DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 04, 2011 20:15 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Cześć,
czytam te wszystkie wiadomości i nóż mi się w kieszeni otwiera, jak dowiaduję się, że ktoś nie zgodził się na przeniesienie kotów do lepszego, ogrzewanego pomieszczenia. Jakie sumienie trzeba mieć, by zwierzakom zgotować taki los. Mam wrażenie, że sprawa Korabiewic pomału cichnie, wątek na dogomanii właściwie umarł, na stronie vivy nie ma żadnych nowych informacji, na stronie pogotowia dla zwierząt z Trzcianki też, na stronie tvn uwaga poza prawie 400 wpisami osób, które kibicują sprawie,też niewiele więcej wiadomo. Boję się, że sprawa znowu umrze śmiercią naturalną. Sprawa Korabiewic spędza mi sen z powiek. Od dwóch tygodni czekam na konkretne wiadomości, że ruszyła adopcja zwierząt z tego miejsca, łudziłam się, że w końcu może pojawią się jakieś konkrety dotyczące adopcji na stronce Lepszedni, ale tutaj pewnie nigdy się tego nie doczekamy.
Najsmutniejsze jest to, że Polacy potrafią się fantastycznie kłócić, a ja widzę tylko te biedne zwierzęta, które niedługo będą musiały się zmierzyć w swoim "raju" z zimą i mrozami. Nie chce mi sie wierzyć, że urzędnicy są tak bezduszni, a prawo polskie tak beznadziejne :(

Mam tylko pytanie, czy możemy jeszcze zrobić coś konkretnego w tej sprawie? W dobrym, wspólnym działaniu jest potencjał. Nie pozwólmy tej sprawie umrzeć tak po prostu. Wiem, że są na forum osoby, które mają w takich działaniach doświadczenie, ja nie mam, ale chciałabym w miarę możliwości pomóc. Poradźcie, napiszcie, czy ktoś może wie, co się teraz dzieje w Korabiewicach, czy zostali wpuszczeni jacyś wolontariusze w weekend, czy udało się wyadoptować jakieś zwierzęta. Mija kolejny tydzień, a dla tych zwierzaków liczy się każdy dzień.

Tak, jak pisałam, nie mam doświadczenia, ale czytałam trochę o Boguszycach i wiem, że można zdziałać bardzo dużo dobrego. Dlaczego w tej sprawie wszystko wydaje się takie opieszałe i wygrywają ludzie, którzy krzywdzą zwierzęta.

kaido

Od: Pt paź 15, 2010 21:33

Post » Nie gru 04, 2011 21:18 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Bo łatwiej nic nie robić, wierzyć w to co mówią - to nie wymaga wysiłku, żadnej akcji. Bo nie trzeba się męczyć a przecież nie zapłacą mi więcej jak będę dociekliwy/a, a jak napiszę że wszystko OK to nawet jak wyjdzie na jaw że nie jest to co mi zrobią? Wyleją? No jasne że nie. :roll:
W piątek byłam z kotami u weta - przyszła też pani i przez 15 minut ciosała wetce kołki na głowie, że operowała jej kotkę, przyniesioną przez sąsiada, który "ją ukradł" :evil: I tłumaczenie, że guz, który inny wet widział w marcu, w październiku był już zaropiały i były tylko dwa wyjścia - eutanazja lub operacja i leczenie potem zupełnie do pani nie trafiały. Ona wiedziała lepiej i groziła sądem, prokuraturą i policją. Ale wyniosło ją jak wetka spytała czy i na ile zamierza partycypować w kosztach leczenia kotuni - nie, bo ona ma u innego darmowe leczenie (i wymieniła nazwisko weta który raczej słono sobie liczy a z filantropii chyba nie jest znany), a poza tym to przecież nie ona przyniosła kota na leczenie, sąsiad (:1luvu: nie znam gościa ale :1luvu: )ukradł kota i odmawia oddania, bo ona nie leczyła - a przecież wg niej kotka zachowywała się normalnie. Jak znów chciała wrócić i dodać "jeszcze jedno" przy poparciu ludzi w poczekalni poradziłam Pani, żeby dała nam leczyć zwierzęta, a nie zawracała głowy wetce że jakim prawem uratowała kici życie. A ta pani miała kotkę kilka lat i nie było to jakieś anonimowe dla niej zwierzę, za które nie ponosiła żadnej odpowiedzialności :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 04, 2011 21:40 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

magaaaa pisze:
pixie65 pisze:No ten...Sulawko.

No to przecież cyrkowiec jak i stara. Jej koleś.Nie będzie adopcji.

Czy moglabys sie w sposob KULTURALNY wypowiadac o ludziach tym bardziej, ze nie wiadomo kim tak naprawde sama jestes? :wink:
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Nie gru 04, 2011 21:51 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Alienor pisze:Bo łatwiej nic nie robić, wierzyć w to co mówią - to nie wymaga wysiłku, żadnej akcji.

Sluszna uwaga,Ci co robia cokolwiek dla tych zwierzat nie musza tu pisac ani na dogo. Sa tez wolotariusze, chetni, co chca tam pojsc pomagac ale czekaja az temu miejscu da sie swiety spokoj, nie chca byc wciagani w tą nakrecana histerie, podkrecania i napuszczania. Mam nadzieje, ze kierownik choc nowy i bez doswiadczenia, czego nie ukrywa, spokojnie da sobie rade. Nikt sie "orełem" nie urodzil, szczegolnie jesli to dotyczy schronisk.

ARKA

Post » Nie gru 04, 2011 21:53 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ARKA pisze:
magaaaa pisze:

Czy moglabys sie w sposob KULTURALNY wypowiadac o ludziach tym bardziej, ze nie wiadomo kim tak naprawde sama jestes? :wink:

Rozumiem że w kontekście mojej wypowiedzi można dopatrzyć się tego i owego, niemniej zwracam uwagę. ze słowa cyrkowiec i stara nie są obraźliwe :wink:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie gru 04, 2011 21:59 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ARKA pisze:Sa tez wolotariusze, chetni, co chca tam pojsc pomagac ale czekaja az temu miejscu da sie swiety spokoj,

Jak rozumiem, ci wolontariusze czekają spokojnie i z lekkim sercem, gdyż wiedzą, że dobrostan zwierząt nie ucierpi przez czas ich oczekiwania? To bardzo uspokajająca informacja...

Mam nadzieje, ze kierownik choc nowy i bez doswiadczenia, czego nie ukrywa, spokojnie da sobie rade.

Tzn. jak zdobędzie doświadczenie, to pani S. przestanie nim komenderować...?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie gru 04, 2011 22:35 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

magaaaa pisze:Rozumiem że w kontekście mojej wypowiedzi można dopatrzyć się tego i owego, niemniej zwracam uwagę. ze słowa cyrkowiec i stara nie są obraźliwe :wink:

Hmm, byc moze to dla Ciebie norma, dla mnie nie.

ARKA

Post » Nie gru 04, 2011 22:38 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ARKA pisze:
magaaaa pisze:Rozumiem że w kontekście mojej wypowiedzi można dopatrzyć się tego i owego, niemniej zwracam uwagę. ze słowa cyrkowiec i stara nie są obraźliwe :wink:

Pozwól mi na moje normy, bardzo proszę.
I skończmy na tym ten głupi OT.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie gru 04, 2011 22:45 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

myamya pisze:
ARKA pisze:Sa tez wolotariusze, chetni, co chca tam pojsc pomagac ale czekaja az temu miejscu da sie swiety spokoj,

Jak rozumiem, ci wolontariusze czekają spokojnie i z lekkim sercem, gdyż wiedzą, że dobrostan zwierząt nie ucierpi przez czas ich oczekiwania? To bardzo uspokajająca informacja...

Czy zwierzeta tam sa pozostawione same sobie i tylko z kierownikiem? Sa tam inni tez wolontariusze i Sponsor, oni wszyscy nie zostawili tego miejsca, tych zwierzat. Nie potrzebne sa im kamery tv. Sa tam tez i pracownicy.
Mam nadzieje, ze kierownik choc nowy i bez doswiadczenia, czego nie ukrywa, spokojnie da sobie rade.

Tzn. jak zdobędzie doświadczenie, to pani S. przestanie nim komenderować...?

A skad wiesz, ze nim komenderuje?!

ARKA

Post » Nie gru 04, 2011 22:49 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

magaaaa pisze:
ARKA pisze:

Pozwól mi na moje normy, bardzo proszę.
I skończmy na tym ten głupi OT.

Swoje normy mozesz miec jakie chcesz ale kiedy wyrazasz sie w taki sposob publicznie to ja sie sprzeciwiam temu gdyz chamstwo i brak szacunku do drugiego czlowieka, norma byc nie moze.

ARKA

Post » Nie gru 04, 2011 23:04 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ARKA pisze:
myamya pisze:

Czy zwierzeta tam sa pozostawione same sobie i tylko z kierownikiem? Sa tam inni tez wolontariusze i Sponsor, oni wszyscy nie zostawili tego miejsca, tych zwierzat. Nie potrzebne sa im kamery tv. Sa tam tez i pracownicy.

Toteż właśnie napisałam, że to wielce uspokajająca informacja, że w Korabiewicach jet wszystko pięknie, ładnie i zmierza ku dobremu, zwierzęta są bezpieczne, nakarmione, zaopiekowane i adopcyjne, i nie potrzeba żadnej więcej pomocy od wścibskich osób ze złymi intencjami. Serce rośnie. :roll:

To co z tymi kotami, co to ich nie można zabrać opiekunce...?

A skad wiesz, ze nim komenderuje?!

Może nie komenderuje, ale przed kamerami Pan Kierownik usilnie starał się zrobić wrażenie, że rządy sprawuje pani S., pan S. i Tajemniczy Dobroczyńca.

Nie wiem, jaki machiavelliczny cel w tym miał. Ale zakładam, że wie co czyni. :roll:

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie gru 04, 2011 23:10 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

myamya pisze: To co z tymi kotami, co to ich nie można zabrać opiekunce...?

Nie pytaj mnie czy tak jest i czy to prawda, zadzwon do kierownika. Tu przeciez pojawi sie jeszcze sporo roznych "rewelacji" ale jak widac pomoc REALNA plynie od tych co nie chca sie afiszowac i maja do tego prawo.

ARKA

Post » Nie gru 04, 2011 23:18 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

czy jest Ktoś kto próbowal wejść na teren, umówić się na adopcje, na obejrzenie zwierząt?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon gru 05, 2011 0:26 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

asia2 tu masz odpowiedz:
agata-air pisze:Część kotów zamieszkała w pomieszczeniu po gabinecie weterynaryjnym w którym mają ogrzewanie. Były adopcje psów. Tyle wiem....

ARKA

Post » Pon gru 05, 2011 0:29 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ARKA pisze:
magaaaa pisze:

magaaaa...Ty przypadkiem z "pania i panem"w cyrku nie pracowałas, he :wink:
ARKA,tak kulturalniej?
Przypomne sławetne słowa Pani Szwarc..cyt:"szczur to tez człowiek"-optymistyczne spostrzeżenie, nie ma co..Oprócz umieralni psów,leza na wybiegach "człowieki",bo skoro szczur to tez człowiek :roll:
Asia,nikt kto tam próbuje wejsc ,a jest tutaj na forum nie napisze tego,chyba ,że Zofia&Sasza.Z bardzo prostego powodu:nie narazi sie władzom karygodnego przytułku...wierzą,że wejdą może :roll:
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]