Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 15:26 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

...
Ostatnio edytowano Czw lip 07, 2011 20:31 przez itaka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw lip 07, 2011 18:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Byłam wczoraj na pkp i przy poczcie. Na pkp było 6 kotków i z graciarni 2. Cudowne są :) przy poczcie nic nie widziałam, ale nasypałam suchej i dałam świeżą wodę.
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Czw lip 07, 2011 18:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Dziewczyny, a w graciarni karmicie czy tylko na łące? Bo nie wiem czy jutro zostawiać tam jedzenie, skoro koty z graciarni i tak przychodzą na łąkę.
Aaa, no i z przyjemnością donoszę, że trochę stanowczej miłości czyni cuda. I Pik-Pok, i Kola (zwłaszcza on!) zostali dziś przeze mnie gruntownie wygłaskani, także po brzuszkach.Pięknie mruczą :)
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw lip 07, 2011 19:02 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Jarka pisze:Dziewczyny, a w graciarni karmicie czy tylko na łące? Bo nie wiem czy jutro zostawiać tam jedzenie, skoro koty z graciarni i tak przychodzą na łąkę.
Aaa, no i z przyjemnością donoszę, że trochę stanowczej miłości czyni cuda. I Pik-Pok, i Kola (zwłaszcza on!) zostali dziś przeze mnie gruntownie wygłaskani, także po brzuszkach.Pięknie mruczą :)

Jak ja wczoraj karmiłam to te z graciarni jadły w graciarni. Może źle się wyraziłam :)
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Czw lip 07, 2011 19:09 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

kasia90 pisze:
Jarka pisze:Dziewczyny, a w graciarni karmicie czy tylko na łące? Bo nie wiem czy jutro zostawiać tam jedzenie, skoro koty z graciarni i tak przychodzą na łąkę.

Jak ja wczoraj karmiłam to te z graciarni jadły w graciarni. Może źle się wyraziłam :)

OK, czyli graciarnia też.

Jarka

Post » Czw lip 07, 2011 19:18 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Dziewczyny! Muszę poprosić kogoś o pomoc. Chcę złapać kotkę z kociętami, które zamieszkują piwnicę kamienicy na Wildzie, dodam, że kamienica należy do miasta i panuje w niej dosłownie syf, kiła i mogiła. Wiem, że jest matka + przynajmniej 4 maluchy. Zamknęłam im okno od piwnicy wychodzącej na ulicę, ale nie wiem na jak długo powstrzyma je to przed pielgrzymkami. Ulica jest bardzo ruchliwa (Wierzbięcice) i tylko kwestią czasu jest nieszczęście. Rozmawiałam z Kasią i kotka z kociętami może na razie trafić do piwniczki. Czy ktoś podjąłby się pomocy? Najlepiej ktoś z doświadczeniem w łapaniu kocich rodzin...
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Czw lip 07, 2011 20:33 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

merka_85 pisze:Dziewczyny! Muszę poprosić kogoś o pomoc. Chcę złapać kotkę z kociętami, które zamieszkują piwnicę kamienicy na Wildzie, dodam, że kamienica należy do miasta i panuje w niej dosłownie syf, kiła i mogiła. Wiem, że jest matka + przynajmniej 4 maluchy. Zamknęłam im okno od piwnicy wychodzącej na ulicę, ale nie wiem na jak długo powstrzyma je to przed pielgrzymkami. Ulica jest bardzo ruchliwa (Wierzbięcice) i tylko kwestią czasu jest nieszczęście. Rozmawiałam z Kasią i kotka z kociętami może na razie trafić do piwniczki. Czy ktoś podjąłby się pomocy? Najlepiej ktoś z doświadczeniem w łapaniu kocich rodzin...

