cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 22:27 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Widziałam w życiu różne rzeczy, nawet robale różniaste, ale te zdjęcia w przybliżeniu to FUJ!, obrzydliwość.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Sob mar 24, 2012 13:01 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Tasiemiec :?: Błeeeeeeech, aż mnie otrzepało. Ohyda. :? :strach: Biedna Amelka. Ja w takim razie mam pytanie- jak wyglądają zwyczajne kocie robaki? :conf:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Sob mar 24, 2012 14:27 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Cześć.

Zenuś troszkę lepiej, choć wciąż słaby, walczę o Niego. Dostaje leki, nie ma apetytu. Teraz sobie pluję w twarz bo jeszcze z tydzień temu chciałam go odchudzać (po co :? ). Teraz modlę się by zaczął jeść normalnie, nawet czekolada go nie rusza, ani mięsko, ani biszkopty. NIC :cry: Mam nadzieję jednak że to przez zęby. Karmię go na siłę. Do tego dziś kolejnego tłuszczaka wyczułam. Przestała mu lecieć krew z oczu i nosa.Stan zapalny ustępuje. Łapki już nie są takie obrzmiałe. Dopiero dziś dostałam troszkę energii, bo ostatnio bardzo wyczerpuje mnnie stan Zenka. Dziś czuje się troszkę jakby lepiej.
Do tego ten potworny ropień wielkości śliwki (w ok. genitaliów). PĘKŁ. Okropnie śmierdząca wydzielina, bardzo głęboka rana, którą musieliśmy oczyścić.To wszystko pogorszyło jego stan do tego stopnia że co chwilę w nocy wstaję i sprawdzam czy oddycha, czy na pewno czegoś mu nie potrzeba.

Axa po narzeczonym płakać - eeee......to nie w moim stylu :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob mar 24, 2012 14:33 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

ilka;) pisze:Tasiemiec :?: Błeeeeeeech, aż mnie otrzepało. Ohyda. :? :strach: Biedna Amelka. Ja w takim razie mam pytanie- jak wyglądają zwyczajne kocie robaki? :conf:

Luknij sobie :
http://www.odrobaczanie.pl/zagrozenia/t ... _kocia.htm
MIKUŚ

Post » Sob mar 24, 2012 14:41 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

No i chyba NEWS newsów 8)

KSENIA już w nowym domu.
Więcej info napiszą lukazon :1luvu:

Gratuluję kochani :kotek:
MIKUŚ

Post » Sob mar 24, 2012 15:15 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

MIKUŚ pisze:
ilka;) pisze:Tasiemiec :?: Błeeeeeeech, aż mnie otrzepało. Ohyda. :? :strach: Biedna Amelka. Ja w takim razie mam pytanie- jak wyglądają zwyczajne kocie robaki? :conf:

Luknij sobie :
http://www.odrobaczanie.pl/zagrozenia/t ... _kocia.htm

No pięknie.... Zgaduję, że tasiemca nie da się wyleczyć zwykłą tabletką na robale? Czy może choć trochę wybija to tasiemca? Właśnie się zorientowałam, że te 2-3 razy kiedy wydawało mi się, że w kupie Tygryska są zwykłe robaki i leczyłam go zwykłymi tabletkami na robale, nie miałam pojęcia, że to TASIEMIEC :!: :cry:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Sob mar 24, 2012 15:21 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

A jaka to jest zwykła tabletka na robale? :)
Tu jest wykaz http://www.molosy.pl/strona_glowna/wet/ ... azorek.htm
U mnie kot dostawał raz Vetminth, raz Cestal i raz Aniprazol - ten ostatni jest na pewno na tasiemce.

