DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 2:25 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

No to ja, na dobranoc zabawię się w E..n :wink:
casica pisze:(...)Smarti radośnie :piwa: :kotek: ogłasza w wątku coś takiego:
Mamy stół do sterylek (czy coś takiego, nie chce mi się szukać). Mamy też własnego weta na komornym. Tniemy więc sobie w domku razem z naszym własnym wetem, w piwnicy albo w łazience, a może w garażu koteczki i kocurki. Małe ich maciczki oraz urocze jajeczka wyrzucamy do kubełka, zakopujemy w ogródku, wrzucamy do młynka w zlewie albo cóś podobnego.
A teraz jeszcze dokupiliśmy sobie aparacik piezo :piwa: Chcecie sobie wyciąć swojego koteczka? Chcecie oczyścić ząbki? No to już, róbcie pierogi i wpadajcie :piwa: coś tam mi zwrócicie, coś tam mi oddacie i pobawimy sie razem w doktora :piwa: :kotek: :piwa: (...)

Casica :1luvu: :1luvu: :ok:
Zgadzam się z Tobą :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :1luvu: :piwa: :kotek:
Krzysiekbolo

Post » Śro sie 17, 2011 2:31 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

redaf pisze:No, ba.
Ale superpała jest najlepsza.
Vide pani Marzenia11

do poczytania z zrozumieniem :
Internet sprzyja uzewnętrznianiu negatywnych emocji. Wielu ludzi panuje nad swoimi złymi odczuciami w realnym życiu, a sieć umożliwia im rozładowanie tego napięcia np. poprzez nękanie innej bogu ducha winnej osoby. Pomaga poczucie anonimowości i bezkarności - prawdziwe dane ukryte są zazwyczaj za pseudonimami, oraz patrząc od strony psychologicznej zauważamy łatwość w poniżaniu kogoś z kim nie musimy spotykać się twarzą w twarz.

z http://cyberhate.org.pl/formy-przemocy.html
EOT
ps. (edit) Po doczytaniu polecam niektórym cały artykuł w tym o formach przemocy.. :|
pwpw

Post » Śro sie 17, 2011 2:41 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Ujujuj.
Ucz mnie lesna, ucz.
Strasz mnie lesna, strasz.
Ciekawe, dlaczego zwykle pod swoimi elaboratami na dowolny temat piszesz EOT
I zwyczajowo słowa nie dotrzymujesz?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro sie 17, 2011 8:38 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Krzysiekbolo pisze:Widziałaś tylko wyposażenie, czy też dokumenty stwierdzające, że to pomieszczenie jest zarejestrowanym zakładem leczniczym dla zwierząt "w którym przyjmuje lekarz mający prawo do wykonywania zawodu w domu smarti"?

Rozumiem, że twój wet zawsze okazuje ci takie zaświadczenia i wyposażenie, sztuka po sztuce.
Gratuluję :piwa: A wetowi współczuję 8)

Krzysiekbolo pisze:A ja myślałem że to wątek DT, gdzie szuka się DS i zbiera finanse na jego funkcjonowanie. Tak przynajmniej sugerują pierwsze wpisy w tym wątku.
A to jest wątek czysto relaksacyjny. 8O 8O 8O

To może stwórzcie zamknięte podforum. Wystarczy chyba 15 chętnych i zgoda moda. Tam będziecie mogli pisać w miłym i relaksującym tonie, nieniepokojeni żadnymi pytaniami.

A może sam sobie stwórz coś takiego?
Będziesz tam mógł jęczeć i smęcić do woli :lol:

casica pisze:Kanclerska głowa :idea: Wcale niegłupi pomysł, no i gwarantujący komfort :ok:
pwpw pisze:Żałuje, ze dziś zajrzałam na miau, ....

Uwierz, my też :(

To po co tu zaglądasz?
Aż tak Ci się nudzi?

redaf pisze:
Marzenia11 pisze:Komu???
nickowi??
jak siuę spotkamy to odpowiem - musze wiedzieć z kim rozmawiam i po co.

Nie spotkamy się.
Nie mam takiej konieczności.

Fakt. Szkoda czasu 8)

Krzysiekbolo pisze:Marzenia11
Z pokorą przyjmij połajanki ze strony smarti. Bo od :piwa: zostaniesz odcięta.