Kurcze mnie nie ma teraz w Poznaniu, zjawię się dopiero pod koniec przyszłego tygodnia :|
Obrazek

itaka

Post » Czw lip 07, 2011 20:43 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Szkoda, ale dzięki za zainteresowanie;) Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie...
Obrazek

merka

Post » Czw lip 07, 2011 20:51 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

merka_85 pisze:Dziewczyny! Muszę poprosić kogoś o pomoc. Chcę złapać kotkę z kociętami, które zamieszkują piwnicę kamienicy na Wildzie, dodam, że kamienica należy do miasta i panuje w niej dosłownie syf, kiła i mogiła. Wiem, że jest matka + przynajmniej 4 maluchy. Zamknęłam im okno od piwnicy wychodzącej na ulicę, ale nie wiem na jak długo powstrzyma je to przed pielgrzymkami. Ulica jest bardzo ruchliwa (Wierzbięcice) i tylko kwestią czasu jest nieszczęście. Rozmawiałam z Kasią i kotka z kociętami może na razie trafić do piwniczki. Czy ktoś podjąłby się pomocy? Najlepiej ktoś z doświadczeniem w łapaniu kocich rodzin...

A w którym miejscu na Wierzbięcicach jest ta kotka? Bo ja dziś wyciągałam z piwnicy kocią rodzinę z roku ul. Wierzbięcice/ św. Jerzego, może to ta sama? Kotka tygryska plus 4 kociaki. Kotka dzikuska.

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt lip 08, 2011 8:16 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

To raczej nie ta sama. Moja jest z początku Wierzbięcic, niedaleko salonu Orange. Widziałam ją jeszcze wczoraj wieczorem. Czy Ty masz coś wspólnego z Agape? Wczoraj rozmawiałam z Gosią z Agape i mówiła mi o jakiejś szeroko zakrojonej akcji na Jerzego. Może dasz się namówić na jeszcze jedną małą akcyjkę dzisiaj popołudniu? :oops:
Obrazek

merka

Post » Pt lip 08, 2011 11:24 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

merka_85 pisze:To raczej nie ta sama. Moja jest z początku Wierzbięcic, niedaleko salonu Orange. Widziałam ją jeszcze wczoraj wieczorem. Czy Ty masz coś wspólnego z Agape? Wczoraj rozmawiałam z Gosią z Agape i mówiła mi o jakiejś szeroko zakrojonej akcji na Jerzego. Może dasz się namówić na jeszcze jedną małą akcyjkę dzisiaj popołudniu? :oops:

Właśnie wróciłam z porannej akcji, mokra i zła, bo wredna menda nie dała się złapać :evil: a że mieszkam pod Poznaniem to się dziś na Wildę już nie wybieram :( na razie planujemy łapać we wtorek wieczorem, ale może namówię TŻ na wycieczkę jutro po południu. Pasowałoby Ci?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt lip 08, 2011 11:36 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Jutro mnie nie ma, wyjeżdżam na jeden dzień, ale dzisiaj podejmujemy próbę z forumową Moorland. Gdyby się nie udało, to może dacie się namówić na wycieczkę w niedzielę? Zapewniam zimne napoje i uciech sto;)
Obrazek

merka

Post » Pt lip 08, 2011 13:55 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Dziś na dworcu 7 kotów na łące (5 czarnych, Tri i białe w czarne łaty), w graciarni 2 białe w bure łaty, przy poczcie pusto, ale suche wyjedzone. Udało mi się wstrzelić miedzy dwoma deszczami, na łące usunęłam sporo spleśniałej suchej karmy - przy tej pogodzie szybko się psuje.
Do łapania kotów nieszczególnie się nadaję, myslę że mogłabym tylko przeszkadzać.

Jarka

Post » Pt lip 08, 2011 14:33 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Dziewczyny, czy wiecie może, kto dokarmia koty na Składowej oprócz was? Przy bramie wjazdowej stoją miski, czasami pełne i kręcą się tam dwa młode koty - krówki, ale nie udało mi się namierzyć karmicielki

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt lip 08, 2011 15:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Ja nic nie wiem. W Herbapolu prawdopodobnie mają oswojonego kota (oswojony na 100% bo sama głaskałam tylko nie wiem czy na pewno z Herbapolu)
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]