KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 15:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ady Furazolidon truje tyż przy okazji lamblie a można wg podręcznika dawać kociastym
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt cze 10, 2011 15:33 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wróciłam już :lol:
raczej niedam rady nadrobic całego watku -zaraz bedzie widze nowy
mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominęło-teraz bede juz na bierząco ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 10, 2011 15:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Za max 2 tygodnie wraca do mnie Justyn - czarny brat Julinki, kot wybitnie niezależny, któremu człowiek potrzebny jest do napełniania miski i sprzątania kuwety, natomiast koty generalnie kocha - zwłaszcza młodsze, z którymi można szaleć. Będę dla niego dość pilnie szukała miejsca - stajnia, strych, gospodarstwo agroturystyczne? Jakbyście wiedzieli o czymś takim dajcie znać.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 10, 2011 20:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Pysia jest przekochana :1luvu: przytulamy sie ile tylko mozna z uwzględnieniem chodzenia do pracy które jest czynnościa przeszkadzająca w przyjemnościach. Maleńka bawi się , je , kupcia i siusia oraz śpi i MRUCZY za to mruczenie królestwo oddam . Mruczy prytulona do szyi , cudo maleńkie.
Oczywiście duże koty zachowuj się nieprzyjaźnie, Pysieńka jest jednak bezpieczna mieszka sobie osobnym pokoju i w klateczce , ale ile moge to ją wypuszczam , na kanapie bawi się świetnie , polubiła też wedkę z piórkami i skórkami . Niestey polubiła tez gryżć mi palec a ząbki ma jak igiełki. Jutro będą zdjęcia .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt cze 10, 2011 20:19 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dzisiejszy dyżur nie należał do najmilszych...
Tosia krwawiła z dróg rodnych i razem z Jadzią i Wiesiem zawieźliśmy ją do Lupusa (Almavet był już zamknięty)
Jak przyszłam do KCh kotka była bardzo słaba, nie chciała ani jeść, ani pić, chciałam zmierzyć temperaturę i wtedy zauważyłam, że krwawi.
W Lupusie pani weterynarz po zrobieniu usg stwierdziła, że kotka jest w ciąży, płód był już martwy.
Pani weterynarz (nie pamiętam imion, byłam tam drugi raz w życiu- Jadzia sprostuje jeżeli będzie trzeba) powiedziała, że krwotok jest spowodowany tym,że Tosia została zaszczepiona podczas ciąży.
Po zrobieniu morfologii przyszła druga pani weterynarz i zdecydowała o natychmiastowej operacji (chwała jaj za to, że nie zwlekał z tym do rana). Tosia została w Lupusie.
Rokowania pół na pół...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt cze 10, 2011 20:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Będzie dobrze :!: Musi być dobrze :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt cze 10, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Cookie1706 pisze:Dzisiejszy dyżur nie należał do najmilszych...
Tosia krwawiła z dróg rodnych i razem z Jadzią i Wiesiem zawieźliśmy ją do Lupusa (Almavet był już zamknięty)
Jak przyszłam do KCh kotka była bardzo słaba, nie chciała ani jeść, ani pić, chciałam zmierzyć temperaturę i wtedy zauważyłam, że krwawi.
W Lupusie pani weterynarz po zrobieniu usg stwierdziła, że kotka jest w ciąży, płód był już martwy.
Pani weterynarz (nie pamiętam imion, byłam tam drugi raz w życiu- Jadzia sprostuje jeżeli będzie trzeba) powiedziała, że krwotok jest spowodowany tym,że Tosia została zaszczepiona podczas ciąży.
Po zrobieniu morfologii przyszła druga pani weterynarz i zdecydowała o natychmiastowej operacji (chwała jaj za to, że nie zwlekał z tym do rana). Tosia została w Lupusie.
Rokowania pół na pół...