Marzenia, jak Marzenia, ale ty to chyba już zostałeś odcięty :lol:

Krzysiekbolo pisze:No to ja, na dobranoc zabawię się w E..n :wink:

Jak widać zabawa w samego siebie zdecydowanie lepiej ci wychodzi ... chociaż to takie żałosne ... bo nawet nie wiesz, kogo cytujesz :lol:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 17, 2011 9:24 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Aż się zacytuję na koniec (bo setka już stuknęła)
EdytaB_a pisze:Tak sobie myślę, że jeśli Smarti robiła by coś nielegalnego to nie chwaliła by się na prawo i lewo (zwłaszcza na Miau, wsród tylu "przyjaciół") ze swoich nielegalnych przedsięwzięć. Zakładam także, że wet Kamil posiada podstawowa wiedzę w temacie wszelkich potrzebnych papierków, dokumentów itp. by taki gabinet otworzyć i przeprowadzać w nim zabiegi nie ryzykując przy tym swoim dyplomem.
Także dajcie już sobie siana i nie bijcie niepotrzebnie piany Wy wszyscy świętsi od Boga.

Dla mnie to tyle w temacie - rozumiem , że wszyscy piszący tu na wątku chcą jedynie dobra kotów, prawda :) I żeby miały dobrą opiekę i jedzenie, żeby DT dbał o tymczasy. Leczył, szukał domów.

A co do żałoby po Carlicie - mój znajomy powiedział kiedyś, że on żałobę ma w sercu, czasem płacze wieczorem, czasem jak weźmie rzecz, która należała do zmarłego. Nie musi pokazywac wszystkim wszem i wobec swojej duszy.

A wracając do meritum tego wątku - dziewczyna szukająca buraska(ki) na dokocenie wstrzymuje się do wrześnie - teraz są w rozjazdach i nie mogli by zapewnić kici dobrej opieki. Także temat puki co aktualny.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sie 17, 2011 10:14 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

vega013 pisze:Casica mi nie odpowiedziała, redaf mi nie odpowiedziała... Dlaczego jak konkretnie pytam, to nikt mi nie odpowiada? :cry:

Bo nie ma sensu?
W kontekście tego co wypisujesz:
vega013 pisze:Czyli odpadają wizyty domowe, odbieranie porodów w stajni albo chlewie, udzielanie pomocy zwierzęciu na szosie? To moja wetka w poprzednim tygodniu złamała prawo, bo zaszczepiła moje kociarstwo u mnie w domu, a nie w zakładzie leczniczym? A dwa lata temu dokonała eutanazji kota nie dość, że w moim domu, to jeszcze w sypialni, w której kot najbardziej lubił przebywać. A ja sama o to poprosiłam. Jak nic - jestem współwinna :oops

Jak się ma piernik do wiatraka? kto protestuje przeciwko domowym wizytom? 8O

Nie wiem, część osób widzi o co chodzi, część nie widzi. Że Ty akurat nie widzisz, dziwi mnie niezmiernie. Ale może wejście w niepowtarzalną atmosferę kurnika jakoś powoduje zbiorowe gdakgdakgdak. Kurzy pęd? :roll:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro sie 17, 2011 10:16 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

O, znowu kurzy motyw?
Coraz ciekawiej :roll:

Erin

Post » Śro sie 17, 2011 10:18 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

EdytaB_a pisze:A co do żałoby po Carlicie - mój znajomy powiedział kiedyś, że on żałobę ma w sercu, czasem płacze wieczorem, czasem jak weźmie rzecz, która należała do zmarłego. Nie musi pokazywac wszystkim wszem i wobec swojej duszy.

Tak, bardzo przekonujące zwłaszcza w kontekście egzaltacyjnych tekstów o innych zmarłych kotach. Nawet tych, które ewidentnie zginęły przez bezmyślność ich opiekunki, łącznie z życzeniami wszystkiego złego dla kierowcy.
Jedynym, któremu nie zbudowano tu kapliczki, o którym kłamano, że żyje trzaskając radośnie kufelkami :piwa: był Carlito.
Nie mogę sobie darować, że trafił do smarti, na śmierć.

casica

Post » Śro sie 17, 2011 10:18 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Erin pisze:O, znowu kurzy motyw?

A jaki ma niby być? owczy zabrzmi szlachetniej?

casica

Post » Śro sie 17, 2011 10:21 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

casica pisze:
Erin pisze:O, znowu kurzy motyw?