viewtopic.php?t=74644 - tu chyba lepszy wykaz
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob mar 24, 2012 15:32 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Po króciutkiej podróży w nowym domku...Wyszła z transporterka i myk pod łóżko. Potem wyszła i zaczęła zwiedzać :) Obwąchuje wszystko miejsce w miejsce, kawałeczek po kawałeczku. Powolnymi kroczkami miejsce w miejsce obeszła cały pokój. Na łóżko, za poduchy, nowa kuweta, nowe miski i jedzonko :) Zjadła całą miskę z mokrą karmą, trochę suchej karmy, kilka łyków wody i dalej zwiedzała. Po jedzeniu zaczęła mruczeć na cały pokój, mizianie z Edytą, drobna toaleta i dalej zwiedza. Potem pobawiła się myszką, pogoniła piłeczkę i chwila przerwy. Generalnie kot mega proludzki, miziasty i już ją kochamy! Szelma waruje przy drzwiach do sypialni i jak Ksenia podchodzi to słyszy syczenie i fuczenie, ale okazuje większą pewność od Szelmy :)
Na razie jest to nasza Ksenia, ale Edyta już myśli o Sayuri.

Dziękujemy KOCIEJ PRZYSTANI!!!!!!

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

Post » Sob mar 24, 2012 20:57 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

lukazon pisze:Po króciutkiej podróży w nowym domku...Wyszła z transporterka i myk pod łóżko. Potem wyszła i zaczęła zwiedzać :) Obwąchuje wszystko miejsce w miejsce, kawałeczek po kawałeczku. Powolnymi kroczkami miejsce w miejsce obeszła cały pokój. Na łóżko, za poduchy, nowa kuweta, nowe miski i jedzonko :) Zjadła całą miskę z mokrą karmą, trochę suchej karmy, kilka łyków wody i dalej zwiedzała. Po jedzeniu zaczęła mruczeć na cały pokój, mizianie z Edytą, drobna toaleta i dalej zwiedza. Potem pobawiła się myszką, pogoniła piłeczkę i chwila przerwy. Generalnie kot mega proludzki, miziasty i już ją kochamy! Szelma waruje przy drzwiach do sypialni i jak Ksenia podchodzi to słyszy syczenie i fuczenie, ale okazuje większą pewność od Szelmy :)
Na razie jest to nasza Ksenia, ale Edyta już myśli o Sayuri.

Dziękujemy KOCIEJ PRZYSTANI!!!!!!

Trzymam ,za Was OGROMNE,OGROMNE kciuki!! Ksenia to cudowna kotka i zasługuje w końcu na normalny,kochajacy dom!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob mar 24, 2012 21:09 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Oczęta przemyte solą fizjologiczną, pazurki podcięte, antybiotyk na oczkach, kropelki również :) Kochany łagodny kociak, teraz miauczy pod drzwiami łazienki i woła Edytę :), jak ogarnę to wkleję fotki bo jeszcze nie umiem ;p

lukazon

Post » Sob mar 24, 2012 21:16 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

lukazon pisze:Oczęta przemyte solą fizjologiczną, pazurki podcięte, antybiotyk na oczkach, kropelki również :) Kochany łagodny kociak, teraz miauczy pod drzwiami łazienki i woła Edytę :), jak ogarnę to wkleję fotki bo jeszcze nie umiem ;p

To ja w kolejce ustawiam się pierwsza ,czekam z niecierpliwością na fotorelacje Kseni z nowego domu :)

mar_tika

Post » Sob mar 24, 2012 21:19 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Tylko proszę o podpowiedź jak się na tym forum fotki dodaje bo wygląda, że jestem dziś informatycznym debilem ;p

lukazon

Post » Sob mar 24, 2012 21:24 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

lukazon pisze:Tylko proszę o podpowiedź jak się na tym forum fotki dodaje bo wygląda, że jestem dziś informatycznym debilem ;p

Ja wrzucam fotki na www.fotosik.pl,a później kopjuję linki .Może jest porstsza forma wklejania zdjęc ale ja jej nie znam :oops: Może dziewczyny podpowiedzą :D

mar_tika

Post » Sob mar 24, 2012 21:46 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Proszę o info czy zdjęcia się otwierają.
http://www.fotosik.pl/moje_zdjecia.html

lukazon

Post » Sob mar 24, 2012 21:50 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

lukazon

[poprzednia][następna]