Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Wczoraj nikomu nie przeszkadzało, że ma przeciwpchelną obróżkę, przecież ktoś musiał ją założyć. Co byłoby gdyby nie ta kobieta? Dzisiaj pławilibyśmy się w zadowoleniu, że ratowaliśmy kolejne kocie futro. A tak rozkładamy ręce i czekamy nie wiadomo na co.Basica pisze:kochane...o czym Wy piszecie? jakie możliwości ma członek TOZ? czy zdajecie sobie sprawę z tego, że nie można nic z tym kotem zrobić? jeżeli wykastrujecie go na siłę, na przekór właścicielom to grozi Wam sprawa karna? tak jak każdy ma prawo wychowywać dziecko, tak samo każdy ma prawo wychowywać kota, dla niektórych ludzi kot to tylko kot i wystarczy mu trochę mleka, a żarcie sam powinien zdobyć, dlaczego nie krzyczycie kiedy wasi sąsiedzi wypuszczają koty? Kocia Lady sama mówiła, że jej sąsiedzi staruszkowie wypuszczają pełnojajecznego kota....i co, tu nie ma konsekwencji? Kot może wrócić do domu jeśli zechce, pomóżmy tym biedom, które nie maja dokąd wracać.
Sugerujesz, że kot sam zadecydował, że woli siedzieć na mrozie? Pierwszy raz słyszę o takim kocie.Basica pisze:Kot może wrócić do domu jeśli zechce
1969ak pisze:...Basiu z całym szacunkiem ale na Boga, jest różnica pomiędzy domem wychodzącym dbającym o kota a tym konkretnym przypadkiem! ...
monia3a pisze:Kocia Lady jeśli faktycznie kot wrócił i dalej maiuczy to proponuję zadzwonic na Policję i zgłosić doniesienie o popełnieniu przestępstwa. Założyć sprawę właścicielom a kota do siebie na czas trwania postepowania, chybaże ludzie zrzekną się jego dla Ciebie ale oczywiście na piśmie. Kot jest chory i masz na to papier tak więc zabieraj się do załatwienia sprawy.
To, że ktoś jest w TOZie czy w innej organizacji to według was ma zbawić cały świat?? Zając się każdym zwierzęciem bo nakazuje mu to np. statut ?? Każdy z nas może zrobić to samemu ale najłatwiej jest zwalić robotę na kogoś.
A pomyśłał ktoś, że jeśli teraz ukradniemy tego kota i dowie się o tym właściciel to my możemy pójść do sądu o kradzież ale co Was to obchodzi bo będzie odpowiadał TOZ !! Dziewczyny przecież zostawiły właścicielom naszą wizytówkę !!
MalgorzataJ pisze:właśnie problem jest z domem tymczasowym, bo skoro kot jest bardzo niezalezny, a domy sa zapchane swoimi kotami i tymczasami to faktycznie duży problem jest. Pytanie Moni jest jak najbardziej właściwe. Z drugiej strony nie dziwię sie Kociej lady, która wysłuchuje jego jęki w taki mróz. Doradzać łatwo ale jak postąpić, bo we wszystkich wypowiedziach jest prawda i każdy ma część racji
ellza1 pisze:MalgorzataJ pisze:właśnie problem jest z domem tymczasowym, bo skoro kot jest bardzo niezalezny, a domy sa zapchane swoimi kotami i tymczasami to faktycznie duży problem jest. Pytanie Moni jest jak najbardziej właściwe. Z drugiej strony nie dziwię sie Kociej lady, która wysłuchuje jego jęki w taki mróz. Doradzać łatwo ale jak postąpić, bo we wszystkich wypowiedziach jest prawda i każdy ma część racji
Ja myślę, że to nie chodzi o DT, bo jednak ma kochających na swój sposób opiekunów, tylko ciachnąć i potrzymać parę dni, to na tydzień to nawet my możemy
drewa pisze:
Pamiętajcie jednak, że jeśli znajdzie się DT dla tego włóczykija, to sprawę trzeba załatwić z właścicielami, nie można ciąć mu jaj bez ich wiedzy. Mówiłam na początku taką propozycję złożyłam wczoraj właścicielce, dostała wizytówkę. O adresatce też mówiłam. Kot ma obrożę skórzaną , nie przeciwchelną! i chyba ma nawet z dzwoneczkiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar, Google Adsense [Bot] i 36 gości