A jaki ma niby być? owczy zabrzmi szlachetniej?

W przypadku tego beczenia, tak - jak najbardziej.
Naprawdę przeginasz :roll:

Erin

Post » Śro sie 17, 2011 10:23 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

casica pisze:
EdytaB_a pisze:A co do żałoby po Carlicie - mój znajomy powiedział kiedyś, że on żałobę ma w sercu, czasem płacze wieczorem, czasem jak weźmie rzecz, która należała do zmarłego. Nie musi pokazywac wszystkim wszem i wobec swojej duszy.

Tak, bardzo przekonujące zwłaszcza w kontekście egzaltacyjnych tekstów o innych zmarłych kotach. Nawet tych, które ewidentnie zginęły przez bezmyślność ich opiekunki, łącznie z życzeniami wszystkiego złego dla kierowcy.
Jedynym, któremu nie zbudowano tu kapliczki, o którym kłamano, że żyje trzaskając radośnie kufelkami :piwa: był Carlito.

Ej nieco przesadzasz - czepiasz sie kufelków po śmierci czy sposobu leczenia - temat wałkowany od kilkunastu stron.
Ja wpis Marzeni zrozumiałam inaczej (wiedząc wcześniej o śmierci) , że teraz za TM ma najlepszą opiekę, że nie ma bólu...
no ale nie ma co przekonywac się na wzajem, można napisać o tym następne 100 stron, z których nic nie bedzie wynikał.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sie 17, 2011 10:34 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

casica pisze:

taka teraz jesteś wrażliwa-jakoś,jak i cała reszta,w kolejce po niego nie stałaś.
trzeba go było brać i trzymać przy życiu za wszelką cenę dla własnej chorej ambicji!.

miałaś go pod nosem to czemu się dekowałaś jak był w schronie i potrzebował pomocy?
nie udawaj teraz szlachetnej-i tak Cię tu wszyscy znają z jak najgorszej strony.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 17, 2011 10:40 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Marzenia11 pisze:joshua_ada, co Ty o mnie wiesz, kobieto... jedynie masz wiedzę płynącą z własnych wyobrażeń i wizji...
uparcie twierdzisz, że aamms się na mnie gniewa i jest urazona podczas gdy ja mam z nia normalny kontakt
uparcie twierdzisz, ze zraniłam panią Renate podczas gdy działamy wspolnie i to ona mnie prosi o pomoc w róznych sytuacjach...
i tak bym mogła wiele.. sprawdź sobie jeszcze znaczenie słowa "fiksacja"..

Drobna uwaga. Marzeniu11, ciekawa jestem, czy kiedyś dotrze do ciebie, że osoby z którymi - jak to ujęłaś - współpracujesz robią to co robią WYŁĄCZNIE ze względu na koty. Że cokolwiek o tobie myślą i jakkolwiek odbierają twoje liczne insynuacje, chwyty poniżej pasa i małe wojenki zagryzają zęby - bo chodzi im o dobro "twoich" kotów? I -zaznaczam - nie czerpię tej wiedzy z "własnych wyobrażeń i wizji".
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 17, 2011 10:44 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

smarti pisze:taka teraz jesteś wrażliwa-jakoś,jak i cała reszta,w kolejce po niego nie stałaś.
trzeba go było brać i trzymać przy życiu za wszelką cenę dla własnej chorej ambicji!.

miałaś go pod nosem to czemu się dekowałaś jak był w schronie i potrzebował pomocy?
nie udawaj teraz szlachetnej-i tak Cię tu wszyscy znają z jak najgorszej strony.

Nie jestem DT.
Ubolewać należy tylko, że Twoja ambicja nie jest w takim razie bardziej chora. Bo umarł młody kot, który prawdopodobnie wcale nie musiał umierać.
A umarł bo jesteś uparta, ale niestety twój upór wynika wyłącznie z bezmyślności i braku wiedzy, nic konstruktywnego w nim nie ma.
Niczego też nie muszę udawać, natomiast śmieszne wydają się oceny dokonywane przez osobę, która upiera się, że nie sposób kogoś oceniać nie znając osobiście. Więcej konsekwencji moja droga.

casica

Post » Śro sie 17, 2011 10:49 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

sorry ale nie zamierzam kontynuować dyskusji z Tobą na żaden temat .........
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]