Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 22, 2013 23:33 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Jak mi sie uda to pomoge Izie ta sama karmo co ostatnio :)

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Sob lis 23, 2013 0:10 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Jakie to wszystko smutne i beznadziejne :( Iza chora, mąż teraz też chory, problemy finansowe, problemy mieszkaniowe,a kotów nie ubywa, tylko przybywa :( Najgorsze w tym wszystkim, że ona sama to musi ogarnąć, nie wiem, czy da radę :(
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Nie lis 24, 2013 1:14 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:jeśli chodzi, o karmę to już się skończyła :( wiadomo, że idzie jak woda i to w ogromnych ilościach
zresztą koty czują nadchodzącą zimę i jedzą na potęgę
Iza zakupiła przedwczoraj wór karmy za swoje prywatne pieniądze, których już też niestety nie ma..
pewnie jutro będzie po karmie :roll:
sytuacja kiepsko wygląda, gdyż tu na miejscu nie ma już ryby, a to ratowało budżet choć i tak skromny..
teraz Iza jeździ do rybaków gdzieś dalej lecz tam kg płotki to koszt 2zł - więc 100% drożej 8O 8O ale i ta ryba zaraz zapewne już nie będzie dostępna..

prosimy o pomoc :!: bardzo potrzebna jest karma i wsparcie :!:
Iza choruje :( do tego w domu ma wydatki na konieczny remont pieców
borsuki niszczą budki więc będą potrzebne pieniądze na nowe budki ...
i przybyły nowe bezdomne koty :( razem jest ich ponad 80 :(
Iza bardzo potrzebuje pomocy żeby pomagać kociakom
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie lis 24, 2013 1:23 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

zapraszamy na bazarki - pomóżcie nakarmić ponad 80 bezdomniaczków Izy :

poszewka z Peru - rękodzieło :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=156615

kordonkowa serweta - jak mgiełka :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157744

super modne ciuszki i biustonosze - OBNIŻKA :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157766

GIVENCHY, VERSACE :
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=157768

zapraszamy do pomocy :catmilk: :cat3: :catmilk:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie lis 24, 2013 20:06 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

basidrak20 pisze:Jak mi sie uda to pomoge Izie ta sama karmo co ostatnio :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie lis 24, 2013 20:18 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

bodzia_56 pisze:Jakie to wszystko smutne i beznadziejne :( Iza chora, mąż teraz też chory, problemy finansowe, problemy mieszkaniowe,a kotów nie ubywa, tylko przybywa :( Najgorsze w tym wszystkim, że ona sama to musi ogarnąć, nie wiem, czy da radę :(

Mąż Izy musi wrócić teraz do pracy chociaż powinien zostać, nie może wziąć wolnego. Nie zmienia to faktu, że muszą się wyleczyć oboje bo będą się dalej nawzajem zarażać..

Problemy z piecami są już od wielu lat, zapychały się. Najstarszy był stawiany ponad 30 lat temu, nawet nie było go w papierach.Te piece nie wytrzymałyby już tej zimy, jeden z nich w pokoju gdzie śpią już się zapchał. Cały dzień bolała Izę głowa po nocy bo już swąd się ulatniał nawet miedzy kaflami 8O Teraz się okazało,że w środku było już ruchome całe palenisko.
A poprzedni zdun zrobił za dużo kanałów i tylko jedno kółko dlatego ten piec non stop się zapychał i cały dym leciał na mieszkanie podczas rozpalania.Tym sposobem ubiegłej zimy wyszło im za prąd prawie 1000zł za miesiąc bo Iza musiała ogrzewać mieszkanie grzejnikiem :( Żaden piec nie był sprawny, musieli wziąć wtedy człowieka i mu zapłacić, ale poprawa byłą chwilowa tutaj potrzebne było rozebranie i postawienie od nowa..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie lis 24, 2013 20:30 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Rozmawiam z Izą tak często jak tylko mogę, często po tych rozmowach mam mętlik w głowie i nie jestem w stanie przekazać tu tego... Wiem, że Iza ma potworne bóle głowy i kręgosłupa, praktycznie nie powinna dźwigać tyle chodzić i jeździć. Wiele samozaparcia kosztuje ją dotarcie do tych wszystkich kotów. Jestem pewna, że wiele osób by odpuściło bo wiem, że tak właśnie by postąpiły.. Czy ona powinna tak zrobić??

Dodatkowa choroba usadowiła się w jamie ustnej i nie pozwala jej jeść normalnie :(
Brak jej przez to smaku i apetytu, a leki brać musi jakieś wstrętne i gorzkie, które normalnie się łyka, a ona musi je ssać :?
W ten sposób niedojada i nie ma zbyt wiele siły..

