KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2012 12:10 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Witam. Co ze Złotookim?

Bazarek zakończony. Czekam na jeszcze jedną wpłatę :arrow: viewtopic.php?f=20&t=147761&p=9375390#p9375390, ale dziś Ci przelałam uzbierane 69 zł.
Pozdrawiam.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Wto lis 13, 2012 23:25 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Złotooki ma dalej zwichniętą łapę trzyma ją w górze, ale staje na niej, widać, że go boli, wet kazała obserwować, od jutra będę mu podawać antybiotyk, najważniejsze że wszystkie koty dziadkowe w domu, :piwa: :piwa: :piwa:
wczoraj wieczorem kładłam jedzonko jak zawsze pod drzewem, a z domku ktoś wywiał, jakiś inny kot, więc domek od razu zamieszkany, jutro i pojutrze przygotuję 3 domki, w tym 2 pójdą dla kotów pana Jurka od Mikruska, jego koty nie mają gdzie się podziać, specjalnie tam przechodzę z rana i stawiam im jedzonko, bo kręcą się głodne, więc podsuwam pod samochód pana J co mam, ale muszą być domki, córka pogada z sąsiadami i postawi się domki, to kotki będą mieć gdzie siedzieć...
w Rossmanie są dobre puszki z Winstona o smaku ryby morskiej, jak dziś nałożyłam naszym w pracy to aż pazurkiem zabierał pojemnik żeby szybciej zjeść, zakupiłam więc siatkę puszek i chrupki Whiskasa, zanim zamówi się jakiś większy zapas, a jutro muszę okryć naszą budowlę kotów z pracy folią budowlaną, żeby im nie zawiewało, no i zrobię też folię i domek koło balkonu swojego, jak co roku, bo już przymrozki zaczynają się, na nieszczęście,

Iza pieniądze już dotarły, jutro pójdę też kupię jeszcze 10 puszek Winstona dla pani Ewy, bo ma sporo bezdomniaków, i wezmę domek, który zostawiła koleżanka i który trzeba "dopracować" kupię tylko sianka i gotowe,
zamówiłam w zooplusie suchą karmę Smilla za 84,8 zł za 8 kg :ok: :ok: :ok: dzięki dziewczyny za pomoc :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw lis 15, 2012 23:45 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

doszła kolejna wpłata Iza 20,30 zł :1luvu: jutro dojdą chrupki, z których 4 kg przekażę pani Ewie która karmi bezdomniaczki w 5 miejscach, puszki na razie ma, ja z kolei kupuję puszki w Rossmanie Winstona naszym kotom w pracy i na osiedlu, psom mam zapas suchej karmy, od jutra będę stawiać też przed bramą w pracy bo przychodzi kolejny głodny psiak i podkrada naszym kotom jedzenie :( no ale jak głodny to co ma zrobić, dziś z koleżanką otuliłyśmy szczelnie domki folią budowlaną i zrobiłyśmy tylko takie małe wejście w folii, teraz ani deszcze ani śniegi nie groźne, rano wykańczam kolejny domek panu od Mikruska i domki będą stać u sąsiadów w ogródku, :piwa: :piwa: :piwa:
jutro zajdę do dziadków zobaczę jak oni i koty się miewają, :ok:
pani Aleksandra przekazała mi ciekawe fanty na bazarek z którego dochód pójdzie na surowiznę tzw bezdomniakom czyli podroby
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt lis 16, 2012 22:36 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Złotooki ma się dobrze, wszystkie koty u dziadków zdrowe i oni sami dzięki Bogu też, rano umieściłam razem z panem Jerzym solidne budy kotom, w jego bloku pod balkonami u dwóch sąsiadów, :ok: :ok: cieszę się, bo tam zupełnie te biedaki nie mają gdzie się podziać...
doszły chrupki bezdomniakom, z czego 4 kg przekazałam pani Ewie :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lis 18, 2012 14:15 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

dzięki Agnieszko i kochane sponsorki. :ok:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie lis 18, 2012 16:44 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Cieszę się, że wszystko pod kontrolą :mrgreen:
Agnieszka, 2. "setka" Ci stuknęła :ok: Czas zakładać nowy wątek!
Pozdrawiam ciepło.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Nie lis 18, 2012 21:18 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

:ok: dzięki :) a dziś wróciłam z wioski od kuzyna podrzucili im 4 psy dość duże 8O 8O i 3 koty, zawiozłam jedzenia psom, bo jedzą niestety tylko chleb, na nic innego nie stać, :oops:
cieszę się że budki stoją gdzie się da i teraz najważniejsze żeby bezdomniaki miały pełne brzuchy :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lis 19, 2012 9:56 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

:ok: :ok: :ok:
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Śro lis 21, 2012 15:14 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Agnieszko - Ela uśpiła dziś kotusia - miał koci katar -długo, długo -test na białaczkę dodatni.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Śro lis 21, 2012 19:47 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

nasze koty z pracy w apartamentach, o tej porze tylko dwa przychodzą wieczorem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pies Profesor przychodzi do pana Jurka ktoś go pogonił z naszego podwórka niestety :(
a tu zwierzaki na wiosce u kuzyna:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie gru 02, 2012 20:29 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Agnieszko - co z Tobą, czy coś się stało :?:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Nie gru 02, 2012 20:35 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

też zaglądam z pytaniem o to, jak się czujesz
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie gru 02, 2012 23:12 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

nic poza tym że kolejny kotek Maciuś nie żyje którego dałam na DT pewnej pani, która nawet mnie nie raczyła poinformować że ten kotek nie żyje co i dlaczego, ot tak smutno, że mam takiego pecha, dwa kotki wakacyjne które miały mieć przed sobą długie i szczęśliwe życie, nie żyją... :( :( :(

poza tym jak zawsze koty, do ogródka przychodzą dwa, karmię też koty pana Jurka na parkingu rano, bo panu Jurkowi ciężko jest wychodzić dwa razy dziennie, więc stawiam jakieś chrupki albo puszkę u niego pod samochodem, kotki zamieszkują domki, które żeśmy zainstalowali, w pracy karmimy z panią Olą dwa razy dziennie, dziś np rano pani Ola dała im tacę surowizny a ja wieczorem puszkę rybną i wielkie wiadro chrupek, i tak w kółko,
nie możemy też namierzyć psa Profesora i się martwię, że ktoś czy coś go przepędził i chodzi głodny, będę jednak zostawiać jedzenie za krzakiem, chociaż ostatnio przeżyłam niemiłą przygodę i przestałam stawiać jedzenie za krzakami, otóż mama mi powiedziała że suczka owczarka niemieckiego sąsiadów, która chodzi jak chce zjada jedzenie bezdomniaków, więc zaniosła wielką tacę po pasztecie, chrupki, puszki i mięsko z szyjek indyczych ugotowane, no i wepchęłam tę tacę pod kontener ze śmieciami, zadzwoniłam między czasie do córki pana Jurka żeby spytać jak pies czy przychodzi, i patrzę oczom nie wierzę, suka, położyła się na ziemi i tak długo próbowała aż tę tacę wydostała i poszła sobie na bok ją zjeść... :oops: :oops: to się wkurzyłam

wczoraj wracając w mroźny wieczór z pracy spotkałam Złotookiego który darł się bo mu zimno w tyłek było, poszłam do dziadków i babcia go zabrała, popędził do domu, koty wszystkie osiem siedzą w domu na kaloryferach, dziadkowie zdrowi i koty również dzięki Bogu i oby tak dalej wszystko postępowało....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt gru 07, 2012 19:55 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

po dwóch prawie tygodniach choroby na grypę mix czyli żołądkowa plus jelitowa i plus normalna i 35 stopni temperatury wracam powoli do życia.
koty dokarmione, dziękuję za wsparcie Marcie :1luvu: :1luvu: :1luvu: , zakupiłam wór b dobrej kalorycznej suchej karmy i prawie 40 puszek, karmię koty w ogródku swoim, koło samochodu pana Jurka, a właściwie pod nim, i obok w ogródku, a także w pracy rzecz jasna, pomiędzyczasie zawsze nakarmię jakiegoś bezdomnego psa w ten mróz, a dziś postawiłam resztki domowej kuchni za krzakiem i też zjedzone, mróz ścisnął a zwierzaki marzną i głodują dookoła, na balkonie też mam super karmnik z ziarnem, orzeszkami, smalcem i co tam jeszcze, mama szczęśliwa bo zlatuje chmara ptaszków,
nasze koty z racji tego, że przychodzą głodne bezdomne psy, śpią w starym opuszczonym domu, w którym są powybijane okna i pełno jakiś starych ciuchów i szmat, dziś widziałam, jak stamtąd wychodziły biedne futrzaczki, a rozmawiałam już z monterem, który mówił że postawimy dwa domki za ogrodzeniem z siatki, tak jak to było w ubiegłym roku, stawiam też jedzenie dla psa Profesora koło pana Jurka ale coś nie przychodzi kilka dni, albo jest o tej porze że nas nie ma..
byłam u dziadków zaniosłam trochę chrupków na spróbowanie, i wyczyściłam trzem kotom potężny świerzb z uszu, poza tym wszystko ok, dziadkowie dzięki Bogu zdrowi, i wszystko w porządku...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt gru 07, 2012 20:43 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

życzę jak najkrótszej zimy! i zdrowia!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]