Plus, że bez problemu możesz nabyć opakowanie 400g u weta na próbę, a potem zamawiać sporo taniej w necie (ja swego czasu kupowałam na zooarcie, ale podrożał skubany i padło na dwupaki w zooplusie).
W Royalu jest chyba jeszcze mniej miejsca niż greenwoods. Ja bym brała Greenwoods, też są małe paczki, różne smaki i wpada taniej. Zobaczcie na skład. W Royalu ryż jest na pierwszym miejscu

To praktycznie ryż z dodatkami! Moim zdaniem Greenwoods wypada niexle w porównaniu do royala, to też karma dla wrażliwców. Wzięłam kiedyś na próbę jedną paczuszkę z indykiem. Obdzieliłam nią 3 koty, mojego niejadka i 2 koty mamy. Zajadały się ze smakiem, nawet moja!
Polinka ja tez nie przepadam za RC, ale teraz np 1 moj kociaczek jest na gastro, ktore ma gorszy sklad od karmy polecanej przez Dark Angel, poniewaz zawiera kukurydzę. I przy zagazowanych jelitkach i biegunce w ciągu 4 dni karma + lek zdziałały cuda. Karmy RC weterynaryjne choc mają mniej miesa sa naprawde bardzo pomocne przy wielu schorzeniach.
Ponadto w polecanym przez Ciebie Greenwoods jest gluten kukurydziany, to najwieksze swinstwo jakie moze byc, gorsze od samej kukurydzy. Zajrzałam w skład, poniewaz zainteresowałaś mnie tą karma, sama zastanawiałam się czy nie kupić jak skonczy mi sie RC gastro.
A w polecanym przez DA RC nie ma glutenu kukurydzianego. Składniki dla kotów z problemami bardzo dobre. Fakt mało mieska. Ale to mozna uzupełnic mięskiem surowym. Wydaje mi się, ze w przypadku kotów z problemami nie mozna sie sugerowac sama iloscią mięsa w karmie, to akurat można najłatwiej uzupełnić. Nawet ktoś kto się nie bardzo zna na karmieniu kotów powinien sobie z tym poradzić.