W tej chwili przeraża ją nadchodząca zima :( nie wie czy da radę..
Oby tylko dała..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie lis 24, 2013 20:36 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Odchodzi Izie kolejny kot to Kubuś z Tęczy.. Dostał prawie rok życia dodatkowo po tym jak go zabrała w ubiegłym roku zimą z Lotniska w fatalnym stanie. Pierwszy raz chyba był syty, tyle głaskany, ktoś chodził koło niego podawał leki, przemywał oczka i nosek codziennie.. Pierwszy raz ktoś go szczotkował.. pierwszy raz miał wszystko tylko swoje.
Dostawał smakołyki, najlepsze rzeczy, że czasem Izy domowe koty patrzyły z zazdrością..
Teraz lada chwila odejdzie.. :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie lis 24, 2013 20:48 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:zacznę od borsuków, niestety panoszą się okrutnie :evil: jak nabrudzą w jednej budce idą sobie do następnej gdzie jest czyściutko robiąc przy tym niemałe zniszczenia, są to ewidentnie schorowane osobniki, które nie są w stanie same o siebie zadbać więc znalazły sobie wygodne lokum 8O jak nie dziki to borsuki, ech.. :(

3 dni temu odeszła w chorobie Martusia [*] nie udało się jej pomóc :cry:
Iza nie mogła jej zabrać do domu bo bała się wirusa, ale kiedy ostatecznie próbowała chociaż zabrać ją do klatki
ona nie chciała - wyrwała się resztkami sił i skierowała kroki do swojej budki. Generalnie przed chorobą Martusia była zupełnie dzika. Poszła tam do budki tak jakby właśnie tam chciała odejść w spokoju..
Kiedy odeszła do ciała niestety dobrał się lis, albo borsuk.
Dowody i wszelkie ślady wskazują, że odeszła spokojnie w swojej budce.
Tam była widziana kiedy popijała ciepłą śmietankę w ten dzień nie chciała już jeść i poszła wprost do budki.
Następnego dnia Iza znalazła ciałko wyniesione spory kawałek dalej. Niestety już niewiele z kici pozostało..
Miała 2 lata i duże prawdopodobieństwo białaczki. Była bardzo drobna i malutka, ostatnio bardzo schudła. Niewiele nawet przez ten cały czas urosła..

Żegnaj koteczko.. [*] :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie lis 24, 2013 21:00 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Parę dni temu ktoś poprosił Izę, o pomoc..
Jest to Pani Krysia 73 latka, która karmi 10 kotów, a ma 1200zł emerytury i po zrobieniu opłat wykupieniu leków ledwo jej starcza na jedzenie dla siebie.. Nikt inny tych kotów nie karmi, a bez jej pomocy zginą..
Teraz karmi je co 2-3 dni bo niestety nie ma czym.
Prosiła Izę też, o jakieś budki dla dwóch kotek, które dokarmia koło domu. Mieszkały w jakiejś szopce lecz ona została zburzona i coś w tym miejscu budują, a koteczki zostały bez jakiegokolwiek schronienia.. Resztę kotów dokarmia na działkach dość daleko od miejsca zamieszkania i tam mają tylko ją..
Ostatnio edytowano Nie lis 24, 2013 21:09 przez skarbonka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie lis 24, 2013 21:04 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Na początku listopada Iza podzieliła się suchą karmą i odsypała jej dla kotków 5-7kg, dała też jej parę dużych leszczy by ugotowała im ciepły posiłek, a akurat było bardzo zimno. Iza obiecała dać tej Pani dwie pojedyncze sypialnie zrobione z tych styropianowych pudeł, o których ostatnio Wam pisałam. Więcej Iza pomóc nie może bo nie ma z czego i nie ma jak..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie lis 24, 2013 21:12 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Nie wiem Kochani co już robić sytuacja Izy kiepska :( tej Pani również :(
może ktoś mógłby wesprzeć zakupem suchej lub mokrej karmy :oops:
dla tych 10 kotów Pani Krysi, pomóżmy im przetrwać tą zimę..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon lis 25, 2013 1:21 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

:cry: :cry: :cry:
prosimy pomóżcie - nawet najmniejsza wpłata i pomoc są bezcenne
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lis 25, 2013 19:01 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Czytam wątek po cichu, ze względów osobistych i finansowych zacznę od nowa wspierać Izę i jej stado dopiero w grudniu :( bardzo mi przykro , naprawdę . Mam tu na miejscu spore problemy plus trafił mi się zamiast bezdomnego kota ..porzucony królik miniaturka , a więc doszły kolejne koszty niespodziewane :( Na zooplus jest tylko do jutra do 12 tej w południe , promocja na 10 kg sanabelle . Moze ktoś wspomoże .. :( :cry:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Pon lis 25, 2013 22:56 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze::cry: :cry: :cry:
prosimy pomóżcie - nawet najmniejsza wpłata i pomoc są bezcenne

tak bardzo prosimy, o pomoc :oops:
w zakupie karmy lub jakieś symboliczne wpłaty :oops:
może wtedy uzbieramy na worek i Iza będzie choć mogła podzielić się z Panią Krysią by jej koty nie głodowały.. :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]