Cookie jestem w szoku rano zachowanie kotki nie zapowiadało takiej tragedii boks był czysty bez krwi miski prawie puste tak mi przykro :oops:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt cze 10, 2011 21:01 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Absolutnie nie obwiniam Cię o to, że coś przeoczyłaś Bona :roll:
Jestem daleka od zrzucania na kogoś winy.

Mnie też jest bardzo przykro... :cry:
Tosia była strasznie słaba :(
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt cze 10, 2011 21:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

To juz wiadomo ze Tosie zawiezlizlismy do Lupusa wieczorem bo sie dzialo niedobrze krwawienie z drog rodnych i ogolne oslabienie, okazalo sie ze jest ciaza co najmniej 2 plody i to prowdopodobnie martwe wykazalo usg zrobiono morfologie ktora tez nie rewelacyjna b.malo plytek oraz niski poziom b.cialek.
Decyzja byla jednoznaczna aby jeszcze dzis operowac nie czekac do jutra wiec dr Karina zadzwonila po dr Hylowa ktora natychmiast przybiegla i braly sie panie do roboty to juz bylo po 20.
Jutro po 9 mam zadzwonic jak sie operacja powiodla bo sprawa jest powazna.
Nie koniecznie to szczepienie przedwczorajsze moglo byc przyczyna, moze zbieg okolicznosci, ale generalnie kotek w ciazy sie nie szczepi.
I jeszcze jedna nauczka dla nas aby kota szczegolnie mowa o kotkach znalezionych doroslych nie zaszczepiac bez uprzedniego zbadania.
Jak bedzie wszystko dobrze to jutro z Ewa ja odbieramy i na czas wydobrzenia zabiore ja, bede sie nia opiekowac.
Niestety Gosia ktora ja znalazla nie odzywa sie jak dzwonie nie odbiera tel.ani nie oddzwania, przykro mi :(
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt cze 10, 2011 21:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

No to cóż pozostaje nam czekać do jutra :( wczoraj wieczorem Tosia na moim wieczornym dyżurze też była ok bardzo ładnie zjadła, nawet jej dokładałam jedzonka. I nie zauważyłam nic niepokojacego. Marlenka dobrze że jesteś taka czujna.
Z tego co wiem w schroniskach też koty szczepią na dzień dobry, Kasia z sosnowieckiego schroniska też była zaszczepiona, jakiś czas temu pojechała na sterylkę i okazało się że była ciężarna, nie wspomnę o Lusi, która ledwo przezyła i miała 2 bardzo poważne operacje i ratując jej życie nie można było kotki wysterylizować i potem była niespodzianka :(
Martyna super, że wróciłaś do życia.
Gosiu ale masz fajnie z Pysią. Maluszki są cudne :)
Mara co ze Smołą co Pani Doktor powiedziała?
A ja już zabieram się za zakładanie nowego watku bo już 100 na karku :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 10, 2011 21:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

no a jednak rano dobrze a wieczorem nie dobrze tak bywa czy to z kotami czy z ludzmi, w kazdym badz razie dobrze ze zauwazono w pore, Marlena dzwoni do mnie ze Tosia slaba i kazalam jej zmierzyc goraczke i jak ja wziela do mierzenia do dostrzegla krew na kocyku i to byl sygnal aby natychmiast zadzialac.

W takim razie to bardzo nierozsadne co robia w schroniskach ze szczepia na dzien dobry, na dzien dobry to mozna zwierze odpchlic i to nalezy, a nie szczepic do szczepienia musi byc kot czy pies zdrowy, a skad wiadomo czy jest zdrowy, to sie okaze po kilku dniach obserwacji i badaniu weterynaryjnym ale to sa schroniska :x
W tym przypadku teraz mysle ze za predko szczepilismy te Tosie nalezalo jeszcze poczekac, wogole nie byla na ogledzinach u weta.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob cze 11, 2011 6:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

zamykam na prośbę autorki

c.d

viewtopic.php?f=1&t=128908&start=0
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia]