Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 02, 2013 14:51 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

W takich momentach nie ma słów, które mogłyby wyrazić nasze uczucia :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 02, 2013 22:44 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

znaleźliśmy Kropka .....
nie jest dobrze ....
Kropek jest po jakimś wypadku .... nie wiem co mu sie stało ....
Kropek nie staje na tylną łapkę, ma na niej jakis koszmarnych rozmiarów guz ....

złapalismy go do łapki bo kropek to dzikusek zupełny - szef odmówił opatrzenia Kropeczka ponieważ ..... Kropek go zadrapał 8O

czekam do jutra .... jutro przyjdzie nasza wetka ... ona na pewno pomoże Kropeczkowi .....

zakładam watek dla Kropka .... nie dam rady sama .... viewtopic.php?f=1&t=157208
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw paź 03, 2013 8:39 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

Kinniu, nie jesteś sama - ani Ty, ani Kropek.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw paź 03, 2013 9:40 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

Boże tyle biedy u ciebie Kinniu. Jakim paskudnym gatunkiem są ludzie. Nie lubisz, to nie krzywdź. Tak patrząc 1/2 swojej okolicy bym ubiła.
Mogę przytulić i tylko powiedzieć,że nie jesteś sama z tym wszystkim. :oops: Wiele z nas boryka się z problemami przerastającymi naszą rzeczywistość.
Kropciu, nie poddawaj się.

Kinnia, mimo wszystko zgłosiłabym na policję. Z obdukcją kota od weta. Nie ważne czy zadziałaja czy nie. Ważne by poszli i przepytali ludzi. By coś sie działo. Rozwiesiłam w okolicy ulotki z wypisem ustawy i prośbą o zgłaszanie na policję, do Toz-u czy innej instytucji "dziwne" przypadki zejścia kotów w okolicy. Wielu zastanowiło się . Jak truli nam koty w jednym bloku obwiesiłam całe miasto (głównie kościoły ,szkoły, poradnie...) apelem Kociej Mamy ,której otruto rodzinę a teraz trują ją i dzieci. Z podaniem bloku i ulicy. Wiesz,że uspokoiło się. Widziałam jak ludzie pod kościołem stają i dyskutują czytając. Do osoby co była podejrzana o trucie zgłosił się inspektor TOZ-u , policjant i SM. Tylko pogadał. Uświadomił jej co ja czeka. Przestraszyłą się,że bedąc nie lubiana przez ludzi (choć sie jej boją) ktoś cichcem doniesie na nią. Tym bardziej,że wisiały nasze info co grozi za krzywdzenie zwierząt.
A ten wasz wet-szef...szkoda gadać. Na jednego z wetów napisałam skargę do izby lekarsko-weterynaryjnej. Wiem,że nic mu nie zrobią ale ważne jest by wiedział,że nie jest bezkarny. Toczy się dochodzenie z kk o znęcanie się nad zwierzętami.
Wiem,że to mało. I to wszystko smutne. Dopiero od tej zimy budki stoją i nikt ich nie niszczy. Od 2008 roku się ciągnie. Nie jest to lista zasług tylko forma podpowiedzi. Może tak trzeba ruszyć. Droga wolna i wyboista ale inaczej się czasem nie da.
Trzymam kciuki za koty a przede wszystkim za Was. Tyle dobrego robisz. Bez Ciebie koty nie miałyby szans.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 03, 2013 10:35 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

To jest dobry pomysł z tym apelem społecznym. Kinnia, czy Ty będziesz uchwytna w niedzielę? możemy pogadać i bym ci chociaż ogloszenia napisała. Pozdrowienia, buziaki i głaski (te ostatnie - dla kotów),

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Czw paź 03, 2013 10:48 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

kotkubinat pisze:To jest dobry pomysł z tym apelem społecznym. Kinnia, czy Ty będziesz uchwytna w niedzielę? możemy pogadać i bym ci chociaż ogloszenia napisała. Pozdrowienia, buziaki i głaski (te ostatnie - dla kotów),

:ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw paź 03, 2013 10:56 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

Aha, tak trochę w bok od tematu - wątek ma już 100 stron. Wg zasad forum powinnaś jak najszybciej założyć nowy - przekopiowując kod do nowego tutaj i dając w pierwszym poście nowego link do tego - przypominam na wszelki wypadek. Więc zrzutka, bazarki, FB jak kto ma - żeby zwiększyć maksymalnie szanse na wyleczenie kota i znalezienie mu domu - zarówno na czas leczenia jak i na potem - DS :ok: :ok:

Alienor

Post » Czw paź 03, 2013 22:46 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

kotkubinat pisze:To jest dobry pomysł z tym apelem społecznym. Kinnia, czy Ty będziesz uchwytna w niedzielę? możemy pogadać i bym ci chociaż ogloszenia napisała. Pozdrowienia, buziaki i głaski (te ostatnie - dla kotów),

bedę uchwytna wieczorkiem ... chetnie bardzo pogadam .... ogłoszenia ... dobra myśl przyda sie i taka forma informacji dla tych :evil:

durnie ... nie będzie kotów szczury będa im chodzic srodkiem salonu
Obrazek

Kinnia

Post » Czw paź 03, 2013 22:54 Re: Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomo

no to założyłam nowy watek ....viewtopic.php?f=1&t=157231 ... skoro taki obyczaj .... chociaz do tego wątku bardzo sie przyzwyczaiłam ....
tutaj i Jazz i Carmen i Ichigo i Calineczka i Figaro i Mila i Sonia i Misza i ..... wiele futerek przewinęło się przez ten rok i 2 miesiace .... troche szkoda ... ale jak mus to mus ....
Obrazek

Kinnia

[poprzednia]