S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2007 17:04

Czarny Chłopczyku za parę dni będziesz miał swoich Dużych!!!
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pon lis 26, 2007 17:18

No więc tak :lol: Zorro został przechszczoty na Bajduś bo wciąż gada i gada jakby bajki opowiadał :lol: to raz ......dwa pierwsze co zrobił ułożył sie na poduszcze obok mojej Magdy ktora leży chora w łóżku :lol: :lol: po trzecie apetycik mamy ładny futerko lśniące kości nie widoczne stan ogolny dobry :lol: po czwarte .......hm no właśnie ..........Bajdek nie jest kuwetkowy :roll: pierwszy całkiem ładny kupal wylądował za łóżkiem a siii w rogu pokoju ...przyznam sie że jakoś miałam przeczucie że z tym będzie problem .....no nic musimy go naumieć jeśli do wieczora nie załapie noc spędzi niestety w łazience sam na sam z kuwetą i michami ...........wszelkie rady odnośne kuwetkowania mile widziane :wink: zdjęć karee napstrykała sporo i napewno coś wklei ....mam też złudzenie że on ma jakąś domieszke egzotyczności ma zupełenie inne futerko nie umiem określić dokładnie o co mi chodzi 8) ale ogolnie jest kapitalny :D

wątek Bajdusia http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2653632#2653632 zapraszamy :wink:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon lis 26, 2007 17:48

tyle adopcji i kocich domków to aż serce sie cieszy z tych wieści

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon lis 26, 2007 20:13

hmm Moj kolega szuka kotka. Mlodego. Spodobal mu sie Zorro. Ale masz te obawy:

1) czy kot nie zje mu chomika? ( ja mam koszatniczki i moje koty jakos daje rade- nie zjesc :P)
2) On ma psa w mieszkaniu (taki mieszaniec, owczarkopodobny) , boi sie jak zareaguje kot a jak zareaguje pies i czy sie przyzwyczaja?

3) zeby kot sikal do miski a nie jak teraz po katach ;) ehh

Mowi ze bardzo by go chcial ale sie boi troche o te 3 punkty. Co myslicie? czy Zorrus zaakceptuje psa? a pies jak moze zareagowac na kota w mieszkaniu?
bo kotek ma 6 miechow, to jest troche duzo czy jeszcze da sie zwierzaki przyzwyczaic?
I powiedzial ze jesli byloby ok z psem i z tym kuwetkowaniem to chetnie sie nim zaopiekuje jako domek staly ;)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pon lis 26, 2007 21:44

to my sie zameldujemy :wink: Bajduś zrobił sii i kupalka drugiego do kuwety przy czym zawzięcie zakopywal z 3 minuty :lol: zobaczymy jak bedzie dalej , potem przyszedł na kolanka i cudnie mrucząc umila mi siedzenie przy kompie w tej chwili :wink: co do kotów jest nimi zaciekawiony nie przejawia objawów agresji jakiejkolwiek w przeciwieństwie do nich troche , mam bunt na pokładzie ale z tym też sobie poradzimy , on juz wie ze najbezpieczniej na kolankach u dużej :wink: pozatym jest grzeczny i kochany bardzo :lol:

co do pytań
1. jeśli chodzi o chomika to prawda taka ze jeśli ten znajdzie sie w jego zasięgu bez opieki to zycie jego bedzie zagrożone :?
2. jeśli pies nie jest uczony agresjki wobec kotów to myśle że powinny sie dogadac aczkolwiek nie powinno sie ich samych jakiś czas zostawiać, ja miałąm owczarka niemieckiego sunie ktora spała z Kacperkiem a nawet mu mamkowała , u rodziców jest jej syn ktory ma 11 lat juz i od wrzesnia zamieszkal u nich, juz wtedy 3 letni kocur mojego brata , nie kochają sie bardzo ale nie wchodzą sobie w drogie i generalnie jest ok,
3. co do miski - mam nadzieje że myślał o kuwecie bo do miski to on raczej sie nie zmieści niedlugo to nie powinno być kłopotów , zaczyna juz trafiac do celu mogą zdażyć sie jeszcze wpadki ale generalnie to mądry kot i powinien sie nauczyć :wink:
on jest jeszcze dzieckiem 6 miesięcy to nie jest dużo , a on ma gora 6 według mnie :wink: ale jeśli kolega chce maluszka koniecznie to 4 czarne malce ma terenia1 na tymczasie , same chlopaki to sa i mają około 5-6 tygodni :wink:
Tylko czy kolega jest odpowiednim kandydatem i odpowiedzialnym opiekunem ?? 8)
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon lis 26, 2007 22:32

zobaczcie Bajdusia dziś :lol: to jego pierwsze chwile w naszym domu u boku gorączkującej corki stąd okład na głowie :wink:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 27, 2007 8:50 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto lis 27, 2007 1:04

Mala pytalas o czarna panienke co tak kicha. siedziala u gory w kociarni i lalo jej sie z nosa i z oczek. okichala mnie bidulka. widzialam jak śpik spod sufitu leci w moim kierunku. zle wyglada :(

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Wto lis 27, 2007 1:59

Piekny dzien. Oby wiecej takich:))
Niech kazdemu sie szczesci i wiedzie jak najlepiej.

(Moj drugi maluch tez dzis poszedl do domu:) Tylko mam mieszane uczucia, dom wyglada na bardzo dobry a czegos mi smutno)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lis 27, 2007 8:17

karee pisze:Mala pytalas o czarna panienke co tak kicha. siedziala u gory w kociarni i lalo jej sie z nosa i z oczek. okichala mnie bidulka. widzialam jak śpik spod sufitu leci w moim kierunku. zle wyglada :(

Kurcze, nie możemy jej tak zostawić, musi być leczona :(

A Bajtus cudowny :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto lis 27, 2007 9:28

strona 99 .........i.........czas na nową historie Obrazek Obrazek

tylko do 100 doczekamy i na nowe śmieci zmykamy Obrazek
ma to być opowieść z dobrymi wiesciami super domkami i wspaniałymi kociomaniakami Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto lis 27, 2007 9:37

Bajduś sie pięknie spisuje , kuwetkuje wcina i pieści :lol: :lol: Magda sie smieje ze to wampirek bo jak ugniatał to sie wczepił w szyje zamiast w kocyk niechcący :ryk: on jak ugniata to na całego jest jak w transie , cudny kot :lol: :lol: podmalowany arystokracją :wink:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto lis 27, 2007 9:47

ko_da1 pisze:Bajduś sie pięknie spisuje , kuwetkuje wcina i pieści :lol: :lol: Magda sie smieje ze to wampirek bo jak ugniatał to sie wczepił w szyje zamiast w kocyk niechcący :ryk: on jak ugniata to na całego jest jak w transie , cudny kot :lol: :lol: podmalowany arystokracją :wink:

Oj tak, ugniatacz z niego niezły. W schronisku wczepił sie we mnie i koniec, nie chciał zejść :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto lis 27, 2007 10:29

Koda, super zdjęcia, wstawię to pierwsze na allegro na podmiankę, bo nie mogę się oprzeć :D
A Bajduś wygląda jak mój Rufus :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Wto lis 27, 2007 10:33

wspaniały jest to prawda :lol: :lol: :lol: nic tylko tulić i kochać taki mały słodki cukiereczek :wink:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto lis 27, 2007 10:39

ko_da1 pisze:wspaniały jest to prawda :lol: :lol: :lol: nic tylko tulić i kochać taki mały słodki cukiereczek :wink:

Dlatego , chciałam mu dać na imię Miodus :D , ale było już za późno :twisted: :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]