Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 13, 2010 15:41 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

serum pisze:Iza....z tego co wyczytałam (chyba że się mylę)jesteś ze Szczecina ?! i doczytałam (chyba że to już nie aktualne) że nie masz tam nikogo do pomocy ?
Nie wiem czy znasz fundacje Kocia Dolina ....u mnie w Inowrocławiu też jest oddział tej fundacji i mam z nimi kontakt.
Wiem że mają Wolontariuszy i może był by ktoś chętny pomóc przy kotkach.
Na wszelki wypadek umieszczę ich link ....może sie przyda.
http://www.kociadolina.pl/fundacja,kontakt.html

Tak, Iza jest ze Szczecina i nikt fizycznie jej nie pomaga.
Zapomnij o pomocy innej niż wirtualna, którą ma od ludzi, którzy ją wspierają i martwią się o koty, którymi Iza sama się opiekuje. "Obsłużyć" codziennie ponad 130 kotów, to ogromny wysiłek i niestety....ogromne koszty. Dlatego ludzie, którzy potrafia dostrzec ogrom pracy jaki Iza wkłada codziennie, bez względu na pogode czy niedomagania fizyczne , staraja sie wspomóc Ize biorąc pod wirtualną opiekę jakiegos kota, wystawiając bazarki, czy tak po prostu wpłacając jakąś kwotę na utrzymanie stada. Pomaga też fundacja Viva.
A utrzymac to stado jest bardzo trudno, biorąc pod uwage, ze miesięcznie Iza musi kupić : 210 p. makaronu, 320 kg mięsa , 180 kg suchej karmy i 360 puszek :!:
Dla posiadacza jednego, dwóch czy nawet 13 kotów (jak u mnie) jest trudne do wyobrażenia, ta ilość karmy i ogrom pracy włozony w utrzymanie tego stada. Każdy kto sie nad tym zastanowi, zrozumie, że Iza sama nie da rady wyzywic takiego stada.
Są jednak ludzie, którzy dostrzegają to wszystko i pomagaja Izie tak jak moga, najczęściej biorąc kota pod opieke wirtualna :D
Może gdy będziesz kiedyś miała czas i przeczytasz wątki Izy ,zrozumiesz dlaczego Iza jest sama w pracy fizycznej przy kotach, która trwa już ponad 10 lat. :1luvu:

Cieszymy sie, ze dołączyłaś i mamy nadzieję, że na dłużej zostaniesz :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob mar 13, 2010 15:43 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iza zaczęłam 100 stronę, czas otwierać nowy wątek :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob mar 13, 2010 15:44 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iweta pisze:Zapomnij o pomocy innej niż wirtualna, którą ma od ludzi, którzy ją wspierają i martwią się o koty, którymi Iza sama się opiekuje.

8O To było bardzo niesprawiedliwe, Iweta i naprawdę poniżej pasa...

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Sob mar 13, 2010 15:46 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Zapomnij o pomocy innej niż wirtualna, którą ma od ludzi, którzy ją wspierają i martwią się o koty, którymi Iza sama się opiekuje.

Trochę mnie to osobiście ubodło, bo wychodzi na to, że ten mały kociak, którego miałam od Izy, to go naprawdę nie było 8O Złudzenie normalnie, bo przecież nikt Izie nie pomaga, ani nawet nie próbował pomagać :?
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Sob mar 13, 2010 16:27 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

no i cztery litery :roll:
mam leukocyty w moczu i dostalam skierowanie na usg
z tym ze lekarka stwierdzila ze dla niej to moga byc kamienie :evil: no sie chyba normalnie pochlastam :?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob mar 13, 2010 16:30 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iweta pisze:Zapomnij o pomocy innej niż wirtualna, którą ma od ludzi, którzy ją wspierają i martwią się o koty, którymi Iza sama się opiekuje.

Frytka, Bodzio, Elvis i inne tymczasy... u E-dity i u mnie
budki robione przez Koci Szczecin
jedzenie od dzieciaków ze szkoły w której uczy kya

łatwo zapomnieć ....
łatwiej zrobić przelew...
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob mar 13, 2010 16:31 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

sebriel pisze:
Zapomnij o pomocy innej niż wirtualna, którą ma od ludzi, którzy ją wspierają i martwią się o koty, którymi Iza sama się opiekuje.

Trochę mnie to osobiście ubodło, bo wychodzi na to, że ten mały kociak, którego miałam od Izy, to go naprawdę nie było 8O Złudzenie normalnie, bo przecież nikt Izie nie pomaga, ani nawet nie próbował pomagać :?

tak, te kilkanaście kotów zabranych przez Pixię to też tylko złudzenie
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob mar 13, 2010 16:47 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

No to pewnie będziesz musiała pic piwko na rozpuszczenie :piwa:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Sob mar 13, 2010 16:53 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

chyba przez kroplowke beda mi musieli to piwo wlewac bo nie lubie :ryk:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob mar 13, 2010 17:33 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iweta pisze:Zapomnij o pomocy innej niż wirtualna

reddie, sebriel, agiis-s, uderz w stół ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob mar 13, 2010 17:36 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

a odezwą się nożyce?
Nie, wybacz nie czuję się winna, wbrew twojej insynuacji :evil:
Ino zła, bo pomoc była- zabrano koty, dano leki, jedzenie, podkłady, budki.
No, ale widać za mało tej pomocy było.
Mimo, iż wszyscy starali się pomagać na tyle, na ile mogą.

sebriel

Post » Sob mar 13, 2010 17:41 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Ja nic nie insynuuję, ja tylko przytoczyłam przysłowie (nawet nie całe), bo samo się nasuwa.
A twoja kolejna błyskawiczna reakcja i oburzenie, jak by na to nie spojrzeć, dalej pod przysłowie pasuje :P
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Sob mar 13, 2010 17:43 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

a po co w takim razie przytoczyłaś przysłowie skoro nic nie insynuujesz?

sebriel

Post » Sob mar 13, 2010 17:45 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Dzień dobry :) dziękuję Wam za kciuki, przydały się, bo już jestem po wszystkim i jak na razie wszystko dobrze. Ale jako że trochę nieprzytomna jestem i obolała, to mnie dziś tu dużo nie będzie. Trzymajcie się i nie dajcie się wciągnąć w czcze dyskusje.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob mar 13, 2010 17:53 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

sebriel pisze:a po co w takim razie przytoczyłaś przysłowie skoro nic nie insynuujesz?

Bo takie miałam skojarzenie, trzy osoby pojawiające się w wątku z rzadka, zareagowały błyskawicznie po wypowiedzi Iwety.
Obrazek Obrazek

panikota

[poprzednia][następna]